Portofoliu la Ingineria si Managementul Investitiilor

Cuprins proiect Cum descarc?

1.Descrierea firmei alese 5
1.1. Date de identificare 5
1.2. Istoricul firmei 5
1.3. Organizarea societatii 7
1.4. Functiile intreprinderii 9
1.5. Domeniul de activitate si produse 10
1.5.1. Produse 12
1.6. Clienti si concurenti 14
1.6.1. Clienti 14
1.6.2. Concurenti 15
1.7. Modelul cibernetic asociat firmei SC. PASMATEX. SA 16
1.8. Relatiile SC Pasmatex SA cu mediul extern 18
2.Analiza comparativa 23
2.1.Descrierea metodologiei 23
2.2.Aplicarea metodologiei stabilite in cazul SC. PASMATEX. SA 26
3. Oportunitati de investitii la SC. 31
3.1.Prezentarea cadrului general 31
3.2.Descrierea oportunitatii de investire 31
4. Calculul indicatorilor eficientei economice a investitiei in viziune statica 33
4.1.Punerea problemei- date initiale 33
4.2.Rezolvarea problemei- decizia de investitii 33
5. Calculul indicatorilor de eficienta economica a investitiei in viziune dinamica 39
5.1.Analiza imobilizarilor de fonduri 39
5.1.1.Date de calcul 39
5.1.2.Calculul indicatorilor aferenti imobilizarilor de fonduri 39
5.2.Intrebari relative la aplicarea tehnicii actualizarii 41
5.2.1.Punerea problemei - date de intrare 41
5.3.Analiza variantelor investitionale in viziune dinamica 43
5.3.1.Colectarea datelor de calcul. Schema de calcul 43
5.3.2.Calculul indicatorilor de eficienta economica in viziune dinamica 44
6. Analiza si evaluarea eficientei utilizarii capitalului fix la SC.Pasmatex.SA 47
6.1.Punerea problemei- descrierea situatiei 47
6.2.Determinarea momentului optim de inlocuire a utilajelor 47
6.3.Modele de maximizare a efectelor 49
6.4.Modele de minimizare a cheltuielilor 51
7. Anexe 53
Forme de mobilizare a resurselor financiare - Leasing-ul 57
1. Introducere 57
2. Tipuri de leasing 57
3. Continutul leasingului 60
4. Efectele leasingului 62
8. Bibliografie 63


Extras din proiect Cum descarc?

1.Descrierea firmei alese
1.1. Date de identificare
SC PASMATEX SA Timisoara este o firma de traditie din sectorul pasmanterie-tesaturi inguste, cu capital privat 100% romanesc. Aceasta are sediul pe strada Jiului nr.2 din Timisoara. Este inregistrata la Registrul Comertului din data de 30 noiembrie 1992 cu numarul J35/66/1991. Dispune de un numar mediu de 400 de salariati.
Pasmatex este o companie producatoare de textile din Timisoara. Compania realizeaza articole de pasmanterie ( panglici, benzi, elastice tesute si tricotate, articole imprimate, chingi elastice si rigide, etichete tesute si imprimate, benzi perdele, scai si astrahan), confectii, lenjerie intima si creatii vestimentare pentru femei, o mare parte dintre acestea pentru export. Peste 60% din productia fabricii ajung la export in tari ca Suedia, Austria, Germania, Polonia, Republica Moldova.
Printre brandurile comercializate se numara Grapini (adresat femeilor de afaceri), Dreambabe (lenjerie intima) si Marion. In acelasi timp, compania produce lenjerie de corp pentru compania Triumph International.
PASMATEX are dotarea tehnica necesara pentru un proces tehnologic complet (urzit, canetat, tesatorie, vopsitorie, confectii, finisaj mecanic, ambalat) si utilizeaza ca materii prime si materiale fire din poliamida, poliester, bumbac si tip bumbac, polipropilena, vascoza, cauciuc natural, elastomeri, coloranti si auxiliari chimici textili. Acest lucru permite realizarea de articole cu finisaje superioare (vopsire, albire, apretare, ignifugare, peliculizare) care sa satisfaca cerintele tot mai mari ale clientilor.
1.2. Istoricul firmei
Fabrica a fost infiintata la 1 iunie 1919 ca firma individuala sub denumirea de ,,Industria de tricotaje". Aceasta si-a inceput activitatea cu 3 masini manual de tricotat pentru confectionarea cravatelor si fularelor tricotate. In anul 1920 masinile au fost mecanizate, pentru ca in 1921, prin achizitionarea a 5 razboaie de tesut panglici, fabrica sa inceapa sa produca si acest nou sortiment cu 23 de salariati. In 1925 intreprinderea avea 14 razboaie de tesut panglici si 10 masini de tricotat si lucra cu un numar de 53 de salariati. In 1929 masinile de tricotat au fost vandute si fabrica se ocupa numai de producerea panglicilor. La 11 iunie 1948 firma primeste denumirea de ,,13 Decembrie". 
Intre anii 1965-1070 au avut loc o serie de investitii care s-au concretizat in achizitii de utilaje, precum si in construirea de noi spatii de productie. Astfel, in perioada 1970-1980, intreprinderea a primit in cadrul reutilarilor si dezvoltarii capacitatilor de productie utilaje moderne, care au permis cresterea insemnata a productiei (masini de tesut cu ace, indeosebi pentru producerea benzilor fermoar, elasticelor tesute si masini cu dispozitiv jacquard pentru teserea etichetelor si a benzilor decorative).
In anul 1990 firma a fost transformata in societate pe actiuni cu numele ,,PASMATEX" , avand in prezent 100% capital privat, cu un capital social de 450.375 lei. De la aceasta data, societatea si-a diversificat continuu productia si si-a imbunatatit dotarea tehnica prin achizitionarea de utilaje din ultima generatie ale renumitei firme elvetiene Jacob Mueller.
In anii dupa revolutia din 1989, firma a trecut printr-un proces de restructurare, retehnologizare si privatizare, iar in 1995 Pasmatex a devenit o firma cu capital integral privat.
In anii post-privatizare, firma a facut cunostinta cu conceptele moderne legate de calitate, cu conceptele de sistem de asigurare a calitatii si sistemul de managmentul calitatii, care au condus-o la finele anului 1999, catre obtinerea certificarii si stemului calitatii ,conform standardului roman SR EN ISO 9001: 1995. 
,,PASMATEX" are dotarea tehnica necesara pentru un process complet (urzit, canetat, tesatorie, vopsitorie, confectii, finisaj mecanic, ambalat) si utilizeaza ca materii prime si material fire de poliamida, polyester, bumbac si tip bumbac, polipropilena, vascoza, cauciuc natural, elastomeric, coloranti si auxiliari chimici textile. 
Dupa restructurare si retehnologizare, SC Pasmatex SA prin oamenii sai, a reusit sa dezvolte inca trei societati:
- Pasmatex Conf International SA - Timisoara : produce cu cca 400 de angajati, lenjerie pentru renumita firma "Triumph" - din Austria. Peste 6 mil. de bucati de confectii sunt realizate anual, in totalitate pentru piata externa.
- Pasmatex Nord SA - Baia Mare : experienta buna si rezultatele obtinute au fost
motivattia crearii celei de-a treia firme - "Pasmatex Nord" in Baia Mare, incercand sa fructifice oportunitatile unei zone defavorizate. Aici s-a reusit lansarea unei colectii proprii - "Marion", de lenjerie pentru femei, copii si barbati (pijamale, tricouri, compleuri de interior, chiloti, maieuri etc.). 
- Pasmatex Consulting SA - Timisoara : ofera clientilor sai servicii de consultanta in domeniile: marketing, import - export si resurse umane. Si aceasta societate are capital integral privat, "Pasmatex" fiind actionar majoritar, restul actiunilor fiind detinute de "managerii cheie" din "Pasmatex".
Cea mai recenta realizare a societatii PASMATEX, este infiintarea in anul 2002 a unei case de moda. Aceasta se adreseaza femeilor, aici fiind realizate in special tinute business, reunite sub marca MARY'S STYLE.
1.3. Organizarea societatii
Structura de conducere (functionala) este definita ca reprezentand ansamblul cadrelor de conducere si compartimentelor (servicii, birouri) tehnice, economice, administrative, modul de constituire si grupare al acestora, precum si relatiile dintre ele necesare desfasurarii corespunzatoare a procesului managerial si a proceselor de executie.
Structura organizatorica a firmei cuprinde ansamblul persoanelor, subdiviziunilor organizatorice si relatiilor dintre acestea astfel constituite incat sa asigure premisele adecvate realizarii obiectivelor prestabilite.
In figura 1.1. este prezentata organigrama societatii:


Fisiere in arhiva (1):

  • Portofoliu la Ingineria si Managementul Investitiilor.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!