Plan de Afaceri - Le Cafe

Cuprins proiect

1. REZUMATUL ȘI DESCRIEREA PLANULUI DE AFACERI . 
2. AFACEREA .
2.1 Obiectivul de Activitate
2.2 Scopul și Obiectivele
2.3 Produsele
3. PIAȚA .
3.1 Clienții 
3.2 Cerere
3.3 Concurența
4. MANAGEMENT ȘI ORGANIZARE .
4.1. Conducerea
4.2 Organizare.
5. PREVIZIUNE FINANCIARĂ .
5.1 Estimarea veniturilor
5.2 Previziunea costurilor directe cu materiile prime
5.3 Previziunea costurilor cu salariile directe
5.4 Previziunea costurilor cu obiectele de inventar
5.5 Previziunea costurilor cu materialele indirecte 
5.6 Previziunea costurilor cu salariile indirecte
5.7 Previziunea costurilor cu amortizarea5.8 Previziunea costurilor cu chiria
5.9 Previziunea costurilor cu promovarea5.10 Previziunea altor costuri indirecte
5.11 Total costuri euro
6. STRUCTURA ORGANIZATORICĂ.
6.1 Personal 
7. ANALIZA FINANCIARĂ .
7.1 Bilanț previzionat inițial
8. GRAFICUL RAMBURSĂRII CREDITULUI.


Extras din proiect

1. REZUMATUL ȘI DESCRIEREA PLANULUI DE AFACERI
Acest plan de afaceri s-a elaborat cu scopul de a evalua viabilitatea unei idei de afaceri și anume, deschiderea unei cafenea “Le Café” care va fi situată în zona centrală a orașului Cahul pe strada Ștefan cel mare, nr. 5. Acest spațiu are o suprafață de 100 mp.
Această idee de afacere este un concept nou pe piața din Moldova . S.C. „ Le Café ” este o cafenea la început de drum în comerțul cu amănuntul, localizat în centrul orașului astfel se așteaptă să atragă clienți loiali cu varietatea de produse de cafea pe care le oferă cît și răcoritoare. Societatea dorește să construiasca o poziție puternică pe piața din Moldova.
Cafeneaua este destinată pentru tineri, îndeosebi pentru tinerii creștini, ca de exemplu de religii: baptistă, adventistă, ortodoxă; este un local pentru cei care sunt creștini și au frică de Dumnezeu. Tinerii creștini în ziua de azi nu au un local unde să meargă seara, la o cafenea, sau undeva unde ar putea să petreacă timpul frumos, datorită faptului ca toate cafenele sunt cu băututi, fumători, distracții etc. 
Meniul cafenelei va conține băuturi nealcoolice, sucuri, diferiți bicuiți, prăjituri și altele. Seara va avea loc un program special pentru clientelă. Acest program va conține jocuri, filmulețe, teme de dicuții, cîntări creștine, formații care vor dori să cînte live etc. La sărbători de sigur că vor fi programe speciale dedicate sărbătorii. Cei care vor dori să sărbătorească la fel vor avea posibilitatea să o facă. Tinerii membri ai bisericilor creștine vor avea posibilitatea să facă activități în cadrul acestei cafenele.
Datorită faptului că va fi unica cafenea de așa gen în orașul Cahul, și în toată Moldova va avea un interes foarte mare iar tinerii cu cea mai mare placere vor veni. 
Lipsa unor concurenți în zonă, amplasamentul favorabil și asortimentul variat vor permite întreprinderii să ocupe o poziție foarte avantajosă și să se promoveze foarte rapid.
Pentru deschiderea cefenelei S.C. “Le Café” este nevoie de 50 000 euro.
Aceste resurse financiare vor fi pentru închirierea localului, achiziționarea mobiliarului și a celor necesare și angajarea personalului pentru prima periodă, pînă la acumularea venitului.
2. AFACEREA
2.1 Obiectivul de Activitate
- Deschiderea și funcționarea S.C. “Le Café”
2.2 Scopul și Obiectivele
Scopul
S.C. “Le Café” dorește să ofere cafea de cea mai înaltă calitate, băuturi, sucuri etc; și tinerilor un spațiu în care să aibă posibilitatea de a se simți bine, program, muzică creștină, teme de discuții, și să facă cunoștință cu personae noi.
Obiectivele:
- Mulțumirea clienților noștrii Asigurarea calității superioare a produselor;
- Un personal bine pregătit
- Prețuri competitive
Un kilogram de cafea Aroma Club Café Espresso costă între 20-30 de euro (cu TVA inclus). Cum dozarea aparatelor de cafea ale firmei se face la 7,5-8 g pentru o cafea, rezultă între 125-133 porții de cafea dintr-un kilogram de cafea Aroma Club Café Espresso. Un calcul simplu ne arată că costul cu TVA al unei cafele se situează între 0,15-0,25 euro. Pentru a păstra tradiția firmei și standardele de servire a consumatorilor, Julius Meinl oferă o gamă largă de materiale promoționale: echipament complet (espressor, rîșniță, dedurizator), accesorii (cești de espresso și cappuccino, cești de colecție, șervetele, pahare, zahar, suporturi pentru șervetele și pentru zahar, semne luminoase etc).


Fisiere în arhivă (1):

  • Plan de Afaceri - Le Cafe.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!