Planul de Afaceri al Firmei SC Vip Ven SRL Ferma de Vipere

Cuprins proiect Cum descarc?

1. DESCRIEREA AFACERII
2. PLANIFICAREA DE MARKETING
3. PLANIFICAREA PRODUCTIEI SI A OPERATIUNILOR
4. PLANIFICAREA RESURSELOR UMANE
5. PLANIFICAREA FINANCIAR-CONTABILA
6. MANAGEMENTUL RISCURILOR
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

1. DESCRIEREA AFACERII
Se spune ca un om de afaceri este capabil sa scoata bani si din piatra seaca. De ce sa nu incercam sa scoatem bani si din gura de sarpe? Ei bine, aflati ca pretul unui gram de venin poate ajunge sa coste si 2000 de euro, de 40 de ori mai mult decat un gram de aur. 
Veninul de sarpe este larg utilizat in medicina si este un ingredient pretios in pregatirea unor medicamente si antidoturi. De asemenea, este utilizat in medicina homeopata. Veninul de vipera este folosit in tratarea a numeroase afectiuni, de la lepra si epilepsie, pana la cancer. Mai mult decat atat, veninul ajuta la producerea unor substante care sunt folosite de catre biochimisti in timpul cercetarilor stiintifice. Acest aspect este esential pentru dezvoltarea de noi medicamente.
In ciuda avantajelor, Cresterea viperelor pentru venin este putin fructificata la noi in tara, la standardele stabilite de legislatie si fara a pune in pericol ecosistemul natural al acestor animale. Ne adresam unei piete care are un potential neexploatat deosebit, in Romania existand numai trei astfel de ferme (SC FAVIAMMODYTES SRL - comuna Ortisoara, judetul Timis, SC VENOMCURE SRL - comuna Baneasa, judetul Giurgiu, si SC VENONROM SRL - Cluj-Napoca, judetul Cluj). Spre exemplu, in alte tari, multe companii farmaceutice au propriile lor crescatorii de vipere pentru a-si asigura cantitatile necesare de venin. Pe de alta parte, veninul serpilor a devenit elixirul tineretii si al sanatatii. Acesta este folosit in industria farmaceutica si mai nou in cea cosmetica, pentru combaterea ridurilor.
Cererea este intr-o continua crestere, iar oferta este inca mica, astfel incat avem sansa sa intram pe o Piata in care concurenta este scazuta.
Ferma de vipere indeplineste toate trasaturile afacerii ideale pentru un antreprenor la inceput de drum, pentru ca se poate demara cu investitii modice, aduce un profit substantial, necesita munca putina si usoara, iar recuperarea investitiei se face rapid. O ferma de vipere care actioneaza folosind mijloace legale este o afacere care se dezvolta de la sine, numarul exemplarelor crescand semnificativ de la un an la altul, fapt datorat reproducerii pe cale naturala.
Piata de venin are un trend crescator de 5% pe an. In prezent, principalii furnizori de venin de sarpe pe piata internationala sunt China, India si Thailanda. In ceea ce priveste tarile din UE, potrivit Eurostat, in anul 2011 au fost importate 2.789 kg de venin de sarpe. Germania a fost cel mai mare importator (20%), urmata de Tarile de Jos (13%), Franta (12%), Regatul Unit (11%) si Spania (9%).
Daca cererea mondiala pentru acest produs a fost de aproximativ 6.685 kg in 2011, nevoile tarilor din UE s-au situat undeva la jumatatea acestei cifre. Iata, asadar, potentialul substantial pe care il prezinta Uniunea Europeana. Pentru 2015, se prognozeaza o cerere mondiala de 8.126 kg.
SC VipVen SRL este o firma de comert cu capital integral privat, avand drept obiect principal de activitate, Cresterea viperelor din specia ammodytes ammodytes, in scopul recoltarii veninului acestora. VipVen este o societate cu raspundere limitata, cu 8 asociati. Reprezentantul societatii este Andrei Ionescu. Firma va fi infiintata in apropierea orasului Slobozia si va functiona in conformitate cu reglementarile legale actuale, cu certificat de inregistrare fiscala la Oficiul National al Registrului Comertului, din cadrul Ministerului Justitiei si Libertatilor cetatenesti din Romania.
Cheltuielile nu vor depasi 16.500 euro, 14.000 dintre acestia fiind alocati pentru achizitionarea viperelor, iar restul alocandu-se cheltuielilor de amenajare si dotare a spatiului si terariilor.
VipVen isi va desfasura activitatea conform prevederilor ordonantei Guvernului nr. 42/2004, aprobata cu modificari si completari prin legea nr. 215/2004 si va avea autorizatie de functionare sanitar-veterinara, eliberata in baza conditiilor impuse de catre Directia Sanitar-Veterinara a judetului Ialomita. 
Asociatii firmei vor trebui sa obtina toate aprobarile de la Agentia de Mediu si de la Directia Sanita-Veterinara, ulterior dovedirii provenientei animalelor, pe baza certificatului de provenienta.
Ordonanta de Urgenta nr. 57 din 20 iunie 2007, privind regimul ariilor protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si a faunei salbatice, interzice capturarea speciilor protejate. Incalcarea prevederilor ordonantei de urgenta atrage raspunderea civila, materiala, contraventionala sau penala, dupa caz.


Fisiere in arhiva (1):

  • Planul de Afaceri al Firmei SC Vip Ven SRL Ferma de Vipere.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!