Practica in Management - RAJAC Iasi

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins 1
Motivaţie şi explicaţii 2
Sinteza raportului 3
Capitolul 1 5
1.1. Sectorul de activitate 5
1.2. Istoric: înfiinţare, evoluţie 5
1.3. Obiect de activitate 7
1.4. Sediu şi filiale 8
1.5. Managementul organizaţiei 10
1.6. Analiza evoluţiei principalilor indicatori 13
Capitolul 2 18
2.1. Piaţa organizaţiei 18
2.2. Oferta R.A.J.A.C. Iaşi 18
2.3. Consumatori şi clienţi 19
Capitolul 3 24
3.1. Personalul R.A.J.A.C. Iaşi 24
3.2. Sistemul informaţional şi informatizarea acestuia 27
3.3. Structura organizatorică a organizaţiei 32
Concluzii 47


Extras din proiect Cum descarc?

MOTIVAŢIE şi EXPLICAŢII
Alegerea pentru efectuarea stagiului de practică la Regia Autonoma Judeţeană Apă Canal Iaşi a fost făcută pe baza mai multor considerente. Furnizoare de servicii publice în judeţul Iaşi, Regia este una dintre cele mai mari firme de acest fel, printre realizările sale înscriindu-se şi implementarea noului în materie de alimentare cu apa. 
Regia Autonomă Judeţeană Apă Canal Iaşi este una din cele mai mari companii de apă din România. Exigenţele actuale ale societăţii, transparenţa proceselor şi activităţilor desfăşurate în cadrul organizaţiei, precum şi managementul adecvat au dus la licenţierea Regiei ca operator, licenţă acordată în condiţiile în care aceasta prestează serviciul public la un nivel de calitate corespunzător.
Având în vedere buna cooperare cu personalul din cadrul Regiei Autonome Judeţene Apă Canal, stagiul de practică s-a desfăşurat în condiţiile cele mai bune. 
Mi-au fost puse la dispoziţie toate informaţiile necesare pentru realizarea acestui raport de practică şi mi-au fost clarificate toate nedumeririle legate de activitatea ce se desfăşoară în cadrul Regiei.
Pe întreaga durata a stagiului, personalul angajat al Regiei a luat la cunoştinţă de problemele apărute pe plan economic şi administrativ (implementarea anumitor instrumente manageriale, probleme tehnice), găsind mereu soluţiile potrivite pentru rezolvarea acestora. 
Activitatea Regiei este orientată spre asigurarea calităţii serviciilor furnizate la standarde occidentale, dorindu-se pentru aceasta o continuă perfecţionare a personalului, cu scopul satisfacerii nevoilor tuturor clienţilor.
SINTEZA RAPORTULUI
Raportul este structurat în trei mari capitole. Acestea conţin diferite subcapitole referitoare la activitatea desfăşurată în Regia Autonomă Judeţeană Apă Canal Iaşi. 
În primul capitol al raportului de practică am prezentat organizaţia, făcând referire la înfiinţarea şi evoluţia acesteia, la sectorul de activitate, precum şi la sediul Regiei. Prezentarea structurii oraganizatorice, a personalului de conducere şi evoluţia principalilor indicatori care caracterizează Regia Autonomă Judeţeană Apă Canal Iaşi sunt cuprinse tot în capitolul de început. Proprietate publică aflată sub jurisdicţia Consiliului Judeţean Iaşi, R.A.J.A.C. Iaşi are ca domeniu de activitate serviciile publice şi anume alimentarea cu apă, canalizarea şi epurarea apelor uzate şi meteorice. De asemenea, regia efectuează lucrări de ordin secundar cum ar fi: lucrări tehnico-edilitare, eliberare avize, montare apometre, în judeţul Iaşi. 
Al doilea capitol se opreşte asupra pieţei, ofertei şi clienţilor organizaţiei. R.A.J.A.C. Iaşi este singurul operator pe piaţă relevantă în judeţul Iaşi, aflându-se astfel într-o poziţie de monopol natural. Regia dispune de o ofertă ce cuprinde sisteme publice de alimentare cu apă şi de canalizare. Utilizator al serviciilor de apă şi de canalizare poate fi orice persoană fizică sau juridică, proprietară sau cu împuternicire dată de proprietarul unui imobil, având branşament propriu de apă potabilă şi/sau industrială ori racord propriu de canalizare, care beneficiază, pe bază de contract, de serviciile operatorului. Utilizatori pot fi şi persoanele fizice sau juridice care au contract, dar nu au branşament de apă potabilă, respectiv racord de canalizare propriu, după ce au fost parcurse toate prevederile legii în vigoare.
Cel de-al treilea capitol prezintă structura personalului din cadrul regiei, conţine informaţii despre sistemul informaţional existent în unitate, precum şi despre structura organizatorică.
Regia consideră că resursa ei primordială o reprezintă angajaţii. De gradul de implicare şi profesionalism al angajaţilor şi de eforturile lor depinde atingerea obiectivelor strategice.
În tratarea sistemului informaţional, accentul este pus pe sistemul informatic integrat implementat în cadrul R.A.J.A.C. Iaşi, un sistem foarte complex, capabil să preia, să gestioneze, să prelucreze şi să distribuie informaţii de natură, complexitate şi importanţă foarte diferite.


Fisiere în arhivă (1):

  • Practica in Management - RAJAC Iasi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!