Plan de Afaceri - SC Belluno SRL

Cuprins proiect

1) Sumar 
2) Descrierea firmei, obiective
3) Prezentarea produselor si serviciilor
4) Analiza pietei
5) Procesul de productie
6) Echipa si managementul companiei
7) Informatii financiare


Extras din proiect

1. Sumar 
Piata mezelurilor din Romania este una dintre cele mai mari piete pe care se poate opera. Anul 2009 a consemnat disparitia a peste 200 de producatori de mezeluri si preparate din carne, din cauza imposibilitatii respectarii standardelor de calitate impuse de Uniunea Europeana, astfel ca, acum, pe piata mezelurilor si preparatelor din carne activeaza circa 500 de producatori. Chiar daca numarul procesatorilor s-a redus cu circa o treime (28,6%) si in pofida crizei economice care este asteptata sa loveasca si Romania, piata nu isi va diminua valoarea, fiind de asteptat sa stagneze la un miliard de euro. 
Privita din perspectiva segmentarii dupa tipul de produse ce o compun, piata mezelurilor consemneaza o crestere a consumului produselor de calitate (specialitati, sunca), in detrimentul produselor de tipul mainstream (salamuri, parizer, carnati, cremwursti si pate). 
Principalul canal de distributie pe piata de retail a mezelurilor in general sunt, in continuare magazinele generale si micile alimentare. Acestea au o cota de piata de 44,9% la volume si de 43,8% din punctul de vedere al cifrei de afaceri dezvoltate.
Consumul de mezeluri pe cap de locuitor în România este de 9-10 kilograme pe an.
Un procent de 70% din materia primă pentru produsele din carne de porc este adusă de pe piaţa europeană. Acest lucru este datorat in primul rand pretului mai mic. In pofida pretului mai mic, material prima de import este superioara din puct de vedere calitativ. 
Principalii competitori de pe piaţa internă a mezelurilor sunt Cris-Tim, Caroli Foods, Aldis Călăraşi, Tabco Campofrio, Principal Company, Elit şi Angst, care detin in total aproape jumatate din piata.
Deasemenea studiile arata ca in orasul Buzau nu exista nicio fabrica de mezeluri.
In ultimul timp se remarca o orientare a consumatorilor catre produsele ecologice, fara conservanti si E-uri. Majoritatea producatorilor de pe piata de mezeluri,folosesc coloranti sinteti emulgatori si conservanit pentru a pastra produsul o perioada cat mai mare. 
Aceste lucruri creaza oportunitatea deschiderii unei fabrici de mezeluri, orientata spre piata locala. Avantajul competitiv al firmei va fi realizarea de produse de o calitate inalta cu cat mai putini aditivi si fara colorantii sintetici.
Se anticipeaza profit si recuperarea investitiei inca din primul an.
Pentru viitor se doreste extinderea pe alte piete locale din apropierea judetului Buzau cum ar fi Vrancea,Ploiesti Galati.
2. Descrierea firmei
Date de indentificare:
Societatea S.C. Belluno SRL este o societate cu raspundere limitata, cu capital integral privat mixt, având statut de persoana juridica, inscrisa la Camera de Comert si Industrie Buzau cu sediul in Buzau, strada Cuza Voda nr 2.
Profilul de activitate este productia in industria alimentara si comertul.
Misiunea firmei este de a oferi clientilor produse de o calitate cat mai inalta la un cost cat mai mic. Avantajul competitiv al firmei va fi realizarea de produse de o calitate inalta cu cat mai putini aditivi si fara colorantii sintetici.


Fisiere în arhivă (1):

  • Plan de Afaceri - SC Belluno SRL.docx

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!