Practica in Management - RAJAC Iasi

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins 1
Motivatie si explicatii 2
Sinteza raportului 3
Capitolul 1 5
1.1. Sectorul de activitate 5
1.2. Istoric: infiintare, evolutie 5
1.3. Obiect de activitate 7
1.4. Sediu si filiale 8
1.5. Managementul organizatiei 10
1.6. Analiza evolutiei principalilor indicatori 13
Capitolul 2 18
2.1. Piata organizatiei 18
2.2. Oferta R.A.J.A.C. Iasi 18
2.3. Consumatori si clienti 19
Capitolul 3 24
3.1. Personalul R.A.J.A.C. Iasi 24
3.2. Sistemul informational si informatizarea acestuia 27
3.3. Structura organizatorica a organizatiei 32
Concluzii 47


Extras din proiect Cum descarc?

MOTIVATIE si EXPLICATII
Alegerea pentru efectuarea stagiului de practica la Regia Autonoma Judeteana Apa Canal Iasi a fost facuta pe baza mai multor considerente. Furnizoare de servicii publice in judetul Iasi, Regia este una dintre cele mai mari firme de acest fel, printre realizarile sale inscriindu-se si implementarea noului in materie de alimentare cu apa. 
Regia Autonoma Judeteana Apa Canal Iasi este una din cele mai mari companii de apa din Romania. Exigentele actuale ale societatii, transparenta proceselor si activitatilor desfasurate in cadrul organizatiei, precum si managementul adecvat au dus la licentierea Regiei ca operator, licenta acordata in conditiile in care aceasta presteaza serviciul public la un nivel de calitate corespunzator.
Avand in vedere buna cooperare cu personalul din cadrul Regiei Autonome Judetene Apa Canal, stagiul de practica s-a desfasurat in conditiile cele mai bune. 
Mi-au fost puse la dispozitie toate informatiile necesare pentru realizarea acestui raport de practica si mi-au fost clarificate toate nedumeririle legate de activitatea ce se desfasoara in cadrul Regiei.
Pe intreaga durata a stagiului, personalul angajat al Regiei a luat la cunostinta de problemele aparute pe plan economic si administrativ (implementarea anumitor instrumente manageriale, probleme tehnice), gasind mereu solutiile potrivite pentru rezolvarea acestora. 
Activitatea Regiei este orientata spre asigurarea calitatii serviciilor furnizate la standarde occidentale, dorindu-se pentru aceasta o continua perfectionare a personalului, cu scopul satisfacerii nevoilor tuturor clientilor.
SINTEZA RAPORTULUI
Raportul este structurat in trei mari capitole. Acestea contin diferite subcapitole referitoare la activitatea desfasurata in Regia Autonoma Judeteana Apa Canal Iasi. 
In primul capitol al raportului de practica am prezentat organizatia, facand referire la infiintarea si evolutia acesteia, la sectorul de activitate, precum si la sediul Regiei. Prezentarea structurii oraganizatorice, a personalului de conducere si evolutia principalilor indicatori care caracterizeaza Regia Autonoma Judeteana Apa Canal Iasi sunt cuprinse tot in capitolul de inceput. Proprietate publica aflata sub jurisdictia Consiliului Judetean Iasi, R.A.J.A.C. Iasi are ca domeniu de activitate serviciile publice si anume alimentarea cu apa, canalizarea si epurarea apelor uzate si meteorice. De asemenea, regia efectueaza lucrari de ordin secundar cum ar fi: lucrari tehnico-edilitare, eliberare avize, montare apometre, in judetul Iasi. 
Al doilea capitol se opreste asupra pietei, ofertei si clientilor organizatiei. R.A.J.A.C. Iasi este singurul operator pe piata relevanta in judetul Iasi, aflandu-se astfel intr-o pozitie de monopol natural. Regia dispune de o oferta ce cuprinde sisteme publice de alimentare cu apa si de canalizare. Utilizator al serviciilor de apa si de canalizare poate fi orice persoana fizica sau juridica, proprietara sau cu imputernicire data de proprietarul unui imobil, avand bransament propriu de apa potabila si/sau industriala ori racord propriu de canalizare, care beneficiaza, pe baza de contract, de serviciile operatorului. Utilizatori pot fi si persoanele fizice sau juridice care au contract, dar nu au bransament de apa potabila, respectiv racord de canalizare propriu, dupa ce au fost parcurse toate prevederile legii in vigoare.
Cel de-al treilea capitol prezinta structura personalului din cadrul regiei, contine informatii despre sistemul informational existent in unitate, precum si despre structura organizatorica.
Regia considera ca resursa ei primordiala o reprezinta angajatii. De gradul de implicare si profesionalism al angajatilor si de eforturile lor depinde atingerea obiectivelor strategice.
In tratarea sistemului informational, accentul este pus pe sistemul informatic integrat implementat in cadrul R.A.J.A.C. Iasi, un sistem foarte complex, capabil sa preia, sa gestioneze, sa prelucreze si sa distribuie informatii de natura, complexitate si importanta foarte diferite.


Fisiere in arhiva (1):

  • Practica in Management - RAJAC Iasi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!