Plan de afaceri - fabrica de iaurt Probiotic

Cuprins proiect

Informatii generale despre iaurt 4
Descrierea companiei 4 
Obiectul principal de activitate 5
Prezentarea companiei 5
Reglementari si autorizatii 8
Clientii 10
Furnizorii 10
Concurenta 11
Caracteristici unice ale produsului 12
Piata 13 
Cercetare si dezvoltare 13
Produse noi si produse secundare 14
Segmentul de piata 14 
Marketing 14
Publicitate, promovare, expozitii cu vanzare 15
Analiza Riscurilor/ Oportunităţilor 16
Analiza SWOT 18
Valoarea investitiei 20
Anexe 31


Extras din proiect

Informatii generale despre iaurt
În societatea modernă, omul este asaltat în fiecare zi de ritmul cotidian impus de schimbările tot mai dese intervenite în evoluţia societăţii. Poluarea, stresul, intensele solicitări zilnice conduc inevitabil la o scădere a rezistenţei organismului, acesta fiind tot mai expus şi mai vulnerabil. Astfel, inevitabil, apar întrebări referitoare la menţinerea sănătăţii şi protejarea organismului. Acestea sunt întrebări pe care fiecare persoană şi le pune, chiar dacă nu le formulează în mod explicit.
Piaţa produselor lactate poate constitui un exemplu în privinţa consumului de iaurt din ce în ce mai ridicat la noi în ţară.
Iaurtul este considerat alimentul sănătos din familia lactatelor. Este considerat unul din alimentele care ajută la prelungirea vieţii. De obicei, iaurtul este corelat cu efectele sale benefice asupra organismului. Mulţi îl consumă drept adjuvant al digestiei. Iaurtul acidofil ajută la redobândirea florei bacteriene normale a colonului, ceea ce duce la o digestie completă şi la o valorificare mai bună a alimentelor bogate în fibre.
Iaurtul nu e o “revelaţie” a secolului nostru. Cu mii de ani în urmă, el era bine cunoscut de unele popoare din Orientul Mijlociu şi constituia un aliment de bază. Efectele sale benefice în vindecarea diverselor boli intestinale l-au făcut repede cunoscut iar modul de producere a lui nu a mai putut rămâne secret.
Dar, deşi astăzi, 30% din populaţia globului consumă iaurt în mod regulat şi este un aliment foarte apreciat pentru gustul său, iaurtul avea un statut aparte la începutul secolului nostru - când era consumat 
Descrierea companiei
S.C. PROBIOS. S.A isi desfasoara activitatea in orasul Tulcea, Strada Isaccei, Nr. 80. Durata societăţii este nelimitată, cu începere de la data înscrierii sale în Registrul Comerţului.
Capacitatea de productie a fabricii este de 3000 litrii /zi lapte de capra.
Materia prima este colectata de la fermele din judetul Tulcea, iar aprovizionarea se face cu mijloace auto proprii.
Cantităţile de lapte prelucrate în diferite perioade ale anului sunt:
- în perioada de maxim 48% din totalul anului;
- în perioada de mediu 38% din totalul anului;
- în perioada de minim 14% din totalul anului.
Produsele finite vor fi depozitate în unitatea de producţie în condiţii corespunzătoare.
Utilităţile necesare procesului de producţie se vor asigura astfel:
- apa rece şi energia electrică de la reţeaua publică
- apa caldă, aburul şi frigul de la instalaţiile centrale ale unităţii.
Obiectul principal de activitate
Compania S.C. PROBIOS. S.A are drept obiectiv principal de activitate colectarea laptelui, industrializarea şi desfacerea produselor lactate cǎtre diverşi beneficiari.
Telul companiei este de a deveni lider pe piata produselor lactate, de a dobandi o reputatie pe piata ca fabricant si distribuitor de produse lactate vandute la un pret bun. Acest lucru se poate realiza prin dezvoltarea prompa a produselor, intelegerea clara a tendintelor si nevoilor de pe piata, comercializare profitabila.
Pentru a atinge obiectivul, S.C. PROBIOS. S.A are nevoie de capital, talent managerial, facilităţi mai mari şi mai eficiente. 
In acest scop se doreste a se trata partile interesate, clientii si societatea, cu seriozitate, respect, promptitudine, sinceritate, corectitudine si eficienta.
Prezentarea companiei
Compania se afla in stadiul de proiect si se ocupa cu fabricarea iaurtului probiotic din lapte de capra.
Capacitatea de productie a fabricii este mica, doarece productia de lapte de capra este relativ scazuta. Producţia globală anuală de lapte de capră constituie cca. 10 mil tone sau 2% din producţia mondială de lapte.
Dacă profitul va permite, pe viitor se va mări producţia.


Fisiere în arhivă (1):

  • Plan de Afaceri - Fabrica de Iaurt Probiotic.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!