Plan de Afaceri la Fabrica de Paine - SC Dany Pan SRL

Extras din proiect Cum descarc?

PLAN DE AFACERI LA S.C. DANY PAN S.R.L.
1. INTRODUCERE.
S.C. DANY PAN S.R.L. Varfu Campului, infiintata in decembrie 2006 isi propune ca obiect de activitate principal ( cel putin pe termen scurt) productia si comercializarea de paine si alte produse de panificatie.
Firma este microintreprindere cu capital integral privat avand 2 asociati. Aceasta isi propune sa actioneze pe piata locala a painii si produselor de panificatie (covrigi, cornuri, faina_. Pe termen lung, dupa consolidarea marcii pe piata din zona (Varfu Campului si localitatile din imprejurimi) S.C. DANY PAN S.R.L. isi propune si atacarea pietei regionale prin noi investitii (noi unitati). 
Concurenta in acest domeniu este mare dar, cu ca toate posibilitatile de diferentiere a acestui produs sunt minime, firma poate rezista pe piata si poate sa se dezvolte prin crearea unor avantaje de cost si calitate fata de competitori.
Investitia de baza consta in realizarea unei unei brutarii in care sa se produca painea si un magazin propriu de desfacere si un mijloc ded transport de capacitate medie.
Din calculele realizate in acest moment (etapa de planificare a afacerii) costul total al investitiei este de 1.760.124.000 lei vechi. Din aceasta suma capitalul propriu (bani cu care contribuie cei 2 asociati) este de 1.145.000.000 lei vechi, iar diferenta se va acoperi cu un imprumut (cel mai probabil pe 3 ani) de 615.124.000 lei.
2. PREZENTAREA FIRMEI.
a) Date generale.
Societatea Comerciala DANY PAN S.R.L., prin investitia facuta - Fabrica de paine- desfasoara o activitate autorizata (licentiate) in domeniul productie alimentare, fiind specializata in fabricarea painii si produselor de panificatie cu licenta de fabricatie B - 25529 din 08.12.2006. 
Firma este amplasata in localitatea Varfu Campului, Strada Principala, nr. 15, judetul Botosani.
Fabrica de paine apartinand de S.C. DANY PAN S.R.L. are o suprafata de 1000 mp pe care sunt amplasate urmatoarele obiective :
- Constructii si instalatii pentru depozitare materii prime si materiale ;
- Cladire pentru procesul tehnologic ;
- Constructii si instalatii pentru utilitati.
Investitia este situata in intravilanul comunei Varfu Campului, in partea centrala cu acces rutier. Terenul pe care se gaseste amplasata fabrica de paine si anexele sale este proprietatea firmei S.C. DANY PAN S.R.L.
b) Date infiintarii.
S.C. DANY PAN S.R.L. a fost infiintata prin Hotarare Judecatoreasca nr. 2193 din 4 decembrie 2006 fiind inmatriculata in Registrul comertului sub indicativul J.33/2400/2006 cod fiscal 6727831.
c) Statutul juridic.
Firma este organizata ca societate cu raspundere limitata, cei doi asociati avand parti egale 50% si 50% din capitalul social al firmei.
d) Structura personalului de conducere si executie.
Managementul firmei in cauza va fi asigurat prin munca celor doi asociati ajutati si de un economist ce va fi angajat ca director economic ce va conduce compartimentul de contabilitate. De asemenea firma va mai angaja 4 brutari - unul din acestia fiind brutar - sef (functie de director tehnic) ce va coordona activitatea de productie, 2 vanzatoare, 1 sofer si 2 muncitori pentru activitati mai putin calificate.
Putem practic proiecta o organigrama avand o structura simpla, piramidala, constituita astfel : 
CONSILIUL DE ADMINISTRATIE
DIRECTOR TEHNIC
DIRECTOR ECONOMIC
DEPARTAMENTUL PRODUCTIE
CONTABILITATE
Consiliul de administratie este format din cei 2 asociati. Structura pe categorii si calificari a personalului fabricii este compatibile cu cerintele unei bune activitati de productie si reflecta un potential favorabil extinderii afacerii. In acelasi timp, aceasta este rezultanta unei politici de personal corespunzatoare obiectivelor pe care si le-a propus echipa manageriala.
Din punct de vedere al timpului efectiv de lucru, firma inregistreaza o stabilitate a personalului. Personalul ce isi desfasoara activitatea in cadrul fabricii de paine este renumerat intr-un sistem diferentiat in functie de : 
- atributiile postului ;
- posibilitatea de individualizare a operatiilor efectuate ;
- gradul de participare la realizarea performantelor economice ale firmei;
- gradul de calificare.
Firma si-a asigurat loialitatea personalului si data fiind activitatea omogena a firmei se poate considera ca structura organizatorica este competitive cu obiectul unei bune functionarii si a controlului eficient.
3. PRODUSUL, PRODUCTIA APROVIZIONAREA
Principalulprodus pe car-l realizeaza firma este painea tip franzela de 500 g. Calitativ acest produs are caracteristici chimice superioare altor produse similare ale industriei de profil. De exemplu este o paine ce nu se farama in intervalul de 12 - 26 ore cand poate fi consumata ca relativ proaspata.
Instalatia de productie a painii (malaxor, cuptoare, alte instalatii)are la baza licentele obtinute de la firmele furnizoare din Germania.
Caracteristicile tehnice si tehnologice aferente au fost elaborate de firma licentiatoare. Pe de alta parte, operarea instalatiei trebuie sa respecte reglementarile din Romanaia privind pregatirea materiei prime (faina de grau), parametrii pentru aluat (umiditate, temperatura), depozitarea si livrarea produsului finit ca atare, exceptand perfomantele tehnice ale instalatiei net superioare celor existente in firmele de profil din Romania, fazele procesului tehnologic sunt relativ similare cu cele din fabricile de paine traditionale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri la Fabrica de Paine - SC Dany Pan SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!