Plan de Afacere - SC Dac Office Comfort SRL

Extras din proiect Cum descarc?

S.C. Dac Office Comfort S.R.L este o firma de import si distributie de dispensere si consumabile pentru mentinerea igienei in cladiri de birouri, cabinete medicale, industria prelucrarii carnii, locuri publice, etc. Este o firmă cu capital integral privat
Promoveaza pe piata din Romania produse din hartie si detergenti - atat in segmentul profesional, cat si al consumatorilor finali.
Nu se adreseaza direct persoanelor fizice, ci firmelor. Cativa intre clientii actuali sunt: OTP Bank retea la nivel national, Institutul Bancar Roman, Asigurare Reasigurare Ardaf, Uniqa Asigurari, RTC Holding, Institutul de Geologie, intreaga retea de clinici Proctomed, intreaga retea de clinici Proctolife, reteaua de Cazinouri Merkur, Tipografia Real, etc.
Cota de piata a S.C. Dac Office Comfort S.R.L este in continua crestere inca de la infiintare care este relativ recenta, firma existand deabea din 2008.
De la infiintare s-a obtinut profit in fiecare luna, in prezent patrimoniul sau ajungand la o valuare de aproximativ 40.000 de €.
În dorinţa de a-şi eficientiza activitatea, managementul societăţii a hotărât crearea unei unităţi proprii de transport,intru cat are comenzi in toata tara, iar in prezent se apeleaza pentru distributie la serviciile unor firme de curierat rapid,destul de costisitoare.
Această măsură va avea cel puţin două efecte favorabile:
- creşterea calităţii serviciilor prestate, prin oferirea unui pachet complet de prestaţii;
- scăderea cheltuielilor cu serviciile oferite în prezent de terţi transportatori.
Pentru aceasta este necesară achiziţia unui număr de 2 microbuze de marfa pentru transportul marfurilor, investitie ce se ridica la 35.000 de € din care 15000 de € din surse proprii ale S.C. Dac Office Comfort S.R.L iar 20.000 solicitand un credit
În aceste condiţii,analiza indică următoarele performanţe financiare:
-Fluxul financiar va fi pozitiv pe întreaga perioadă analizată, ceea ce demonstrează capacitatea firmei de a achita la termen atât dobânzile, cât şi ratele aferente creditului
- Venitul net înregistrat de-a lungul investitiei va fi pozitiv.
Având în vedere atât aspectele economice cât şi poziţia pe piaţă a 
S.C. Dac Office Comfort S.R.L, se poate afirma că dezvoltarea sa reprezintă o afacere profitabilă, recomandându-se realizarea sa în condiţiile obţinerii unui credit.
Capitolul 1 - OBIECTUL STUDIULUI
S.C. Dac Office Comfort S.R.L este o firma de import si distributie de dispensere si consumabile pentru mentinerea igienei in cladiri de birouri, cabinete medicale, industria prelucrarii carnii, locuri publice. Promoveaza pe piata din Romania produse din hartie si detergenti - atat in segmentul profesional, cat si al consumatorilor finali.
În derularea activităţii, un volum important de cheltuieli se datorează închirierii de autovehicule pentru transportul mărfurilor in tara, de la diverşi transportatori. Sistemul de închiriere, pe lângă faptul că generează cheltuieli mari, are şi dezavantajul că provoacă multe disfuncţionalităţi în activitatea societăţii (întârzieri la preluarea/predarea mărfii, promptitudine redusă etc.). Toate acestea au determinat conducerea firmei să-şi creeze un parc propriu de autovehicule pentru transportul comenzilor(coletelor).
În continuare se pune problema dezvoltării firmei pe baza achiziţionării unui parc propriu de autovehicule, în vederea eliminării dificultăţilor enunţate.
Scopurile urmărite prin realizarea studiului sunt, în principal, următoarele:
- determinarea fezabilităţii proiectului;
- evaluarea rentabilităţii afacerii;
- obţinerea, dacă afacerea este fezabilă, a unui credit de la o bancă.
Capitolul 2 - Prezentarea activităţii societăţii comerciale
2.1. Cifra de afaceri
S.C. Dac Office Comfort S.R.L a inregistrat la sfarsitul anului 2008 o cifra de afaceri de 51.000 de ron iar la sfarsitul anului 2009 suma 75.600 de ron. Aceasta cresterii a cifrei de afaceri reflecat evolutia si cresterea continua a cotei de piata.
2.2. Management şi resurse umane
Managementul societăţii este tipic unei firme mici. Conducerea societăţii este asigurată de un manager.
Numar de personal este relativ scazut fiind mentinutun numar de 6 angajati.


Fisiere în arhivă (1):

  • Plan de Afacere - SC Dac Office Comfort SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!