Organizarea și fundamentarea proceselor de muncă și de producție la SC Albalact SA

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I. Concepte de baza ale managementului productiei alimentare
1.1. Locul si rolul in industria alimentara din Romania
1.2. Definirea, locul, rolul si atributiile intreprinderii moderne de productie
1.3. Structura industriei alimentare
1.3.1. Industria de prelucrare a laptelui
CAPITOLUL II. Evolutia societatii comerciale si diagnosticul acesteia 
2.1. Obiectul de activitate
2.2 Obiectivele proiectate
2.3 Capacitatea de productie
2.4 Profilul de productie
2.4.1 Productia realizata
2.4.2 Productia prognozata
2.4.3 Proiectarea costului de productie si de livrare
2.5 Justificarea necesitatii si oportunitatii in realizarea produtiei proiectate
CAPITOLUL III. Stabilirea amplasamentului si dimensiunii unei intreprinderi agroalimentare
3.1. Stabilirea dimensiunii suprafetei de productie si depozitare
3.2. Metode de dimensionare a suprafetei necesare pentru productie
3.3. Etapele procesului de amplasare 
3.4. Metode de amplasare
3.5. Fundamentarea elaborarii planului general de organizare a firmei
CAPITOLUL IV. Alegerea si descrierea schemei adoptate si analiza factorilor de productie
4.1 Schema tehnologica
4.2 Descrierea procesului de fabricatie
4.3 Principalele caracteristici ale materiei prime auxiliare si a produsului finit
CAPITOLUL V. Optimizarea proceselor de munca si de productie 
5.1 Programare liniara
5.2 Metoda PERT
5.3 Metoda drumului critic CPM
5.4 "Justi In Time" JIT
5.5 Arborele decisional
CAPITOLUL VI. Concluziisi recomandari
CAPITOLUL VII. Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Managementul procesarii si conservarii productiei agricole s-a dezvoltat ca disciplina stiintifica relativ recenta, avand in vedere ca majoritatea intreprinderilor sunt confruntate intr-o masura tot mai mare pe piata interna si externa cu cerintele realizarii unor performante superioare sub raportul costurilor de productie, a termenelor de fabricatie, al calitatii, flexibilitatii, sub impactul cresterii continue a concurentei. In acest context, temele de programare, lansare si urmarire a productiei au constituit si continua sa reprezinte subiecte frecvent abordate in paginile literaturii de specialitate.
Structura productiei fiind adaptabila si o rezultanta a cerintelor pietei reprezinta in fapt elementul care trebuie sa fie cel mai elastic. Volumul fizic al productiei poate ramane constant, insa structural ea se deplaseza frecvent catre produsele solicitate de piata si care in consecinta, pot fi valorificate la preturi reale mai mari, aspect deloc neglijabil in aportul formarii profitului.
Aceasta lucrare a fost realizata cu scopul de a oferi o analiza a proceselor de productiei utilizate de compania ALBALACT precum si analiza eficientei economice a proceselor de productie.
Punctul de pornire al acestei lucrari a fost baza de cunostinte teoretice despre procesul de productie. Orice unitate de productie are ca obiectiv principal producerea de bunuri materiale si servicii care se realizeaza prin desfasurarea unor procese de productie. Astfel, pe parcursul acestei lucrari am determinat in ce masura a reusit compania ALBALACT sa isi optimizeze productia, carei metode de organizare a productiei i-a acordat o importanta mai mare si care au fost efectele metodei aplicate. 
In primul capitol, va fi prezentata starea industriei de procesare a laptelui la momemntul actual, atat la nivel national cat si la nivel international. Vor fi prezentate si cateva date teoretie necesare pentru realizarea analizei.
In cel de-al doilea capitol va fi prezentata societatea analizata ALBALACT si se va face o analiza completa in ceea ce priveste productia si costurile.
In capitolul al III-lea se descrie modul de stabilire a amplasamentului si dimensiunii unei intreprinderi agroalimentare
La nivelul intregii tari exista foarte multi agenti economici, dintre care si S.C. ALBALACT S.A. care detine tehnologii moderne de prelucrare a laptelui in cele mai bune conditii de igiena conform standardelor Uniunii Europene. 
In ultimul capitol, dar nu cel mai putin important sunt prezentate cateva metodele de stabilire a preturilor utilizate de ALBALACT si este prezentata "Programarea liniara" in optimizarea productiei la S.C. ALBALACT S.A., si sunt propuse cateva idei de optimizare a productiei.
Este cunoscut faptul ca dictionarul explicativ al limbii romane defineste cuvantul ,,lapte" ca fiind un ,,aliment de baza al omului. Iata, asadar, ca legaturile laptelui cu intreaga existenta sunt evidente. 
Potrivit informarii de presa INS, unitatile de procesare au colectat, anul trecut, cu 1,1% mai mult lapte de vaca, respectiv 12.556 tone, comparativ cu aceeasi perioada din anul anterior. In total, au fost colectate 1,122 milioane de tone de lapte de vaca.
Productia totala pe categorii de produse
Productia laptelui de consum a crescut cu 8,2% (+25.123 tone) si a laptelui acidulat (iaurt, iaurt de baut, lapte batut si alte produse lactate similare) cu 4,8% (10.273 tone). In cazul branzeturilor, productia a crescut cu 2,6% (2.432 tone), iar pentru smantana de consum s-a constatat un surplus de 1,8%, adica 1.227 tone, informeaza INS.
In 2019, Romania a produs 331.344 tone de lapte de consum, 68.114 tone de smantana, 225.487 tone de lapte acidulat si 96.717 tone de branzeturi. 83.047 tone reprezinta productia obtinuta din lapte de vaca. In schimb, productia de unt a scazut anul trecut cu 228 tone (-2,1%), pana la 10.653 tone.
Potrivit datelor Institutului National de Statistica, in 2019, cantitatea de lapte brut importat de catre unitatile de procesare a scazut cu 15.818 tone (-12,7%) fata de 2018, ajungand la 108.492 tone.
Decembrie 2019 vs noiembrie 2019
Totodata, statistica oficiala releva ca, in decembrie 2019, comparativ cu luna precedenta, cantitatea de lapte colectata de unitatile de procesatoare a crescut cu 3.295 tone (+4,1%), la 84.644 tone.
Dintre principalele produse lactate, productia a crescut pentru: unt, cu 163 tone (+17,4%), smantana de consum, cu 768 tone (+14,0%) si lapte de consum cu 2.531 tone (+8,8%), dar a scazut la branzeturi, cu 253 tone (-3,5%) si la lapte acidulat (iaurt, iaurt de baut, lapte batut si alte produse lactate similare), cu 393 tone (-2,3%).
In decembrie 2019, cantitatea de lapte brut importat de catre unitatile de procesare s-a majorat fata de luna precedenta cu 500 tone (+4,5%), totalizand 11.673 tone.
Decembrie 2019 vs decembrie 2018
Comparativ cu decembrie 2018, cantitatea de lapte de vaca colectata de unitatile de procesare a crescut cu 47 tone (+0,1%).
Productia de produse lactate s-a majorat la lapte de consum, cu 4.492 tone (+16,7%), lapte acidulat (iaurt, iaurt de baut, lapte batut si alte produse lactate similare), cu 1.003 tone (+6,4%), smantana de consum, cu 330 tone (+5,6%) si branzeturi cu 301 tone (+4,5%). Pe de alta parte, productia de unt a scazut usor in intervalul analizat cu 9 tone (-0,8%).
In ceea ce priveste importul de lapte brut, acesta a urcat in decembrie 2019 cu 1.563 tone (+15,5%) fata de luna corespunzatoare din anul precedent.


Fisiere în arhivă (1):

  • Organizarea si fundamentarea proceselor de munca si de productie la SC Albalact SA.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. https://www.albalact.ro
2. https://www.facebook.com/lactatealbalact/
3. https://insse.ro/cms/
4. https://www.revistagalenus.ro/
5. https://termene.ro 
6. https://moodle.uaiasi.ro/course/view.php?id=338


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!