Plan de Afacere - SC Dac Office Comfort SRL

Extras din proiect Cum descarc?

S.C. Dac Office Comfort S.R.L este o firma de import si distributie de dispensere si consumabile pentru mentinerea igienei in cladiri de birouri, cabinete medicale, industria prelucrarii carnii, locuri publice, etc. Este o firma cu capital integral privat
Promoveaza pe piata din Romania produse din hartie si detergenti - atat in segmentul profesional, cat si al consumatorilor finali.
Nu se adreseaza direct persoanelor fizice, ci firmelor. Cativa intre clientii actuali sunt: OTP Bank retea la nivel national, Institutul Bancar Roman, Asigurare Reasigurare Ardaf, Uniqa Asigurari, RTC Holding, Institutul de Geologie, intreaga retea de clinici Proctomed, intreaga retea de clinici Proctolife, reteaua de Cazinouri Merkur, Tipografia Real, etc.
Cota de piata a S.C. Dac Office Comfort S.R.L este in continua crestere inca de la infiintare care este relativ recenta, firma existand deabea din 2008.
De la infiintare s-a obtinut profit in fiecare luna, in prezent patrimoniul sau ajungand la o valuare de aproximativ 40.000 de EUR.
In dorinta de a-si eficientiza activitatea, managementul societatii a hotarat crearea unei unitati proprii de transport,intru cat are comenzi in toata tara, iar in prezent se apeleaza pentru distributie la serviciile unor firme de curierat rapid,destul de costisitoare.
Aceasta masura va avea cel putin doua efecte favorabile:
- cresterea calitatii serviciilor prestate, prin oferirea unui pachet complet de prestatii;
- scaderea cheltuielilor cu serviciile oferite in prezent de terti transportatori.
Pentru aceasta este necesara achizitia unui numar de 2 microbuze de marfa pentru transportul marfurilor, investitie ce se ridica la 35.000 de EUR din care 15000 de EUR din surse proprii ale S.C. Dac Office Comfort S.R.L iar 20.000 solicitand un credit
In aceste conditii,analiza indica urmatoarele performante financiare:
-Fluxul financiar va fi pozitiv pe intreaga perioada analizata, ceea ce demonstreaza capacitatea firmei de a achita la termen atat dobanzile, cat si ratele aferente creditului
- Venitul net inregistrat de-a lungul investitiei va fi pozitiv.
Avand in vedere atat aspectele economice cat si pozitia pe piata a 
S.C. Dac Office Comfort S.R.L, se poate afirma ca dezvoltarea sa reprezinta o afacere profitabila, recomandandu-se realizarea sa in conditiile obtinerii unui credit.
Capitolul 1 - OBIECTUL STUDIULUI
S.C. Dac Office Comfort S.R.L este o firma de import si distributie de dispensere si consumabile pentru mentinerea igienei in cladiri de birouri, cabinete medicale, industria prelucrarii carnii, locuri publice. Promoveaza pe piata din Romania produse din hartie si detergenti - atat in segmentul profesional, cat si al consumatorilor finali.
In derularea activitatii, un volum important de cheltuieli se datoreaza inchirierii de autovehicule pentru transportul marfurilor in tara, de la diversi transportatori. Sistemul de inchiriere, pe langa faptul ca genereaza cheltuieli mari, are si dezavantajul ca provoaca multe disfunctionalitati in activitatea societatii (intarzieri la preluarea/predarea marfii, promptitudine redusa etc.). Toate acestea au determinat conducerea firmei sa-si creeze un parc propriu de autovehicule pentru transportul comenzilor(coletelor).
In continuare se pune problema dezvoltarii firmei pe baza achizitionarii unui parc propriu de autovehicule, in vederea eliminarii dificultatilor enuntate.
Scopurile urmarite prin realizarea studiului sunt, in principal, urmatoarele:
- determinarea fezabilitatii proiectului;
- evaluarea rentabilitatii afacerii;
- obtinerea, daca afacerea este fezabila, a unui credit de la o banca.
Capitolul 2 - Prezentarea activitatii societatii comerciale
2.1. Cifra de afaceri
S.C. Dac Office Comfort S.R.L a inregistrat la sfarsitul anului 2008 o cifra de afaceri de 51.000 de ron iar la sfarsitul anului 2009 suma 75.600 de ron. Aceasta cresterii a cifrei de afaceri reflecat evolutia si cresterea continua a cotei de piata.
2.2. Management si resurse umane
Managementul societatii este tipic unei firme mici. Conducerea societatii este asigurata de un manager.
Numar de personal este relativ scazut fiind mentinutun numar de 6 angajati.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afacere - SC Dac Office Comfort SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!