Practică societatea comercială Mizatrans SRL

Cuprins proiect Cum descarc?

Cap.1 Prezentarea entitatii. pag. 2
1.1.Infiintare,denumire,capital pag. 2
1.2.Domeniu de activitate pag. 3
1.3.Structura organizatorica pag. 3
1.4.Modul de organizare si conducere a contabilitatii.Circuitul documentelor pag. 4
Cap.2 Intocmirea documentelor contabile, a registrelor contabile , a declaratiilor si deconturilor pag. 6
2.1.Registre contabile pag. 6
2.2.Documente privind organizarea contabilitatii imobilizarilor pag. 7
2.3.Documente privind organizarea contabilitatii materialelor pag. 8
2.4.Documente privind organizarea contabilitatii mijloacelor banesti pag. 9
2.5.Documente privind organizarea contabilitatii drpeturilor salariale pag. 10
2.6.Documente privind organizarea contabilitatii cheltuielilor si veniturilor pag. 12
2.7.Documente privind organizarea contabilitatii generale pag. 13
2.8.Documente privind organizarea inventarierii patrimoniului pag. 13
2.9. Gestionarea, folosirea şi evidenţa formularelor cu regim special pag. 14 
2.10.Lucrari de sinteza si raportare financiar – contabila.Situatii financiare pag. 14
Cap.3 Monografie contabila specifica entitatii Intocmirea balantei de verificare pag. 15
Cap.4 Bugetul de venituri si cheltuieli al intreprinderii pag. 22
4.1.Continutul bugetului de venituri si cheltuieli pag. 22
4.2.Bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2008 pag. 25
Bibliografie pag. 32


Extras din proiect Cum descarc?

Cap.1 Prezentarea entitatii
1.1.Infiintare,denumire,capital
Societatea Comerciala MIZATRANS SRL a fost infiintata in data de 10.01.2008 pentru o durata nelimitata de timp, dobandind personalitate juridical conform legii. Numarul si data inregistrarii la Registrul Comertului este J38/16/10.01.2008 Inca de la inceput a fost declarata ca societate comerciala platitoare de TVA , avand CODUL UNIC de inregistrare RO 23025390 din data de 11.01.2008.
Actul constitutiv al societăţii S.C. MIZATRANS SRL cuprinde:
DENUMIRE:
Denumirea societatii este MIZATRANS SRL.
FORMA JURIDICA :
Forma juridica este SOCIETATE CU RASPUNDERE LIMITATA
SEDIUL SI DURATA SOCIETATII :
Sediul societatii este in Romania, jud. Valcea, Rm. Valcea, str. Goranu, nr. 97
MIZATRANS SRL este o societate cu capital integral privat, cu asociat unic, infiintata pe o durata nelimitata de timp, avand posibilitatea sa infiinteze succursale, filiale, agentii, reprezentante sau alte sedii secundare, precum si puncte de lucru, in tara si strainatate.
Societatea are in prezent un punct de lucru deschis in BUCURESTI
1.2.Domeniu de activitate
MIZATRANS SRL isi desfasoara activitatea in domeniul de activitate Grupa 494 Transporturi rutiere de marfuri si servicii de mutare, activitatea principala fiind cea din Clasa 4941 Transporturi rutiere de marfuri.
CAPITALUL SOCIAL in valoare de 32.000 lei, in intregime subscris si varsat, constituit prin aportul in numerar al asociatului unic, este impartit in 3.200 de parti sociale a cate 10 lei fiecare, apartinand in totalitate asociatului unic.
Asociatul incaseaza in totalitate beneficiile si suporta in totalitate eventualele pierderi.
1.3.Structura organizatorica
Societatea angajeaza personal cu contract de munca, cu repectarea prevederilor Codului Muncii si regimilui de asigurari sociale. Are in prezent 15 salariati cu contract de munca pe perioada nedeterminata.
DIZOLVAREA SI LICHIDAREA :
Societatea se dizolva prin vointa asociatului unic, imposibilitatea realizarii obiectului de activitate, faliment sau micsorarea capitalului sub limita legala.
1.4.Modul de organizare si conducere a contabilitatii.Circuitul documentelor
Contabilitatea , in cadrul MIZATRANS SRL, se tine in compartiment distinct , cu personal angajat cu pregatire de specilalitate 
Organizarea si tinerea contabilitatii revine Directorului Economic, care coordoneaza activitatea economica in cadrul societatii si dispune de lichiditatile firmei. Acesta are in subordine doi contabili care se ocupa de tinerea evidentei contabile. Astfel ,la punct ul de lucru se tine evidenta urmatoarelor documente : documente de intrare – iesire (facturi de la furnizor , receptii, avize , facturi emise) ; a registrelor de casa ; a jurnalelor punctului de lucru de vanzare si de cumparare ; a deconturilor aferente punctului de lucru ; a declaratiilor si impozitelor si taxelor locale precum si evidenta materialelor si a mijloacelor fixe.La incheierea lunii , pana in data de 5 a lunii urmatoare , contabilul punctului de lucru va inregistra in programul contabil toate documentele lunii,si le va trimite la sediul central pentru verificare si arhivare. Se vor trimite catre sediul central urmatoarele : registrele de casa ,facturi furnizori insotite unde este cazul de NIR,facturi clienti ex.rosu,declaratiile privind impozitul pe salarii si cele privind asigurarile sociale de sanatate,procese verbale de compensare.
La sediul central ,pe langa evidenta registrului de casa si a jurnalelor de banca,se inregistreaza toate cheltuielile generale ale societatii,a salariilor,a mijloacelor fixe, a declaratiilor la bugetul statului, se tine evidenta imprimatelor cu regim special , se elaboreaza pe baza tuturor inregistrarilor punctului de lucru si a celor cu caracter general si dupa o atenta verificare decontul de TVA,se intocmeste balanta de verificare lunara,se calculeaza impozitul pe profit si se elaboreaza situatiile financiare anuale.
Toate actele care sunt cuprinse in registrele de casa vor avea semnatura compartimentului financiar contabil si semnatura de aprobare a administratorului , iar cele de la punctul de lucru vor avea ca document justificativ atasat un referat de necesitate.
La sfarsitul unei zile sau a unei saptamani punctul de lucru are obligatia sa depuna la banca sumele incasate intr-un cont colector,sume care vor fi transferate in contul curent al societatii,pentru aceasta modalitate de lucru aplicandu-se o anume metoda contabila de inregistrare.Aceeasi metode de inregistrare in contabilitate se va aplica si pentru incasarea clientilor punctului de lucru care se incaseaza de obicei in contul curent al societatii.
Cap.2 Intocmirea documentelor contabile, a registrelor contabile , a declaratiilor si deconturilor
2.1.Registre contabile
Datele consemnate în documentele justificative sunt înregistrate în ordine cronologică şi grupate în registrele contabile. Acestea se prezintă sub forma unor registre legate, fişe şi situaţii ale căror conţinut şi formă corespund scopului pentru care se ţin.
Principalele registre ce se folosesc, obligatoriu, în contabilitate sunt: Registrul-jurnal, Cartea-mare şi Registrul-inventar.
Registrul-jurnal este documentul contabil obligatoriu în care se înregistrează, prin articole contabile, în mod cronologic, operaţiile patrimoniale, prin respectarea succesiunii documentelor, după data de întocmire sau intrare a acestora în unitate. In cadrul firmei S.C. MIZATRANS SR. Acest jurnal este emis de programul de contabilitate, pe baza inregistrarilor efectuate zilnic. Se listeaza la sfarsitul lunii , iar totalurile (rulajul) se inscrie manual in registrul jurnal (formularul tipizat) snuruit si inregistrat la Administratia finantelor publice.


Fisiere în arhivă (1):

  • Practica Societatea Comerciala MIZATRANS SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!