Organizare si Functionalitate la Spitalul Municipal de Adulti Barlad

Cuprins proiect Cum descarc?

CUPRINS 1
CAP 1. ORGANIZARE SI FUNCTIONALITATE LA SPITALUL MUNICIPAL DE ADULTI BARLAD 2
1.1. SCURT ISTORIC 2
1.2. OBIECT / DOMENIU DE ACTIVITATE 3
1.3. ORGANIZARE INTERNA 5
1.4. FUNCTIONALITATE 7
14.1. Cadrul juridic de functionare al Spitalului de Adulti Barlad 8
1.4.2. Compartimente de lucru functionale si organizatorice - atributii, sarcini, competente 9
1.5. STRUCTURA DE PERSONAL 19
1.6. RELATII CU EXTERIORUL 26
1.6.1. Relatiile cu institutiile ierarhic superioare si inferioare 27
1.6.2. Relatii cu Trezoreria Barlad 30
1.7. STRUCTURA SI EVOLUTIA PRINCIPALILOR INDICATORI FINANCIARI IN PERIOADA 2004 - 2006 33
CAP 2. FUNDAMENTAREA INDICATORILOR FINANCIARI LA INSTITUTIILE PUBLICE 38
2.1. CADRUL JURIDIC UTILIZAT IN FUNDAMENTAREA VENITURILOR PROPRII / CHELTUIELILOR BUGETARE 38
2.1.1. Bugetul de venituri si cheltuieli 39
2.2. FUNDAMENTAREA VENITURILOR 53
2.3. FUNDAMENTAREA CHELTUIELILOR 61
2.4. FLUXURI INFORMATIONALE GENERATE DE FUNDAMENTAREA INDICATORILOR DE CHELTUIELI 70
CAP 3. FINANTAREA CHELTUIELILOR BUGETARE 74
3.1. SURSE DE FINANTARE A INSTITUTIILOR PUBLICE 74
3.2. FINANTAREA BUGETARA 75
3.2.1. Finantarea din bugetele statului 75
3.2.2. Finantarea din bugetele locale 84
3.2.3. Efectuarea platilor prin trezorerie din creditele bugetare deschise si repartizate 86
3.3. PARTICULARITATI IN FINANTAREA SPITALULUI DE ADULTI BARLAD 94
CAP 4. ORGANIZAREA EVIDENTEI PRIVIND GESTIUNEA FINANCIARA A INSTITUTIILOR PUBLICE 97
4.1. EVIDENTA STATISTICA 97
4.2. EVIDENTA TEHNICO-OPERATIVA 99
4.3. EVIDENTA CONTABILA 99
BIBLIOGRAFIE 124


Extras din proiect Cum descarc?

Cap 1. Organizare si functionalitate la Spitalul Municipal de Adulti Barlad
1.1. Scurt istoric
Putine localitati din Romania se pot mandri cu o memorabila existenta a institutiei spitalicesti. Documentele vremii consemneaza ziua de 27 octombrie 1838 ca data care marcheaza inceputul functionarii ,,bolnitei"din Barlad,ce dispunea de un numar de 20 ,,crivaturi".
La 27 octombrie 1838 se infiinteaza prin donatiile Elenei Beldiman si fratilor Greceanu primul spital cu 20 de paturi in orasul Barlad, care in 1850 va ajunge la o capacitate de 30 paturi.
Au slujit cu sarg si devotiune acest spital o pleiada de generatii de medici si farmacisti, dar la loc de frunte de afla Dr. Constantin Codrescu, revolutionar in gandire si actiune, care vedea in spital ,,o institutie eminamente democratica,menita a raspunde la trebuintele clasei celei mai numeroase, care n-are alt capital decat munca si pentru care boala este o povara mai cruda decat moartea chiar".
In anul 1866, dr.Constantin Codrescu preia conducerea spitalului care functiona improvizat in conditii vitrege. Hotarat sa construiasca un nou asezamant spitalicesc in Barlad la 17 ianuarie 1867 organizeaza o intrunire publica cu participarea numeroasa a cetatenilor din Barlad, pe care-i convinge sa contribuie financiar la acest deziderat.In luna ianuarie 1871 ia fiinta epitropia viitorului spital care se va numi ,,Spitalul Barlad si Elena Beldiman"dupa numele donatorilor principali.Viitoare constructie a edificiului a fost incredintata arhitectului Loran Ingverman, iar calitatea de diriginte de santier a fost preluata de dr. Constantin Codrescu care a participat permanent la proiectarea si supravegherea constructiei.
Pe 17 aprilie 1881,Barladul inaugura in cadru festiv intrarea in functiune a noului edificiu al Spitalului, care functiona cu 72 de paturi desi conditiile permiteau amplasarea a 120 de paturi. Arhitectonica impunatoare a acestui asezamant spitalicesc, mult apreciata in timp a constituit obiectul prezentarii la Expozitia Mondiala de la Paris, unde caloriferul inventat si introdus in constructia Spitalului de catre dr. Constantin Codrescu a obtinut o binemeritata recunoastere si o mentiune onorifica.
In contact permanent cu progresele care se realizau in medicina , in organizarea si functinarea spitalelor, dr.Constantin Codrescu separa serviciul chirurgical de cel medical in spatiile existente. De asemenea, prin constructia altor spatii spitalicesti, in 1883 infiinteaza o sectie de boli contagioase si sifilitice. Spitalul din Barlad a funtionat cu aceasta baza materiala pana in anul 1975,cand noua cladire Spital cuplat cu Policlinica a preluat o parte din sectii.
Asistenta spitaliceasca s-a dezvoltat continuu la inceputul sec. XX-daca in 1938 Spitalul din Barlad avea numai trei sectii {interne, chirurgie, contagioase} in 1948 s-a imbogatit cu sectiile Obstetrica-Ginecologie si Dermatologie; in 1949 cu sectiile Pediatrie si Ftiziologie; in 1954 cu serviciile ORL si Oftalmologie, iar in 1955 cu Sanatoriul antituberculos.
Personalitati de seama ale vietii medicale romanesti si-au facut ucenicia sau au profesat la Barlad, iar spiritul stiintific promovat cu osardie chiar de la inceputul existentei spitalului, a pus bazele unei adevarate scoli barladene, a caror punti trainice leaga trecutul de prezent.
1.2. Obiect / domeniu de activitate
Spitalul de Adulti Barlad este o institutie publica autonoma de interes local, cu personalitate juridica care ofera un pachet de servicii madicale in asistenta medicala spitaliceasca; afost infiintat la 25 martie 1942; este un spital municipal care are, in afara sarcinilor spitalicesti proprii, atributii in invatamantul medical postliceal, de cercetare stiintifica si de indrumare metodologica.
Spitalul Municipal de Adulti Barlad este o institutie publica cu personalitate juridica, care isi desfasoara activitatea pe plan local, in scopul realizarii politicilor si programelor nationale de sanatate publica, a activitatii de promovare a sanatatii si medicina preventiva, a monitorizarii starii de sanatate si organizarii statisticii de sanatate, precum si a planificarii si derularii investitiilor finantate de la bugetul de stat pentru sectorul sanatate si de la fondul de asigurari sociale de sanatate. 
Subordonarea spitalului este dubla, sub aspectul indrumarii tehnico profesionale si sub aspectul regimului de finantare si creditare incheiat cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Vaslui si Autoritatea de Sanatate Publica Vaslui.


Fisiere in arhiva (1):

  • Organizare si Functionalitate la Spitalul Municipal de Adulti Barlad.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!