Plan de Afaceri SC Art Design Deco Stil SRL

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
In procesul conducerii intreprinderilor se intalnesc, zilnic, situatii care impun conducatorilor acestora sa analizeze, conform unei conceptii directoare, deciziile fundamentale, necesar a fi adopatate, prentru a mentine in viata intreprinderea si daca este posibil s-o si dezvolte .
"Plan de afaceri" se adreseaza nu numai intreprinzatorilor aflati in situatia lansarii intr-o afacere sau studentilor in formarea lor ca viitori specialisti in economie, ci tuturor celor care-si propun sa gaseasca un ghid util pentru realizarea unor afaceri de succes in toate domeniile de activitate, cu prezentarea mai detaliata a sectorului productiv si comercial. 
Multi intreprinzatori subestimeaza importanta intocmirii unui plan de afaceri, fara sa realizeze cat de mult ar putea beneficia in dezvoltarea afacerilor de un plan de afaceri bine intocmit, prin monitorizarea progresului zilnica al organizatiei, prin corectarea prompta a greselilor si a devierilor de la obiectivele strategice stabilite.
Lansarea in afaceri este un pas foarte serios pentru un intreprinzator, intrucat riscul insuccesului este mare in primii ani. Implicarea intr-o afacere deja existenta, precum si dezvoltarea acesteia se bucura de o mai mare sansa de succes, datorita scaderii gradului de incertitudine. Toate acestea sugereaza ca intreprinzatorii sa-si creeze foarte meticulos un plan de viitor, un plan de afaceri.
Exercitiul intocmirii unui plan de afaceri va forta intreprinzatorul sa examineze fiecare element al demersului sau, intr-un mod foarte atent. Astfel, apar premisele pentru identificarea inconvenientelor care vor conduce la imposibilitatea organizatiei de a-si atinge obiectivele sau chiar la abandonarea proiectului.
Intr-o lume in schimbare, singura constanta este schimbarea . Impactul schimbarilor in mediul inconjurator al afacerilor din zilele noastre isi pune amprenta in mod ferm asupra structurii industriale si implicit asupra firmelor. Schimbarea are impact asupra modului curent de derulare a afacerilor firmelor.
Se pun intrebari de genul: Ce inseamna toate acestea pentru noi, ca angajati si ca manageri? Cum putem castiga avantaje din procesul schimbarii? Cum ne putem ajuta singuri 
si cum pot ceilalti sa tina piept stress-ului continuu al schimbarilor? Cum putem sa ne asiguram de cunoasterea si dirijarea schimbarile in propriul beneficiu? Cum putem crea organizatii mai eficiente? Este posibil sa realizam acest lucru si chiar sa incurajam oamenii sa invete, sa se dezvolte si sa se implineasca? Putem sa facem toate acestea si sa castigam in acelasi timp si bani?
Prin castigarea unei intelegeri mai bune a nevoii abordarii managementului si a mecanismelor lor practice putem urmari cu siguranta fiecare dintre aceste obiective.
In lumea de azi, managerii sunt confruntati cu probleme complexe si situatii noi. Ei trebuie sa asigure folosirea eficienta a resurselor si in acelasi timp sa gaseasca cai pentru garantarea pe termen lung a eficientei firmei in care lucreaza. Eficienta include si abilitatea de a identifica directiile corecte si sigure pentru viitor (produsele si serviciile necesare, cele mai bune tehnologii de urmat, cele mai bune structuri organizatorice de aplicat, cele mai bune metode si tehnici de management de utilizat, in recrutarea celor mai buni specialisti). Eficienta necesita totodata abilitate de adaptare in vederea realizarii acestor situatii noi.
Capitolul 1 Importanta si rolul planul de afaceri
Dezvoltarea societatii contemporane se caracterizeaza printr-o evolutie extrem de dinamica, schimbarile explozive ce au avut loc in ultimele decenii in domeniul stiintei si tehnicii afectand toate ramurile vietii economice, formele si metodele conducerii acesteia si, in unele privinte, viata sociala si cea cotidiana a oamenilor. Noile imprejurari au determinat schimbari nu numai in ceea ce priveste dimensiunile intreprinderilor, gradul de concentrare si complexitate ale activitatilor economic, ci si raporturile intreprinderilor cu mediul lor economico-social, cu piata. 
1.1. Delimitari conceptuale privind planul de afaceri
Pentru initierea oricarui tip de afacere, pentru atragerea finantarii sau pentru bilantul economic al unei anumite perioade calendaristice, firmele utilizeaza acest important instrument care este planul de afaceri (Business Plan).
Planul afacerii este un document scris, care precizeaza in ce anume consta afacerea, ce resurse si strategii vor fi utilizate, care sunt rezultatele previzionale pentru un anumit orizont de timp .
Planul afacerii este documentul cu ajutorul caruia intreprinzatorul poate suscita interesul si atrage sprijinul - financiar sau de alta natura - cu ajutorul caruia va putea lansa si/sau dezvolta afacerea.
Planul de afaceri este deci un document ce sustine proiectele firmei, exprima potentialul ei de dezvoltare si, in consecinta, o prezinta potentialilor ei sustinatori, respectiv intreprinzatorul si echipa sa manageriala, potentialii creditori si investitori. Planul de afaceri poate fi utilizat, asadar, pentru a atrage suporteri atat din cadrul, cat si in afara firmei.
Termenul de plan de afaceri (business plan) este un element ce detine un loc insemnat in limbajul finantatorilor si investitorilor. Cea mai mare parte a discutiilor intre intreprinzatori si finantatori se poarta asupra elementelor unui plan de afaceri .
Planul afacerii va permite ca proiectul afacerii (ideea) initiat de intreprin!zator sa poata fi cunoscut de potentialii parteneri intr-o maniera logica, concisa si atractiva.
Proiectele de investitii internationale trebuie prezentate si negociate cu parteneri externi. Pentru a permite acest lucru, planul de afaceri aferent unui proiect international trebuie sa prezinte informatia intr-un sistem si limbaj accesibil tuturor partilor vizate financiare din sistemul romanesc in sistemul anglo-saxon .


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri SC Art Design Deco Stil SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!