Opinii și Atitudini privind Calitatea Procesului de Învățământ

Extras din proiect Cum descarc?

Revoluţia din Decembrie 1989 a reprezentat şi reprezintă punctul de plecare în cazul transformărilor fundamentale prin care a trecut România în ultimii ani. Era inevitabil ca aceste schimbări să nu afecteze şi “industria” învăţământului. Schimbările din domeniul economic, în special cele de pe piaţa muncii au dus la o revizuire totală a strategiilor aplicate în formarea generaţiilor tinere. Aceste noi date apărute în spaţiul public implică necesitatea aplicării unei reforme de profunzime în sistemul educaţional. 
Formele de manifestare ale acestei reforme sunt: prezenţa manualelor alternative, prezenţa – la clasele primare - a materiilor facultative, experimentarea la intervale foarte scurte a modalităţilor separate de a evalua cunoştiinţelor elevilor la examenele de bacalaureat, tipuri diferite de sisteme de admitere în învăţământul superior (în funcţie de centrele universitare), autonomia centrelor universitare şi a colegiilor naţionale, etc.
Aşa cum spuneam, dinamica pieţei muncii care capătă, în ultima perioadă, un caracter transfrontalier a creat, pentru mediul universitar, necesitatea unei adaptări rapide şi elastice tocmai pentru a putea „produce” specialişti de primă mână în diferite domenii, în special în cele care apar în prezent şi nu beneficiază de o tradiţie şi de persoane specializate care să poată afirma că deţin toate cunoştinţele necesare în acel domeniu. 
Din acest punct de vedere, credem că este necesară o evaluare a învăţământului universitar, cel puţin a celui braşovean nu numai din perspectiva conducerii şi a nivelului de integrare profesională a absolvenţilor ci şi din partea principalilor beneficiari ai procesului de învăţământ, şi anume studenţii. 
Cap.1 IPOTEZELE ŞI OBIECTIVELE CERCETĂRII
IPOTEZE GENERALE
-O mare parte a studenţilor braşoveni apreciază în mod favorabil calitatea procesului de învăţământ din municipiul Braşov.
-Relaţia student-profesor are o mare importanţă în cadrul procesului de învăţământ.
-O parte importantă din numărul studenţilor consideră că dotarea tehnico-materială a facultăţilor este precară.
IPOTEZE STATISTICE
H0 – mai puţin de 45 % dintre studenţii braşoveni consideră că relaţia student-profesor este importantă în procesul de învăţământ.
H1 – mai mult de 45 % dintre studenţii braşoveni consideră că relaţia student-profesor este importantă în procesul de învăţământ.
H0 – mai puţin de 65 % dintre studenţii braşoveni consideră că dotarea materială este importantă în cadrul procesului de învâţământ.
H1 – mai mult de 65 % dintre studenţii braşoveni consideră că dotarea materială este importantă în cadrul procesului de învâţământ. 
H0 – mai puţin de 50 % dintre studenţii braşoveni consideră că modul de predare joacă un rol benefic în procesul de învăţământ.
H1 – mai mult de 50 % dintre studenţii braşoveni consideră că modul de predare joacă un rol benefic în procesul de învăţământ.
H0 – anul de studiu nu influenţează în mod semnificativ frecvenţa studenţilor la cursuri
H1 – anul de studiu influenţează în mod semnificativ frecvenţa studenţilor la cursuri


Fisiere în arhivă (1):

  • Opinii si Atitudini privind Calitatea Procesului de Invatamant.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!