Practică management - Raitar SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 4977
Mărime: 1.45MB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

De ce am ales organizația Raitar ?(Motivație)

Pentru efectuarea stagiului de practică am ales firma S.C. RAITAR S.R.L. Motivul care a stat la baza deciziei mele, nu a fost complet al meu. În căutarea unor firme care să îmi indeplinească unele din pretenții, să fie localizată în Iași, să pot să învăț ceva, etc. , m-am lovit de refuzul patronilor. Apoi am renunțat la unele din pretențiile esențiale( să pot face practica în Iași) , și am ajuns să fac practică în această organizație. Și deși nu știam cum va fi, sau ce voi reuși să învăț de pe urma acestei experiențe, mă bucur nespus că din refuzul altora, am fost luat, chiar și pentru două săptămâni în sânul acestei oraganizații.

În timpul petrecut, am observat cum unele din lucrurile și probleme aflate pe timpul facultății se regăsesc și în această firmă. Deși nu îmi venea să cred, eram în sfârșit pe punctul de a-mi folosi cunoștințele dobândite pe parcursul seminariilor și a cursurilor. Deși total diferit de ceea ce am învățat, am reușit să „ fur‟ câteva idei și practici din modul de aplicare a diferitelor cutume din organizație.

Apoi am început să observ cum reacționează fiecare persoană în parte. Cel puțin cele care mă înconjurau. Așa am aflat că fiecare persoană are un stil diferit de a comunica cu oamenii şi de a relaţiona cu cei din jur, iar cei care comunică deschis şi călduros şi iartă greşelile minore ale angajaţilor sunt mai bine văzuţi de către aceştia iar în prezenţa sau sub conducerea lor tind să fie mai productivi, deși în viziunea mea, această practică are și câteva puncte slabe.

Am întâmpinat câteva probleme uşoare în ceea ce priveşte culegerea de date, unii dintre angajaţi fiind mai reticienţi în a-mi oferi datele necesare întocmirii raportului de practică şi nu am avut acces la indicatorii economici pe anul 2010.

În final, pot sublinia că activitatea desfășurată în cadrul organizație S.C. RAITAR S.R.L. mi-a fost pe plac, și că am învățat lucruri noi.

Raport de sinteză

Societatea comercială Raitar SRL s-a înființat în anul 1991 in baza legii 31/1991, conform căreia „ fostele unități cu profil agricol se puteau organiza din sistemul asociații cooperatiste în societăți comerciale private, urmând un profil de activitate asemănător cu cel inițial. ‟

Sectia de preparate s-a amenajat la început într-o fostă cantină muncitorească, dotată cu utilaje fabricate în Romania, iar producția zilnică nu depasea 1 - 1.5 tone/zi. Odată cu trecerea timpului s-au rezolvat problemele de personal, de calitate și eficiență economică, preparatele fabricate de S.C. RAITAR S.R.L. având succesul scontat, pentru care an de an s-au investit atât în utilaje cât și în extinderi și modernizari, astfel că astăzi dispun de o fabrică modernă, cu o capacitate de 5 - 7 tone/zi dotată cu o linie de utilaje de ultimă generație. S.C. RAITAR S.R.L. dispun de un numar de 70 de angajati și o rețea proprie de magazine în Fălticeni, Suceava,Botoșani și Iași, având de asemenea și o rețea de distribuție cu autoutilitare frigorifice.

Punctul forte al firmei este că produc în paralel cu producția de serie și o gamă variată de produse tradiționale fabricate după rețete vechi păstrate din generație în generație.

Un eveniment important, a avut loc în vara anului 2010, când produsele au devenit produse europene, societatea obținând astfel autorizația sanitar veterinară pentru schimburi intracomunitare cu produse alimentare de origine animală, ca urmare a investițiilor de aliniere la standarde europene de fabricație. Astfel, de savoarea și prospețimea produselor se pot bucura toți cetățenii Europei.

Misiunea firmei S.C. RAITAR S.R.L. , este aceea de a ocupa un loc important în producția de produse alimentare de origine animală.

Organigrama organizației este are o structură simplă, dar concretă.

În partea a doua a raportului sunt prezentaţi principalii indicatori economico-financiari, respectiv: cifra de afaceri, profitul brut, precum şi numărul de angajaţi. Din analiza acestor indicatori putem observa situaţia economico-financiară a societăţii.

În partea a treia a raportului am prezentat două problema dintre problemele manageriale ivite în cadrul organizaţiei unde am realizat activitatea pentru întocmirea raportului de practică. Aceste doua probleme sunt:

- Lipsa motivaţiei personalului, care are ca principală cauză slaba motivaţie financiară, angajaţii fiind nemulţumiţi de salariul pe care îl primesc ; lipsa culturii organizationale.

- Transportul angajaților în paralel cu frustrarea acestora legată de situaţia financiară a firmei și a individului în condițiile în care sunt „ vremuri de criză‟ .

Preview document

Practică management - Raitar SRL - Pagina 1
Practică management - Raitar SRL - Pagina 2
Practică management - Raitar SRL - Pagina 3
Practică management - Raitar SRL - Pagina 4
Practică management - Raitar SRL - Pagina 5
Practică management - Raitar SRL - Pagina 6
Practică management - Raitar SRL - Pagina 7
Practică management - Raitar SRL - Pagina 8
Practică management - Raitar SRL - Pagina 9
Practică management - Raitar SRL - Pagina 10
Practică management - Raitar SRL - Pagina 11
Practică management - Raitar SRL - Pagina 12
Practică management - Raitar SRL - Pagina 13
Practică management - Raitar SRL - Pagina 14
Practică management - Raitar SRL - Pagina 15
Practică management - Raitar SRL - Pagina 16
Practică management - Raitar SRL - Pagina 17
Practică management - Raitar SRL - Pagina 18
Practică management - Raitar SRL - Pagina 19
Practică management - Raitar SRL - Pagina 20
Practică management - Raitar SRL - Pagina 21
Practică management - Raitar SRL - Pagina 22
Practică management - Raitar SRL - Pagina 23
Practică management - Raitar SRL - Pagina 24
Practică management - Raitar SRL - Pagina 25
Practică management - Raitar SRL - Pagina 26
Practică management - Raitar SRL - Pagina 27
Practică management - Raitar SRL - Pagina 28
Practică management - Raitar SRL - Pagina 29
Practică management - Raitar SRL - Pagina 30
Practică management - Raitar SRL - Pagina 31
Practică management - Raitar SRL - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • Practica Management - Raitar SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?