Organizare și Funcționalitate la Spitalul Municipal de Adulti Barlad

Cuprins proiect Cum descarc?

CUPRINS 1
CAP 1. ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONALITATE LA SPITALUL MUNICIPAL DE ADULTI BARLAD 2
1.1. SCURT ISTORIC 2
1.2. OBIECT / DOMENIU DE ACTIVITATE 3
1.3. ORGANIZARE INTERNĂ 5
1.4. FUNCŢIONALITATE 7
14.1. Cadrul juridic de functionare al Spitalului de Adulti Barlad 8
1.4.2. Compartimente de lucru functionale si organizatorice – atributii, sarcini, competente 9
1.5. STRUCTURA DE PERSONAL 19
1.6. RELAŢII CU EXTERIORUL 26
1.6.1. Relatiile cu institutiile ierarhic superioare si inferioare 27
1.6.2. Relatii cu Trezoreria Barlad 30
1.7. STRUCTURA ŞI EVOLUŢIA PRINCIPALILOR INDICATORI FINANCIARI ÎN PERIOADA 2004 – 2006 33
CAP 2. FUNDAMENTAREA INDICATORILOR FINANCIARI LA INSTITUŢIILE PUBLICE 38
2.1. CADRUL JURIDIC UTILIZAT ÎN FUNDAMENTAREA VENITURILOR PROPRII / CHELTUIELILOR BUGETARE 38
2.1.1. Bugetul de venituri si cheltuieli 39
2.2. FUNDAMENTAREA VENITURILOR 53
2.3. FUNDAMENTAREA CHELTUIELILOR 61
2.4. FLUXURI INFORMAŢIONALE GENERATE DE FUNDAMENTAREA INDICATORILOR DE CHELTUIELI 70
CAP 3. FINANŢAREA CHELTUIELILOR BUGETARE 74
3.1. SURSE DE FINANTARE A INSTITUTIILOR PUBLICE 74
3.2. FINANTAREA BUGETARA 75
3.2.1. Finantarea din bugetele statului 75
3.2.2. Finantarea din bugetele locale 84
3.2.3. Efectuarea platilor prin trezorerie din creditele bugetare deschise si repartizate 86
3.3. PARTICULARITATI IN FINANTAREA SPITALULUI DE ADULTI BARLAD 94
CAP 4. ORGANIZAREA EVIDENŢEI PRIVIND GESTIUNEA FINANCIARĂ A INSTITUŢIILOR PUBLICE 97
4.1. EVIDENTA STATISTICA 97
4.2. EVIDENŢĂ TEHNICO-OPERATIVĂ 99
4.3. EVIDENTA CONTABILA 99
BIBLIOGRAFIE 124


Extras din proiect Cum descarc?

Cap 1. Organizare şi funcţionalitate la Spitalul Municipal de Adulti Barlad
1.1. Scurt istoric
Puţine localităţi din România se pot mândri cu o memorabila existenta a instituţiei spitaliceşti. Documentele vremii consemnează ziua de 27 octombrie 1838 ca data care marchează inceputul funcţionarii „bolnitei"din Bârlad,ce dispunea de un număr de 20 „crivaturi".
La 27 octombrie 1838 se infiinteaza prin donaţiile Elenei Beldiman si fraţilor Greceanu primul spital cu 20 de paturi in oraşul Bârlad, care in 1850 va ajunge la o capacitate de 30 paturi.
Au slujit cu sârg si devoţiune acest spital o pleiada de generaţii de medici si farmacişti, dar la loc de frunte de afla Dr. Constantin Codrescu, revolutionar in gândire si acţiune, care vedea in spital „o instituţie eminamente democratica,menita a răspunde la trebuinţele clasei celei mai numeroase, care n-are alt capital decât munca si pentru care boala este o povara mai cruda decât moartea chiar".
In anul 1866, dr.Constantin Codrescu preia conducerea spitalului care funcţiona improvizat in condiţii vitrege. Hotărât sa construiască un nou aşezământ spitalicesc in Bârlad la 17 ianuarie 1867 organizează o intrunire publica cu participarea numeroasa a cetăţenilor din Bârlad, pe care-i convinge sa contribuie financiar la acest deziderat.In luna ianuarie 1871 ia fiinţa epitropia viitorului spital care se va numi „Spitalul Bârlad si Elena Beldiman"dupa numele donatorilor principali.Viitoare construcţie a edificiului a fost incredintata arhitectului Loran Ingverman, iar calitatea de diriginte de şantier a fost preluata de dr. Constantin Codrescu care a participat permanent la proiectarea si supravegherea construcţiei.
Pe 17 aprilie 1881,Bârladul inaugura in cadru festiv intrarea in funcţiune a noului edificiu al Spitalului, care funcţiona cu 72 de paturi deşi condiţiile permiteau amplasarea a 120 de paturi. Arhitectonica impunătoare a acestui aşezământ spitalicesc, mult apreciata in timp a constituit obiectul prezentării la Expoziţia Mondiala de la Paris, unde caloriferul inventat si introdus in construcţia Spitalului de către dr. Constantin Codrescu a obţinut o binemeritata recunoaştere si o menţiune onorifica.
In contact permanent cu progresele care se realizau in medicina , in organizarea si functinarea spitalelor, dr.Constantin Codrescu separa serviciul chirurgical de cel medical in spatiile existente. De asemenea, prin construcţia altor spatii spitalicesti, in 1883 infiinteaza o secţie de boli contagioase si sifilitice. Spitalul din Bârlad a funtionat cu aceasta baza materiala pana in anul 1975,cand noua clădire Spital cuplat cu Policlinica a preluat o parte din secţii.
Asistenta spitaliceasca s-a dezvoltat continuu la inceputul sec. XX-daca in 1938 Spitalul din Bârlad avea numai trei secţii {interne, chirurgie, contagioase} in 1948 s-a imbogatit cu secţiile Obstetrica-Ginecologie si Dermatologie; in 1949 cu secţiile Pediatrie si Ftiziologie; in 1954 cu serviciile ORL si Oftalmologie, iar in 1955 cu Sanatoriul antituberculos.
Personalităţi de seama ale vieţii medicale romaneşti si-au făcut ucenicia sau au profesat la Barlad, iar spiritul ştiinţific promovat cu osârdie chiar de la inceputul existentei spitalului, a pus bazele unei adevărate scoli barladene, a căror punţi trainice leagă trecutul de prezent.
1.2. Obiect / domeniu de activitate
Spitalul de Adulţi Bârlad este o instituţie publică autonomă de interes local, cu personalitate juridică care oferă un pachet de servicii madicale în asistenţa medicală spitalicească; afost înfiinţat la 25 martie 1942; este un spital municipal care are, în afara sarcinilor spitaliceşti proprii, atribuţii în învăţământul medical postliceal, de cercetare ştiinţifică şi de îndrumare metodologică.
Spitalul Municipal de Adulti Barlad este o institutie publica cu personalitate juridica, care isi desfăşoară activitatea pe plan local, in scopul realizării politicilor si programelor naţionale de sănătate publica, a activităţii de promovare a sănătăţii si medicina preventiva, a monitorizării stării de sănătate si organizării statisticii de sanatate, precum si a planificării si derulării investiţiilor finanţate de la bugetul de stat pentru sectorul sănătate si de la fondul de asigurări sociale de sănătate. 
Subordonarea spitalului este dubla, sub aspectul indrumarii tehnico profesionale si sub aspectul regimului de finanţare si creditare incheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Vaslui si Autoritatea de Sănătate Publica Vaslui.


Fisiere în arhivă (1):

  • Organizare si Functionalitate la Spitalul Municipal de Adulti Barlad.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!