O Idee de Afaceri in Comert - SC Bubble Eco SRL

Extras din proiect Cum descarc?

TEMA 1. Prezentati o idee de afaceri in comert, turism, servicii si realizati un slogan de promovare a acestei afaceri.
S.C BUBBLE ECO S.R.L
Traim intr-o lume plina de e-uri, conservanti, esente, stabilizatori de gust si culoare si cate si mai cate, toate acestea fiind substante daunatoare omului, dar si mediului inconjurator. De aceea am ales sa concep o afacere diferita de ceea ce se regaseste astazi pe piata: fabricarea si comercializarea sapunurilor ecologice. 
In prima etapa as apela la un credit de 5.000 de euro pentru a pune bazele afacerii. De acesti bani m-as folosi pentru a obtine toate autorizatiile necesare deschiderii unei mici fabrici de sapun ecologic. Numele acestei socitati va fi S.C Bubble Eco S.R.L. Locatia in care va fi amplasata mica fabrica va fi chiar in una din camerele casei in care locuiesc, ceea ce va diminua costurile, nefiindu-mi necesara inchirierea unui spatiu in care sa-mi desfasor activitatea. Cu restul de banii ramasi voi cumpara materialele necesare fabricarii sapunului (blander, cutite, termometre, cantar electronic, linguri de inox , manusi de cauciuc, ochelari de protectie, diferite recipiente pentru amestecat materiile prime, forme pentru a pune pasta de sapun, folie de plastic sau pungi pentru a acoperi formele, cutii mai mari si paturi -formele cu sapun trebuie sa stea la caldura 48 de ore dupa fabricare de aceea e indicat sa fie puse intr-o cutie si acoperite cat mai bine , otet- pentru neutralizarea sodei.) si materii prime: soda caustica si diferite uleiuri, cum ar fi uleiul de catina, ricin, migdale, canepa, etc. 
In a doua etapa voi incepe sa produc sapun dupa metoda fabricarii "la rece". Fabricarea ,,la rece" a sapunului se refera la procesul de saponificare de lunga durata ce are loc in urma amestecarii unui corp gras (uleiuri vegetale lichide si/sau solide) cu soda caustica dizolvata intr-un lichid (apa distilata, ceai, suc de fructe/legume etc.). Se mai pot adauga tot felul de ingrediente secundare: uleiuri esentiale, tarate, fulgi de ovaz, flori uscate, uleiuri vegetale mai scumpe etc. Ingredientele se incalzesc usor pana la temperatura de 40 de grade Celsius, se amesteca (de preferinta cu un blender), iar pasta obtinuta se pune in forme. Dupa 4-6 saptamani sapunul poate fi folosit. Pin aceasta metoda voi putea obtine sapun ecologic, cu diferite mirosuri, abrazive sau neabrazive, cu diferite forme si cu diferite imprimeuri, astfel personalizand sapunul dupa cum doreste clientul. 
Ultima etapa va consta in comercializarea sapunurilor. In prima faza imi voi face reclama intre prieteni si pe internet si voi comercializa sapunurile prin intermediul comenzilor, urmand ulterior sa particip la diferite targuri la care sa-mi prezint produsele si sa le ofer catre vanzare, clientilor. Acestia vor putea sa cumpere un sapun cu 6 lei. Dupa o perioada in care imi voi amortiza investitia si voi ajunge sa am un profit substantial, imi voi deschide un magazin de prezentare chiar in Brasov si voi incerca sa negociez cu diferite hypermarketuri, supermarketuri si magazine sa accepte in gama lor de produse si vanzarea sapunurilor ecologice. Ca si metoda de promovare internetul va fi baza de plecare, urmand ca apoi sa imi fac reclama la targuri cu caracter ecologic, in diferite reviste si de ce nu, la televizor. 
TEMA 2 : Analizati rolul si activitatile managerului dintr-o organizatie care activeaza in comert, turism sau servicii.
In opinia mea nu este posibil ca in urma unui curs de management cineva sa si devina manager. Parerea mea este ca a deveni manager este rezultatul unui proces de transformare personala. Largirea perspectivei si conceptiei despre lume si viata, sporirea nivelului de constiinta, munca cu sine insusi, descoperirea motivatiilor si principiilor corecte creeaza premise pentru a deveni o persoana capabila sa-i conduca pe ceilalti, adica o persoana care sa merite sa fie urmata de ceilalti si sa ii aiba in grija si nu in subordine. Astfel, managerul ideal al firmei S.C "Bubble Eco" S.R.L trebuie sa fie o persoana optimista, care sa relationeaze usor cu ceilalti, care este organizata, comunica excelent, este dotata cu intuitie si empatie, care da dovada de forta de caracter, care are un dezvoltat sentiment de comuniune sociala si care sa isi dezvolte competentele tehnice necesare in domeniul fabricarii si comercializarii sapunului ecologic. 
In general, rolul managerului in cadrul unei organizatii este acela de a previziona, organiza, antrena, coordona, controla si regla activitatile subordonatilor, in combinatie cu celelalte resurse: materiale si financiare.


Fisiere in arhiva (1):

  • O Idee de Afaceri in Comert - SC Bubble Eco SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!