Practică informatică

Cuprins proiect Cum descarc?

Despre pagina web a agentiei de turism Resort Travel 3
Descrierea platformei utilizate 3
Crearea unui site nou 4
Adaugarea unei pagini 6
Adaugarea unei imagini 6
Modificarea fundalului (Meniul Background) 7
Adaugarea si modificarea textului (Meniul Add) 8
Adaugarea unui buton (Meniul Add) 8
Adaugarea de aplicatii 9
Adaugarea formularului de cautare 10
Adaugarea formularului feedback 10
CONCLUZIE 12


Extras din proiect Cum descarc?

Despre pagina web a agentiei de turism
Resort Travel
Acest site a fost proiectat pentru firma virtuala Resort Travel, a carei activitate consta in producerea, comercializarea si promovarea unor pachete turistice diverse, precum si rolul de intermediar intre agentii economici si clienti. Prin intermediul acestui site, firma pune la dispozitia eventualilor vizitatori vizionarea celor mai cautate destinatii turistice precum si a unor oferte pentru diverse categorii de clienti (grupuri, familii, cupluri).
Site-ul este alcatuit din 5 pagini: Home, What's new?, Destinatii, Feedback si Contact. 
In partea de sus se afla meniul si zona de cautare, care se regasesc pe toate paginile.
Pagina "Home" este pagina de pornire, in ea se afla logo-ul firmei si sloganului: "Expertii tai in calatorit", precum si cateva date despre firma. Vizitatorii site-ului sunt invitati sa ne contacteze pentru a rezerva o vacanta.
A doua pagina, "What's new? " este alcatuita din 3 subpagini: Croaziera in Mediterana, Surfing pe valurile din Maldive si Vacanta exotica in Republica Dominicana, prin acestea se aduce in atentia vizitatorilor cele mai noi si in trend destinatii turistice.
In cea de-a treia pagina, "Destinatii" se regasesc produsele si serviciile agentiei de turism. Prin butonul "Rezerva acum" potentialii clienti ai firmei sunt trimisi la ultima pagina "Contact" pentru a completa datele personale, in urma caruia vor fi contactati pentru a stabili rezervarea.
A patra pagina contine un formular feedback. In acesta, ei sunt solicitati sa completeze spatiile create cu datele personale care nu sunt obligatorii, adresa de e-mail, precum si evaluarea serviciilor oferite si un spatiu pentru eventualele comentarii legate de serviciile si produsele firmei, acestea din urma fiind obligatorii.
In ultima pagina se gasesc informatiile de contact precum: programul de lucru, adresa agentiei impreuna cu o harta, numarul de telefon pe care il pot apela pentru a stabili detaliile calatoriei si o adresa de e-mail pentru eventuale nelamuriri sau in afara programului de lucru.
Descrierea platformei utilizate
Am creat site-ul web cu ajutor platformei Wix. Wix.com este o platforma de dezvoltare web bazata pe cloud, dezvoltata pentru prima data si popularizata de compania israeliana cu acelasi nume. Aceasta permite utilizatorilor sa creeze site-uri web HTML5 si site-uri mobile prin utilizarea instrumentelor de tragere si plasare online, fara a avea nevoie de cunostinte de programare. Toate site-urile Wix sunt statice. Aceasta inseamna ca paginile site-ului sunt afisate vizitatorilor exact asa cum sunt stocate.
Wix nu accepta site-uri dinamice, in care continutul se schimba in functie de vizitator.
Printre avantajele Wix se numara:
- utilizatorii pot adauga pe site-urile lor web functii precum plugin-uri sociale, e-commerce, formulare de contact, e-mail marketing si forumuri comunitare folosind o varietate de aplicatii dezvoltate de Wix sau dezvoltatori asociati; 
- factorul de personalizare al website-ului este foarte mare;
- utilizatorii pot vedea cum va arata site-ul dupa publicare cu ajutorul site preview;
- pune la dispozitia utilizatorilor peste 500 de sabloane, unele gratis, cu o multime de optiuni pentru structura, design, fonturi;
- se poate opta pentru variante diferite pentru desktop si pentru mobile (Wix este printre singurele platforme care ofera aceasta optiune);
Dezavantajele Wix sunt:
- ofera posibilitatea de a realiza un site gratis doar prin intermediul unui subdomeniu, atasat platformei lor, asadar site-ul va avea mereu in compozitia domeniului extensia platformei.
- nu poti avea domeniu customizat (propriul) decat daca upgradezi, ceea ce este contra-cost;
In functie de scopul crearii site-ului Wix a stabilit mai multe categorii:
- Site de afaceri (Business Website);
- Magazin Online;
- Site de fotografie;
- Portfolio & CV (utilizat de profesionisti si solicitanti de locuri de munca care doresc sa se evidentieze si sa-si impartaseasca abilitatile online);
- Site de restaurant;
- Blog;
- Site de evenimente;
- Landing Page (utilizat de marketeri si proprietarii de afaceri care doresc sa creeze campanii online).


Fisiere în arhivă (1):

 • Practica informatica.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!