Plan de Afaceri SC Ario SA

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 3610
Mărime: 32.43KB (arhivat)
Publicat de: Horea Ifrim
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Descrierea afacerii

1). Istoricul firmei:

SC ARIO SA a fost fondata in anul 1980, ca producator de utilaj tehnologic. Odata cu reprofilarea in proiectant si producator de armaturi industriale din otel, societatea a capatat un dinamism ridicat care i-a permis sa progreseze rapid.

2). Obiective majore:

Obiectul de activitate il constituie proiectarea , executia , inspectia ,testarea si comercializarea armaturilor ( robinetelor ) industriale din otel, pieselor turnate si forjate.

- Descrierea firmei:

1). Numele: S.C. “ARIO” S.A.

2). Statut legal si actionariat: Intreprinderea ARIO S.A. este inmatriculata la Registrul Comertului ca societate privata , pe actiuni cu un capital subscris si varsat de : - 80,02 % apartin actionarului principal SIF BANAT CRISANA si – 19,08 % apartin altor persoane fizice ,societatea are un capital social de 30.930.610 RON, iar o actiune este 5 RON, cu numarul de inregistrare in registrul comertului J06/38/1980,numarul codului fiscal fiind R2736489.

3). Denumirea societatii: S.C. “ARIO” S.A.;

Adresa sediului : Bistrita 4400, Strada Industriei Nr. 10 ;

Tel. : 0263/239160 sau 0263/237235;

Data infiintari : 1980 ;

S.C. ARIO S.A. este - dupa caracteristicile tehnice si tehnologice ale procesului de productie o intreprindere metalurgica ;

- dupa marime o intreprindere mijlocie ;

- dupa gradul de specializare o intreprindere

specializata cu productie in serie .

SC Ario SA a fost fondata in anul 1980, ca producator de utilaj tehnologic.

Profilarea firmei pe producerea armaturilor sferice si articulatiilor sferice ii permite firmei sa faca fata concurenrei interne si externe si sa o plaseze printre cei mai importanti producatori de armaturi din Europa.

In cadrul societatii lucreaza peste 500 de angajati, printre care: muncitori calificati, maistri, ingineri, laboranti, economisti precum si directori specializati in management si in marketing. Cei 500 de angajati,cu varsta medie de 40 de ani,formeaza un colectiv matur de profesionisti bine pregatiti atat in sectorul tehnic-proiectand asistat informatic procese si modele noi,cat si in sectorul de productie contribuind la imbunatatirea continua a proceselor si produselor

S.C. ARIO S.A. ofera clientilor sai produse a caror calitate este data atat de profesionalismul echipei tehnice cat si de calitatea materiei prime folosite in procesul de productie.

Firma lucreaza atat in sistem de distributie proprie cat si prin intermediari care comercializeaza produsul realizat.

Realizarea productiei se face conform caietului de sarcini, in care sunt enumarate operatiunile ce urmeaza a fi efectuate.

In ceea ce priveste preconizarea profiturilor firmei, putem afirma ca absorbtia pietei in acest segment de productie este inca buna, exista un numar mare de clienti a caror cerere va influenta in mod pozitiv volumul vanzarilor.

Compartimentul de proiectare este reprezentat de un personal competent care evalueaza cerintele clientilor, iar pe baza acestora incearca sa elaboreze un prototip al produsului, pe care apoi il realizeaza.

Bineinteles ca se respecta dorinta clientului exprimata in comanda pe care acesta o face firmei. Aceasta comanda contine: numarul de produse dorite si anume numarul de bucati de armaturi, tipul produselor cerute, tipul si calitatea materiilor prime utilizate in fabricatie, precum si data limita a realizarii comenzii.

Preview document

Plan de Afaceri SC Ario SA - Pagina 1
Plan de Afaceri SC Ario SA - Pagina 2
Plan de Afaceri SC Ario SA - Pagina 3
Plan de Afaceri SC Ario SA - Pagina 4
Plan de Afaceri SC Ario SA - Pagina 5
Plan de Afaceri SC Ario SA - Pagina 6
Plan de Afaceri SC Ario SA - Pagina 7
Plan de Afaceri SC Ario SA - Pagina 8
Plan de Afaceri SC Ario SA - Pagina 9
Plan de Afaceri SC Ario SA - Pagina 10
Plan de Afaceri SC Ario SA - Pagina 11
Plan de Afaceri SC Ario SA - Pagina 12
Plan de Afaceri SC Ario SA - Pagina 13
Plan de Afaceri SC Ario SA - Pagina 14
Plan de Afaceri SC Ario SA - Pagina 15
Plan de Afaceri SC Ario SA - Pagina 16
Plan de Afaceri SC Ario SA - Pagina 17
Plan de Afaceri SC Ario SA - Pagina 18
Plan de Afaceri SC Ario SA - Pagina 19
Plan de Afaceri SC Ario SA - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri SC Ario SA.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Sistemul comunicațional de marketing la SC Robinete Industriale SA Bacău

INTRODUCERE Comunicarea între oameni reprezinta fundamentul si obiectul de studiu al multor stiinte, având o influenta covârsitoare asupra...

Ai nevoie de altceva?