Portofoliul de Evaluare

Extras din proiect Cum descarc?

Tema 1
Prezentare idee de afaceri
Brasov este orasul situat in inima tarii, la rascrucea tuturor drumurilor, este orasul care atrage anual cei mai multi turisti. Fie ca sunt grupuri organizate, cazate la marile hoteluri din oras si la cele din Poiana Brasov, turistii aflati in tranzit, care cauta pensiunile mici si cochete din centrul istoric, fie ca sunt romani veniti pentru cateva zile la rudele din Brasov ori vizitatori din strainatate adusi cu autocarele pentru un tur de o zi, turistii asediaza acest frumos oras batran, pe tot parcursul anului. Aici, viata este curata, plina de culoare, gust si aroma, relaxarea este maxima si multumirea deplina. Ai tot ce ti-ai putea dori: puritatea aerului si racoarea muntilor, frumusetea cladirilor si monumentelor medievale bine intretinute, confortul spatiilor de cazare, ospitalitatea restaurantelor cu specific, varietatea si abundenta locurilor pentru cumparaturi.
In Romania, in ultimii ani s-a observat o diminuare alarmanta a numarului de modalitati in care se poate petrece timpul liber, mai ales in ceea ce-i priveste pe copii. Din aceste motive, am considerat necesara deschiderea unui parc de distractii care sa ofere siguranta pentru parinti si, totodata, distractie maxima atat pentru copii, cat si pentru cei mari. Introducerea unui parc de distractii pe piata brasoveana este o abordare indrazneata, tinand cont de aspectul inovator al acestei afaceri.
Din acest motiv, m-am gandit la o idee de afacere privind deschiderea unui parc de distractii precum Disneyland. Mi se pare o idee buna pentru afacere deoarece in Romania pana la ora actuala nu exista un asemenea parc. Am ales ca locatie orasul Brasov din diverse motive, principalul fiind acela ca este un oras turistic, situat in centrul tarii, care se bucura de un numar foarte mare de vizitatori in tot cursul anului. 
Parcul de distractii este un loc special amenajat unde copiii vin pentru a se intalni cu cei fata de care se simt apropiati, pentru a descoperi in realitate personajele preferate din desenele animate, pentru a se juca impreuna si pentru a descoperi, astfel, o multime de lucruri noi.
Misiunea noastra este aceea de a oferi servicii de calitate, cu personal specializat, pe baza unor echipamente ce prezinta un element de noutate pentru piata tinta. Desi, o asemenea afacere implica o investitie semnificanta, consider ca aceasta investitie se va recupera intr-o perioada mica de timp. 
Parcul se va numi ,, Taramul Copilariei", am ales o denumire in limba romana pentru a fi usor de pronuntat pentru toate persoanele, inclusiv pentru cei mici.
Serviciile pe care dorim sa le oferim clientilor nostri sunt urmatoarele:
- jocuri de apa
- tobogane ,,magice"
- dragonul zburator
- jocuri cu personaje din desene animate: Mickey Mouse, Tom & Jerry, Winnie the Pooh, Alba ca Zapada etc.
- lectii de teatru
- cinematograf 7D
- locuri de joaca cu tematica medieval
- locuri de joaca cu tematica marina
S-a incercat adoptarea unor tarife accesibile tuturor, dupa cum urmeaza:
Tarif pentru intrare in parc: 5 lei/adult
3 lei/copil
Tarife pentru utilizarea echipamentelor: 2-7 lei/persoana
Tarife pentru organizarea petrecerilor aniversare: 10-25 lei/persoana
Tarife lectii de teatru: 15 lei/persoana
Elevii si studentii beneficiaza de un discount de 10%.
Sloganul ce atrage turistii este urmatorul:
CU NOI DESENELE,JOCURILE SI VISELE DEVIN REALITATE!
kd
Tema 2
Analizati rolul si activitatile managerului dintr-o organizatie care activeaza in domeniul comertului, turismului sau serviciilor.
Conceptul de ,,manager" se regaseste in literatura de specialitate definit in diferite moduri. 
Specialistii romani considera ca managerul este persoana care exercita procesul de conducere in virtutea obiectivelor, competentelor si responsabilitatilor cuprinse in functia care o ocupa.
Asociatia Americana de Management considera ca managerii sunt persoanele investite cu autoritate si responsabilitate decizionala privind utilizarea eficienta a principalelor resurse. Aceasta Asociatie caracterizeaza managerii prin urmatoarele trasaturi: 
oobtin rezultate prin altii, asumandu-si responsabilitatile pentru aceste rezultate;
osunt orientati permanent spre mediul ambiental;
oiau decizii vizand finalitatea firmei/institutiei;
oau incredere in subordonati, incredintandu-le sarcini si responsabilitati pentru obiectivele ce trebuie realizate;
orecunosc posibilitatea erorilor;
oprivesc favorabil initiativele subordonatilor;
oapreciaza oamenii in functie de rezultatele obtinute.


Fisiere in arhiva (1):

  • Portofoliul de Evaluare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

o Albu, R., G., Antonoaie, N., Managementul serviciilor, Editura Universitatii Transilvania din Brasov, 2008
o Ana Ispas, Economia Turismului, Editura Universitatii Transilvania din Brasov, 2010
o www.aro-palace.ro
o www.salonmajestic.ro


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!