Participanti in Luarea Deciziilor in Administratia Publica

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I PREZENTAREA TEMEI 3
CAPITOLUL II DOCUMENTARE 4
CAPITOLUL III ANALIZA CONTINUT 8
CAPITOLUL IV PREZENTAREA PUNCTULUI DE VEDERE 10
CAPITOLUL V CONTRIBUTIA PERSONALA 12
CAPITOLUL VI CONCLUZII 16
BIBLIOGRAFIE 18


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I PREZENTAREA TEMEI
Pentru ca o activitate sa se poata desfasura, indiferent de natura acestei activitati, presupune inainte de toate luarea unei decizii si fiecare actiune intreprinsa conduce la realizarea unui scop bine determinat.
Tot in acelasi sens decizia constituie punctul central al activitatii de management intr-o institutie a administratiei publice, deoarece ea se regaseste in toate functiile acesteia.
Atunci cand apare o problema este necasar sa fie analizate toate variantele de rezolvare ale acesteia, astfel suntem pusi in situatia de a lua o decizie. Pentru fiecare variante sunt analizate punctele tari, punctele slabe, resursele alocate, timpul necesar, riscurile implicate. Alegerea unei variante dintre multele optiuni posibile in urma combinarii factorilor de mai sus inseamna luarea unei decizii.
Intr-o decizie se stabilesc relatii intre oamaneni, relatii care pot existat si intre institutii si in cadrul acestora, intre grupuri si intre indvizi. Deciziile pun in miscare colectivul obligandu-l sa actioneze intr-o anumita modalitate pentru ca la termenul stabilit sa obtina un anumit rezultat. 
Decizia este luata de oameni si se aduce la indeplinire tot de oameni. De aceea in ceea ce urmeaza am vrut sa arat ca fara o colaborare intre persoanele cu drept de a decide in cadrul unei institutii si cele care nu detin acest drep nu se poate ajunge la o decizie care sa satisfaca nevoile si cerintele societatii. Adoptara deciziei ar trebui sa fie o metoda de lucru in echipa, in care participantii sa fie capabili sa isi exprime ceea ce gandesc referitor la problema respectiva si in final sa fie adoptata o decizie care sa corespunda cel mai bine cerintelor.
CAPITOLUL II DOCUMENTARE
Decizia poate fi definita astfel: un act social, deliberat, al unei persoane sau al unui grup de persoane, prin care se stabilesc scopul si obiectivele unei actiuni, directiile si modalitatile de realizare a acesteia, toate determinate in functie de o anumita necesitate, pe baza unui proces de informare, reflectie si evaluare a mijloacelor si a consecintelor desfasurarii actiunii respective.
Potrivit unor autori deciziile pot fii cu interventie imediata, adoptate individual de catre un functionar public, potrivit unor norme care stabilesc limetele de interventie si decizii cu caracter mai larg, in care sunt implicate strategiile si politicile institutie publice, ea avand un caracter de act de creativitate in grup.
Aceste tipuri de decizii se intalnesc atat la nivel central cat si local al administratiei si pe baza unor dezbateri sau discutii la care participa persoane interesate, se asigura cunoasterea opiniilor existente intr-o anumita problema si a argumentatiilor corespunzatoare. 
Insa in anumite situatii este imposibil ca adoptarea unei decizii sa se faca de catre o singura persoana. 
Se pot delimita doua categorii de participanti la fundamentarea si adoptarea deciziilor administrative, si anume : 
1. Dupa modul de implicare in procesul decizional sunt : 
a. functionari publici implicati direct ;
b. functionari publici implicati indirect ;
c. cetateni consultati si/sau specialisti implicati direct si/sau indirect.
Decidentii nu pot ai aiba cunostinte referitoare la toate problemele implicate in adoptarea unei deciziilor si de aceea se impune consultarea si a altor persoane, care pot fi functionari publici, sau consultanti si/sau specialisti.
2. In functie de nivelul administrativ, pozitia in structura organizatorica :
a. functionari publici din administratia centrala;
b. functionari publici din administratia locala.
In categoria functionarilor publici din administratia centrala intra conducatorii institutiilor respective, precum si alte persoane care detin functii de conducere in


Fisiere in arhiva (1):

  • Participanti in Luarea Deciziilor in Administratia Publica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!