Plan de Afaceri Spalatorie Auto

Extras din proiect Cum descarc?

Produsul 3
Tarifele 4
Piata tinta 5
Afacerea 6
Personalul 8
Promovarea 8
Planul financiar 8

Produsul

Evolutia pietei auto a cunoscut in ultimii ani o puternica crestere, inregistrandu-se sporiri de la an la an in ceea ce priveste numarul autovehiculelor vandute in tara noastra. Aceasta evolutie pozitiva se datoreaza cresterii accentuate a numarului de autovehicule importate, mai ales ca urmare a variantei de achizitionare a acestora in sistem leasing.
In consecinta apare drept oportuna infiintarea unei noi spalatorii auto in municipiul Cluj-Napoca, avand cel mai mare grad de motorizare din tara. Totodata se impune necesitatea dimensionarii cat mai realiste a cererii prezente si viitoare pentru asemenea servicii, pentru a nu exista surprize neplacute determinate de supraaprecierea acesteia. 
Obiectivul acestei noi societati este de a deservi populatia municipiului Cluj-Napoca prin furnizarea de serivicii de tipul spalare si igienizare de autovehicule, atat in exterior cat si in interior, precum si servicii auxiliare cum ar fi: curatat geamuri (cu solutie), silicon, curatat portbagaj (sters praf, aspirat), tratament ceara, spalat motor, curatat jante, curatat tapiserie.
Se preconizeaza in viitor extinderea gamei de servicii, cu o investitie aditionala minima. 

Pachetul de servicii cuprinde pentru inceput:

- SPALAT EXTERIOR
- curatarea smoalei, bitumului de pe caroserie. 
- curatarea jantelor cu solutie.

- CURATAT INTERIOR
- aspirat, sters si parfumat.
- se foloseste curatator de geamuri

- POLISHARE AUTO
- polisharea auto este un proces de revitalizare a vopselei, eliminand zgarieturile fine, imbunatatind infatisarea masinii si pregatind-o pentru o eventuala ceruire

- CURATARE TAPISERIE
- se face cu solutie profesionala pentru tapiserie curatind diverse pete ca cele de grasime, suc etc., lasand un aspect de nou si un miros placut interiorului automobilului.

Principala problema in derularea unei astfel de afaceri o constituie atat cerintele tot mai ridicate ale agentiilor de protectie a mediului si a primariilor pentru conformarea cu standardele europene, cat si costul apei, materia prima de baza

Tarifele

Pretul serviciilor va fi acceptabil, variind in functie de partea curatata si categoria autovehiculelor (autoturisme, autoutilitare, jeepuri etc), dupa cum urmeaza: 
TARIFE
TIP MASINA MANOPERE RON
Autoturisme Exterior 6
Interior 5
Monovolum Exterior 8
Interior 7
Jeep Exterior 9
Interior 7
Autoutilitare Exterior 10
Interior Fata 4
Interior Spate 6

ALTE MANOPERE 
DENUMIREA SERVICIULUI RON
Curatat Geamuri (cu solutie) 2.5
Curatat Portbagaj (aspirat, sters praf) 3
Curatat Jante 2

DENUMIREA SERVICIULUI RON
Tapiserie Scaun 10
Tapiserie Bancheta 25
Plafon 20
Panou Usa 5
Mocheta Podea 20
Tapiserie Complet 80
Polish 80

Piata tinta

Din punctul de vedere al posibilitatilor financiare, clientii care apeleaza la aceste servicii se incadreaza in categoria celor cu venituri medii sau superioare, in primul rand pentru faptul ca detin autoturisme, iar in al doilea rand pentru ca sunt dispusi sa plateasca pentru o treaba pe care ar putea sa o faca ei insisi. Ei sunt atat persoane fizice, cat si firme.
In ceea ce priveste preferintele clientilor, trebuie precizat ca cererea are o importanta componenta geografica, de aici si importanta pozitionarii corecte a spatiului in care urmeaza sa se desfasoare activitatea. In viziunea noastra, cel mai indicat ar fi un amplasament aflat pe o sosea importanta a municipiului, cu un trafic intens de masini de toate dimensiunile.
Piata spalatoriilor auto este in plina dezvoltare. Daca acceptam limitarea concurentei in plan geografic, rezulta ca orice firma trebuie sa se compare in primul rand cu societatile de acelasi profil, localizate in imediata apropiere. Analiza comparativa urmeaza sa vizeze dotarile si capacitatile existente, gama de servicii, nivelul tarifelor etc. In functie de aceste elemente se pot lua masurile care se impun pentru obtinerea unei cote de piata cat mai bune pe plan local. 
O concurenta puternica este exercitata si de majoritatea benzinariilor, care ofera serviciul de spalatorie auto, fie integral (exterior, interior, motor) prin intermediul unor unitati specializate, fie se limiteaza la spalatul si curatatul parbrizelor.
O componenta aparte a concurentei, dar care nu poate fi trecuta cu vederea, o constituie acele persoane care spala masini in schimbul unor sume foarte mici de bani si chiar spalatorii de parbrize care pot fi intalniti in multe dintre intersectii. 

Dintre viitoarea concurenta amintim:

- Belcar Prestserv - Str Ioan Pop de Cluj
- Bepa Impex - Str Fabricii de Zahar
- Cartoon Servcom - Str Ceahlau
- Delba - Str Frunzisului
- Hollyday Fun - Piata Abator
- J Line Impex - Str Liviu Rebreanu
- OMV - Calea Floresti si Calea Turzii
- Petrom - Calea Baciului si Calea Turzii
- Prozib Impex - Str Teodor Mihali
- Spalatoria Nova Star - Calea Dorobantilor
- Tip Top - Bd 21 Decembrie 1989
- Vanol Auto - Str Motilor


Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri Spalatorie Auto.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!