Planificarea

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 3
Capitolul 1. Planificarea,recrutarea si selectia resurselor umane -aspecte teoretice 5
Capitolul 2. Impactul planificarii,recrutarii si selectiei in lumea contemporana 8
Capitolul 3. Cercetare stiintifica, de stiudiu si de caz 11
Capitolul 4. Concluzii, opinii, solutii 14
Cuvinte cheie 15
Bibliografie 16


Extras din proiect Cum descarc?

Planificarea, recrutarea si selectia resurselor umane
in managementul international
Obiective:
-necesitatea activitatilor de planificare si recrutare a reurselor umane in firmele internationale;
-particularitatile proceselor de planificare si recrutare;
-metode de planificare si realizare a selectiei resurselor umane in societatea contemporana;
-selectia resurselor umane;
-elaborarea previziunilor in legatura cu necesarul de resurse umane al organizatiei viitorului;
INTRODUCERE
Societatea moderna se prezinta, dupa cum se poate constata, ca o retea de organizatii care apar, se dezvolta si dispar.
"Din ce in ce mai mult avantajul competitiv al unei organizatii rezida in oamenii sai". Aceasta afirmatie data de economistii J. Pfeffer si E. Lawler, constituie o realitate a organizatiei secolului XXI, deoarece oamenii reprezinta o resursa comuna, o resursa vitala, de azi si de maine, a organizatiilor viitorului, care asigura supravietuirea, dezvoltarea si succesul competitional al acestora.
In acest context, noi ne propunem urmatoarele obiective:
-organizatiile exists deoarece oamenii au capacitati fizice si intelectuale limitate, dar si capacitati de a avea si dezvolta organizatii. Pentru aceasta este necesara planificarea si recrutarea resurselor umane;
-metode de planificare si realizare a selectiei resurselor umane;
-exemplificarea selectiei resurselor umane prin selectia managerilor;
-studiu de caz - elaborarea previziunilor in legatura cu necesarul de resurse umane intr-o banca comerciala.
Resursele umane sunt foarte importante pentru desfasurarea unei activitati eficiente intr-o organizatie.Wright, McMahan si McWilliams au demonstrat ca resursele umane sunt acele resurse ale firmei care indeplinesc criteriile necesare pentru a fi considerate sursa principala de asigurare a competivitatii necesare, deoarece resursele umane sunt rare, valoroase, dificil de imitat si de neinlocuit.
Echipamentul tehnologic, instalatiile tehnice sau capitalul financiar sunt importante, dar intr-o organizatie cele mai importante sunt resursele umane, dupa cum afirma George T. Milkovich si John W. Boudreau.
Intr-o societate, managerii au cea mai mare responsabilitate in legatura cu resursele umane. Acestia trebuie sa-si trateze subordonatii cu demnitate pentru a obtine o productivitate mai mare. Prin urmare, oamenii trebuie tratati decent, in calitatea lor de fiinte umane demne, ale caror nevoi nu pot fi satisfacute fara promovarea unui management al resurselor umane corespunzator.
Pentru a sublinia importanta managementului resurselor umane intr-o organizatie, am ales ca studiu aprofundat trei dintre cele mai importante etape ale promovarii si practicarii managementului resurselor umane: planificarea, recrutarea si selectia resurselor umane.
Astfel ca, in primul capitol voi sublinia cateva aspecte teoretico-metodologice ale celor trei etape si anume: definirea conceptelor "planificare", "recrutare", "selectie", procese si metode de determinare a acestora.
In cel de-al doilea capitol, voi surprinde impactul managementului resurselor umane in lumea contemporana.
Cel de-al treilea capitol vine cu prezentarea unui studiu de caz, ilustrand elaborarea previziunilor in legatura cu necesaul de resurse umane din cadrul unei banci comerciale.
Ultimul capitol, al patrulea, prezinta concluziile, opiniile si solutiile referitoare la tema aleasa spre dezbatere.
CAPITOLUL 1. PLANIFICAREA, RECRUTAREA SI SELECTIA
RESURSELOR UMANE
Aspecte teoretice
1.1 Definirea conceptelor
Planificarea resurselor umane (PRU) este o strategie folosita pentru achizitionarea, utilizarea, imbunatatirea si pastrarea resurselor umane ale unei organizatii.
Recrutarea si selectia sunt procese ce urmeazs in mod logic planficarii resurselor umane, facand parte din procesul de asigurare cu personal din exteriorul organizatiei.
Recrutarea este procesul de atragere a oamenilor de a ocupa un post de munca liber. Obiectivul principal este de a fi atrasi candidati calificati.
Selectia corecta a unui angajat reduce foarte mult pierderile in comparatie cu o selectie gresita. Alegerea potrivita a unei persoane corespunzatoare postului de munca asigura cresterea corespunzatoare a performantelor si cheltuieli minime.


Fisiere in arhiva (1):

  • Planificarea.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!