Plan de Afaceri - SC Pro-Albina SRL

Extras din proiect Cum descarc?

Pasul 2
2.1 Scurt istoric
Beneficiarul proiectului, SC PRO -ALBINA SRL fiind administrata de Preotu Adriana Alexandra, nascuta la data de 19.05.1990, judetul Bacau, provine din familie de apicultori, bunicul Preotu Petru lucrand in fostul Agrocoop ca apicultor,este inregistrat in Registrul Agricol din anul 2010. Pentru a se moderniza, acceseaza Programul National de Dezvoltare Rurala, masura 141- ferme de sumisubzistenta, intrucat dupa aderarea Romaniei la UE apicultorii sunt nevoieti sa fie foarte bine pregatiti teoretic si practic, pentru a deveni partenerii de piata ai apicultorilor din UE. 
Doreste de cativa ani sa mareasca veniturile familiei sale, prin desfasurarea unei activitati apicole. De aceea, in august 2012 a achizitionat un pavilion transport stupi, iar in noiembrie 2012 o autofurgoneta Dacia 1,9 Diesel carosata pentru trasport marfuri, ambele second-hand, deoarece a exista oportunitatea de a le achizitiona la preturi scazute (1.000EUR si respectiv 3.000EUR). 
Societatea comerciala "PRO-ALBINA" S.R.L. este o firma abia pusa pe picioare in piata.In aceasta firma se gasesc foarte multe vietuitoare,anume albinele,si de asemenea si oameni care ajuta la productia si comercializarea mierei.
Mierea este ambalata in bidoane mari de 10 l si este trimisa catre SC APICOLA SRL. Pentru inceput avem doar 25 de stupi in care se gasesc albinele lucratoare, matca si trantorii.Materiile prime de valoare produse de firma S.C. PRO-ALBINA S.A. sunt reunite intr-o alcatuire fina si gustoasa care reda consumatorului savoarea gustului traditional si placerea de a descoperi sortimente noi, menite sa satisfaca preferinte dintre cele mai exigente. 
Beneficiarul proiectului SC ALBINA SRL detine documente de proprietate pentru o suprafata de teren extravilan de 1,11 ha, amplasat in comuna Ungureni, sat Botesti, judetul Bacau.
2.1.2 Prezentarea succinta a produsului 
Mierea (din latina mellis; in greaca u?????? inseamna "albina") este un produs apicol obtinut prin transformarea si prelucrarea nectarului sau manei de catre albine si depozitat in celulele fagurilor pentru a constitui hrana populatiei din stup. Obtinerea mierii este scopul principal al apiculturii din prezent si din trecut. Conform statisticilor, productia anuala mondiala de miere in 2005 a fost de de 1,4 milioane de tone.
Mierea de albine a fost prima substanta dulce folosita de om, fiind pretuita in special de preoti in cadrul diverselor ritualuri. Exista suficiente marturii ca in civilizatiile antice mierea era folosita, printre altele, la prepararea unei bauturi alcoolice la care se adauga polen si levuri din faguri, insa, cele mai vechi documente referitoare la miere sunt doua fragmente scrise in limba sumeriana. De la egipteni au ramas marturii privind modul de recoltare si folosire a mierii. Babilonenii si diferitele civilizatii stravechi din India si China, utilizau mierea atat ca medicament cat si la ritualuri si ceremonii. In Vechiul Testament gasim scris "miere" de peste 60 ori. In Grecia antica s-a scris mult despre producerea de miere. Hipocrate recomanda mierea pentru vindecarea unor afectiuni (gastro-intestinale, renale, respiratorii) si pentru tratamentul plagilor. Dioscoride, autorul unei carti in cinci volume, ,,De Materia Medica", trata plagile fistulizate folosind mierea in aplicatii locale. Pliniu indica mierea in asociere cu untura de peste la tratarea ranilor infectate. Musulmanii foloseau mierea ca un leac bun pentru orice boala. Folosirea mierii in alimentatie (ca hrana, bautura, conservant), in medicina, in ritualurile religioase a fost in continua crestere pana la descoperirea zaharului din trestie si sfecla. In anul 1871 a fost descoperita invertaza, (o enzima care grabeste conversia zaharului in glucoza si fructoza), de catre biochimistul german Felix Hoppe-Seyler.
Utilizari
Prin calitatile sale nutritive este considerata un aliment de mare valoare in hrana oamenilor de toate varstele, avand utilizari largi in dietetica si terapeutica.Mierea este foarte des folosita in alimentatie, in bucatarie sau ca medicament, fiind de medicina populara foarte apreciata. De asemenea are importante aplicatii in alimentatia artificiala, in alimentatia pre- si post-operatorie, in pediatrie si ginecologie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri - SC Pro-Albina SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!