Practica Management - Raitar SRL

Extras din proiect Cum descarc?

De ce am ales organizatia Raitar ?(Motivatie)
Pentru efectuarea stagiului de practica am ales firma S.C. RAITAR S.R.L. Motivul care a stat la baza deciziei mele, nu a fost complet al meu. In cautarea unor firme care sa imi indeplineasca unele din pretentii, sa fie localizata in Iasi, sa pot sa invat ceva, etc. , m-am lovit de refuzul patronilor. Apoi am renuntat la unele din pretentiile esentiale( sa pot face practica in Iasi) , si am ajuns sa fac practica in aceasta organizatie. Si desi nu stiam cum va fi, sau ce voi reusi sa invat de pe urma acestei experiente, ma bucur nespus ca din refuzul altora, am fost luat, chiar si pentru doua saptamani in sanul acestei oraganizatii.
In timpul petrecut, am observat cum unele din lucrurile si probleme aflate pe timpul facultatii se regasesc si in aceasta firma. Desi nu imi venea sa cred, eram in sfarsit pe punctul de a-mi folosi cunostintele dobandite pe parcursul seminariilor si a cursurilor. Desi total diferit de ceea ce am invatat, am reusit sa ,, fur" cateva idei si practici din modul de aplicare a diferitelor cutume din organizatie.
Apoi am inceput sa observ cum reactioneaza fiecare persoana in parte. Cel putin cele care ma inconjurau. Asa am aflat ca fiecare persoana are un stil diferit de a comunica cu oamenii si de a relationa cu cei din jur, iar cei care comunica deschis si calduros si iarta greselile minore ale angajatilor sunt mai bine vazuti de catre acestia iar in prezenta sau sub conducerea lor tind sa fie mai productivi, desi in viziunea mea, aceasta practica are si cateva puncte slabe.
Am intampinat cateva probleme usoare in ceea ce priveste culegerea de date, unii dintre angajati fiind mai reticienti in a-mi oferi datele necesare intocmirii raportului de practica si nu am avut acces la indicatorii economici pe anul 2010.
In final, pot sublinia ca activitatea desfasurata in cadrul organizatie S.C. RAITAR S.R.L. mi-a fost pe plac, si ca am invatat lucruri noi.
Raport de sinteza
Societatea comerciala Raitar SRL s-a infiintat in anul 1991 in baza legii 31/1991, conform careia ,, fostele unitati cu profil agricol se puteau organiza din sistemul asociatii cooperatiste in societati comerciale private, urmand un profil de activitate asemanator cu cel initial. "
Sectia de preparate s-a amenajat la inceput intr-o fosta cantina muncitoreasca, dotata cu utilaje fabricate in Romania, iar productia zilnica nu depasea 1 - 1.5 tone/zi. Odata cu trecerea timpului s-au rezolvat problemele de personal, de calitate si eficienta economica, preparatele fabricate de S.C. RAITAR S.R.L. avand succesul scontat, pentru care an de an s-au investit atat in utilaje cat si in extinderi si modernizari, astfel ca astazi dispun de o fabrica moderna, cu o capacitate de 5 - 7 tone/zi dotata cu o linie de utilaje de ultima generatie. S.C. RAITAR S.R.L. dispun de un numar de 70 de angajati si o retea proprie de magazine in Falticeni, Suceava,Botosani si Iasi, avand de asemenea si o retea de distributie cu autoutilitare frigorifice.
Punctul forte al firmei este ca produc in paralel cu productia de serie si o gama variata de produse traditionale fabricate dupa retete vechi pastrate din generatie in generatie. 
Un eveniment important, a avut loc in vara anului 2010, cand produsele au devenit produse europene, societatea obtinand astfel autorizatia sanitar veterinara pentru schimburi intracomunitare cu produse alimentare de origine animala, ca urmare a investitiilor de aliniere la standarde europene de fabricatie. Astfel, de savoarea si prospetimea produselor se pot bucura toti cetatenii Europei. 
Misiunea firmei S.C. RAITAR S.R.L. , este aceea de a ocupa un loc important in productia de produse alimentare de origine animala.
Organigrama organizatiei este are o structura simpla, dar concreta.
In partea a doua a raportului sunt prezentati principalii indicatori economico-financiari, respectiv: cifra de afaceri, profitul brut, precum si numarul de angajati. Din analiza acestor indicatori putem observa situatia economico-financiara a societatii.
In partea a treia a raportului am prezentat doua problema dintre problemele manageriale ivite in cadrul organizatiei unde am realizat activitatea pentru intocmirea raportului de practica. Aceste doua probleme sunt:
- Lipsa motivatiei personalului, care are ca principala cauza slaba motivatie financiara, angajatii fiind nemultumiti de salariul pe care il primesc ; lipsa culturii organizationale.
- Transportul angajatilor in paralel cu frustrarea acestora legata de situatia financiara a firmei si a individului in conditiile in care sunt ,, vremuri de criza" .


Fisiere in arhiva (1):

  • Practica Management - Raitar SRL.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!