Portofoliu la Managementul Riscurilor pentru IM Balteanca SA

Cuprins proiect Cum descarc?

1. DESCRIEREA GENERALA A ACTIVITATII I.M. ,,BALTEANCA" S.A. 3
2. ANALIZA SITUATIEI ACTUALE IN CADRUL INDUSTRIEI USOARE 5
3. ANALIZA SWOT A SOCIETATII S.A. ,,BALTEANCA" 7
4. ANALIZA RISCURILOR CARE INFLUENTEAZA INTREPRINDEREA 10
5. METODE DE MINIMIZARE A RISCURILOR 13
6. MANAGEMENTUL RISCURILOR LA I.M. "BALTEANCA" S.A. 15
BIBLIOGRAFIA 16
ANEXE 17


Extras din proiect Cum descarc?

"Cred ca unul din cele mai mari riscuri in viata este sa nu ai niciodata curajul sa risti."
Oprah Winfrey
Riscul este un eveniment posibil, previzibil sau imprevizibil si inevitabil care poate avea atit consecinte negative (pierderi), cit si pozitive (castiguri), in dependenta de decizia luata cu referire la acesta.
1. Descrierea generala a activitatii I.M. ,,Balteanca" S.A.
Fabrica de confectii din Balti, numita pe atunci ,,??????? ???????", a fost infiintata in 1944, cu un numar de angajati de 90 pesroane. Atelierele fabricii erau plasate in diferite parti ale orasului. 
Asortimentul produselor era alcatuit din costume pentru barbati si copii, paltoane pentru femei si barbati, incaltaminte, etc. In exploatare erau puse 12 masini de cusut si 4 masini pentru confectionarea incltamintei. La moment volumul total al productiei constituia 26,7 mii ruble rusesti.
Pe timpurile sovietice fabrica devenise una dintre primele fabrici de confectionare a paltoanelor de dama cu angajati in numar de 1700 persoane. Paltoanele fabricii erau cunoscute in toata uniunea sovietica datorita calitatii bune a stofei utilizate si a utilizarii noilor tehnologii de coasere, ceea ce de multe ori a fost marcat de diplome.
In 1964 fabrica a fost reorganizata si redenumita in Fabrica de confectii din Balti "40 ani RSSM" iar in 1967 a trecut la confectionarea paltoanelor de dama, deja in calitate de societate pe actiuni. In 1998, 65,08% din actiuni care apartineau statului au fost vindute organizatiei germane "Klaus Steilmann" si reorganizata in IM "Balteanca" SA.
Despre comapnia STEILMANN
Steilmann este o companie de productie si retail de confectii textile, cu sediul in Wattenscheid, Germania. A fost fondata in anul 1958 de Klaus Steilmann, si doar in timp de 5 ani primeste titlul de cel mai mare producator de costume si paltoane in Germania. In anul 2004, Steilmann avea aproape 1.000 de angajati in Germania si peste 10.000 in toata lumea, si avea subsidiare in tari precum Austria, Canada, Cehia, Elvetia, Franta, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Moldova, Norvegia, Romania, Suedia, Singapore si Spania. Compania a avut o cifra de afaceri de 507 milioane euro in anul 2002 si 400 milioane euro in 2003. Compania se bucura de o popularitate mare datorita calitatii impecabile a productiei sale si unui raport rational dintre pret si calitate. 
Pina in prezent fabrica isi realizeaza activitatea sa prin fabricarea si exportul confectiilor pentru dame din materia prima a firmei "Klaus Steilmann".
O mare atentie se acorda renovarii si extinderii sortimentului de productie, precum si imbunatatirii aspectului exterior prin aplicarea diverselor detalii din metal, piele, velur, etc. Anual fabrica elaboreaza mai mult de 150 de modele care raspund tendintelor modei, procentul renovarii constituind 52 %. 
In anii 1989-1990 la fabrica a avut loc o renovare a tehnologiilor si utilajelor in cooperare cu firma elvetiana "INTERPLASTICA". In cadrul multor ateliere, dintre care sectia experimentala, sectia croire, pregatire si sectiile de cusut, au fost instalate utilaje performante nu numai a firmei "INTERPLASTICA" dar si "KURIS" (Germania), "Meyer" (Germania), "Ofrri" (Italia), "Durkopp" (Germania), "Pfaff" (Germania), "Rees" (SUA), "Macley" (Germania), "Invesmuv" (Spania).
Fabrica permanent mareste volumul productiei fabricate, acesta din urma crescind in perioada anilor 2000-2004 cu 3 %. In aceeasi ani productivitatea muncii a crescut cu 15,2 %. Din pacate insa numarul locurilor de munca scade in fiecare an, de la 900 persoane in 2005 la 686 in 2010. 
SA "Balteanca" este structurata pe mai multe sectii (producere, personal, export/import, contabilitate etc) a caror organizare este redata schematic in anexa 1.
In cadrul intreprinderii, o mare importanta se acorda rezolvarii problemelor sociale ale salariatilor. Astfel, fabrica dispune de un camin pentru muncitori, cantina si frizerie. Deasemenea copiii angajatilor intreprinderii sunt asigurati cu locuri in gradinitile orasului. In fiecare an muncitorilor si familiilor acestora li se acorda posibilitatea de a pleca la mare sau la baza de odihna din orasul Soroca.
2. Analiza situatiei actuale in cadrul industriei usoare
Industria usoara este una din cele mai vechi ramuri din tara si una din cele mai dezvoltate si prospere ramuri ale economiei nationale. 
Aceasta ramura este reprezentata de trei sectoare: industria textila si de confectii, productia de piei, de articole din piele si fabricarea incaltamintei, fabricarea de articole de voiaj si de marochinarie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Portofoliu la Managementul Riscurilor pentru IM Balteanca SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!