Perspectiva Asupra Orasului Slatina ca Viitoare Zona Metropolitana

Cuprins proiect Cum descarc?

Viziune asupra dezvoltarii zonei metropolitane Slatina.3
Localizare.4
Hidrografia si hidrologia.5
Vegetatia si fauna.6
Calitatea florei si a faunei.10
Solurile si calitatea solurilor.11
Sistemul de monitoring al atmosferei. Calitatea aerului.15
Alimentarea cu apa si monitorizarea calitatii apelor.17
Spatii verzi.20
Proiecte privind infiintarea de spatii verzi in Municipiul Slatina.21
Arii protejate.24
Protectia naturii .26
Colectarea si gestionarea deseurilor.27
Proiecte privind modernizarea infrastructurii de salubritate.30
Obiective de dezvoltare ale Programului 
Operational Regional (POR).34
Programe nationale de sanatate.35
Industria.35
Agricultura.37
Mediu. Obiective.37
Proiecte cu finantare europeana.45
Proiecte individuale.46
Concluzii.50
Bibliografie.51


Extras din proiect Cum descarc?

VIZIUNEA ASUPRA DEZVOLTARII ZONEI METROPOLITANE SLATINA
Abordarea dezvoltarii la nivel urban si metropolitan urmareste preluarea si rezolvarea presiunilor multiple provenind din schimbarea sistemului economic, de planificare si implementare a dezvoltarii, a distorsiunilor si nevoilor variate atat in mediul urban, cat si in zonele rurale adiacente, in scopul structurarii unui pol de dezvoltare intr-o retea coerenta la scara teritoriala.
Strategia de dezvoltare este un document intocmit cu ajutorul cetatenilor, pentru cetateni, menit sa sprijine autoritatile locale in misiunea lor de a sluji comunitatea.
Scopul viziunii de dezvoltare este acela de a agrega obiectivele socio-economice formulate la nivelul local, cu prioritatile nationale si regionale si cu schimbarile care au loc in prezent in dinamica spatial, economica si sociala a judetului si a Regiunii Sud - Vest Oltenia. 
Strategia de dezvoltare a municipiului Slatina tine seama de liniile directoare ale Conceptului Strategic de Dezvoltare Teritoriala a Romaniei 2030, ingloband principiile unei dezvoltari policentrice echilibrate si competitive.
Dezvoltarea integrata a municipiului Slatina este un deziderat generat de nivelul de competitivitate al economiei locale, precum si de standardele generate de statutul orasului de resedinta de judet.
Municipiul Slatina isi propune, la nivel strategic, prin intermediul exercitiilor programatice realizate in ultimii ani (Strategia de Dezvoltare Durabila 2008-2015 si Planul Integrat de Dezvoltare Urbana) sa atinga un anumit grad de competitivitate a economiei, sa imbunatateasca calitatea locuirii, sa creasca calitatea generala a vietii locuitorilor orasului in acord cu principiile dezvoltarii durabile.
Valorificarea adecvata a potentialului municipiului si al entitatilor administrativ-teritoriale inconjuratoare poate contribui la dezvoltarea unui pol regional si la consolidarea rolului entitatilor partenere, atat la scara judetului, cat si a regiunii si a tarii. Intentia de a dezvolta pe termen mediu si lung un sistem metropolitan, este sustinuta de concentrarea investitiilor in zona industriala a municipiului Slatina, concentrarea ce genereaza dependenta economica a localitatilor limitrofe municipiului.
LOCALIZARE
Municipiul Slatina este pozitionat in sudul tarii, in partea central-nordica a judetului Olt si in vestul regiunii istorice Muntenia. De asemenea, pozitia urbei poate fi caracterizata ca fiind pe valea raului Olt, pe un culoar larg, bine conturat si delimitat, intr-o zona de contact a doua mari unitati de relief - Piemontul Getic si Campia Olteniei. Orasul se afla la aproximativ 50 km de municipiul Craiova, 70 km de municipiul Pitesti si 190 km de capitala Bucuresti.
Din punct de vedere altimetric, orasul este dispus intre 160-175m si 110-112 m. Vaile care strabat Municipiul Slatina de la nord-est la sud-est sunt: Strehareti, Sopot, Clocociov si Milcov (Urlatoarea). Ele au caracter permanent, fiind alimentate din izvoare situate la baza teraselor si din precipitatii.
Harta judetului Olt
HIDROGRAFIA SI HIDROLOGIA
Raul Olt este unul din cele mai importante rauri din Romania. Izvoraste din Muntii Halmasul Mare, din Carpatii Orientali. 
Cursul raului Olt traverseaza judetele: Harghita, Covasna, Brasov, Olt si Teleorman.
Principalele orase prin care trece raul Olt sunt: Miercurea Ciuc, Sfantu Gheorghe, Fagaras, Ramnicu Valcea si Slatina.
In Slatina, raul Olt reprezinta cea mai importanta apa de suprafata, avand o directie de curgere NV-SE.
Debitul mediu multianual la Slatina este de circa 160 m3/s, valoare ce depaseste cu circa 23 m3/s debitul la intrarea pe teritoriul judetului Olt.
Raul Olt
Dintre afluentii cei mai importanti din zona, pe partea stanga, amintim:
- Valea Clocociov cu o lungime de 4.5 km si o suprafata a bazinului hidrografic de 11 km2;
- Valea Strehareti, cu afluentul Valea Streangului care izvoraste din NV municipiului si are o lungime de 12 km;
- Valea Milcov cu o lungime de 12 km si o suprafata a bazinului hidrografic de 31 km2 si se varsa in raul Olt, in zona acumularii Ipotesti;
- Valea Sopot cu o lungime de 6 km si o suprafata a bazinului hidrografic de 13 km2.
Pe partea dreapta a raului Olt, singurul afluent este raul Beica ce izvoraste din judetul Valcea si are o lungime de 49 km si o suprafata a bazinului hidrografic de 163 km2.


Fisiere in arhiva (1):

  • Perspectiva Asupra Orasului Slatina ca Viitoare Zona Metropolitana.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!