Prezentarea companiei McDonald`s

Cuprins proiect Cum descarc?

I.Prezentarea generala a companiei
II.Planificarea -  stabilirea etapelor unui proces de planificare
1. Misiunea companiei
2. Scopurile si planificarea
3. Scopuri si planuri tactice. Scopuri si planuri operationale
III. Organizarea 
1.STRUCTURA ORGANIZATORICA GLOBALA GEOGRAFICA
2.ELABORAREA STRUCTURII ORGANIZATORICE
IV. Concluzii
V. Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

I.Prezentarea generala a companiei
McDonald's Corporation este cunoscut drept cel mai mare lant de restaurante care se incadreaza in categoria fast-food din lume, corporatia fiind listata la Bursa de valori din New York sub codul MCD. Viziunea McDonald's este de a fi recunoscut ca restaurantul cu servire rapida ce ofera cea mai buna experienta clientilor sai. A fi cel mai bun inseamna atingerea si mentinerea unor standarde de calitate,servire si curatenie (QSC) deosebite, astfel incat sa-l faca pe fiecare client care le trece pragul sa zambeasca si sa se simta bine.
Totul a inceput in anul 1948 cand doi frati, Richard si Maurice McDonald, au pus bazele unui mic restaurant in California. Astazi, dupa mai putin de un secol, corporatia McDonald's reprezinta unul din cele mai de succes lanturi de restaurante din lume. Strategiile eficiente de management si expansiune globala au fost factorii care au permis intrarea pe noi piete si castigul unui procent semnificativ din piata straina a fast food-ului. Considerat a fi cel mai mare comerciant de fast food din lume, McDonald's opereaza in 120 de tari, avand castiguri uriase.
McDonald's International 1948: Primul restaurant deschis de fratii McDonald
1954: Compania McDonald's este fondata de catre Ray Kroc 
Compania, asa cum este ea astazi, nu a fost fondata de catre fratii mai sus mentionati, ci de catre Ray Kroc. In 1954, cand Ray Kroc i-a cunoscut pe fratii McDonald in San Bernardino, a fost impresionat de cat de bine si cat de rapid acestia puteau sa serveasca un numar impresionant de soferi infometati. Masinile intrau, clientii isi comandau mancarea, apoi plecau. Concluzia lui Ray Kroc a fost clara: 'Clientii au nevoie de calitate. Asta inseamna o servire buna, dar cel mai important, rapida. Oamenii cauta o alternativa la modul traditional de a manca. 
1955: Se deschide primul restaurant din sistemul McDonald's 
Apoi, exploatand potentialul pe care l-a intuit, Ray Kroc a negociat un contract cu fratii McDonald, contract care ii permitea sa foloseasca sistemul lor de vanzari si numele Companiei. Un an mai tarziu, Ray Kroc a adoptat principiile fratilor McDonald in primul sau restaurant care a fost deschis in 1955 in Des Plaines, Illinois.
Anii 1960 au insemnat o rapida expansiune pentru McDonald's 
S-au deschis restaurante peste tot in Canada, Puerto Rico, extinzand spatiul interior al acestora, pentru a oferi locuri de servit. Au introdus logo-uri si reclame, mascota fiind Ronald McDonald. Kroc a cumparat afacerea fratilor McDonald si pana in 1969 deschisese aproape 1.500 restaurante. De-a lungul anilor '70, au fost construite langa restaurantele McDonald's locuri de joaca pentru copii si parcari, astfel incat acestea au devenit destinatia ideala pentru familiile ocupate, mai ales pentru gustarile pe fuga. Avand venituri anuale din intreaga lume de peste 20 de miliarde de dolari, peste 30.000 de restaurante in 119 tari si una din marcile cele mai usor de recunoscut, McDonald's a devenit un simbol al culturii americane. Un alt aspect important in succesul international reprezinta utilizarea francizei incheiate cu colaboratori locali. Prin aceasta metoda este asigurata calitatea superioara a produselor, in termeni de fabricare, stocare, transport. McDonald's este una din cele mai de succes companii din lume. Imbratisand rapid globalizarea, firma a fost capabila sa se extinda si sa inregistreze profituri semnificative.
1967: acesta a fost anul in care McDonald's a deschis primul restaurant in afara Statelor Unite, anume in Canada, si de atunci compania s-a extins in toata lumea. Corporatia s-a dezvoltat in multe tari din lume si nu mai este de mult o companie exclusiv americana.
Aprilie 1988: McDonald's patrunde in fostul ,''Bloc de Est" prin deschiderea restaurantelor in Ungaria si Iuglosavia. Septembrie 1991: McDonald's hotaraste sa stabileasca biroul principal pentru Europa Centrala la Viena. De la acea data, acest birou a coordonat cu succes deschiderile de noi restaurante in tari ale Europei Centrale ca: Cehia,Polonia, Slovenia, Bulgaria, Letonia, Estonia, Romania si Slovacia , ridicand numarul de restaurante la 292 in 13 tari. 
1995: Tarile in care s-a deschis restaurante in 1995 sunt: Estonia, Romania, Malta, Columbia, Jamaica, Africa de Sud, Quatar, Honduras, St. Maerten si Slovacia.
1996: in acest an s-a ajuns la mai mult de 21000 de restaurante in 101 tari. Noile tari in care au fost deschise restaurante sunt: Croatia, West Samoa, Fiji, Liechtrnstein, Lituania, India , Peru, Jordan, Paraguay, Republica Dominicana, Belarus, Tahiti. 
1997: in anul 1997, tari precum Ucraina, Cipru, Macedonia, Ecuador, Bolivia, Suriname, si-au deschis portile catre public. S-au mai deschis in acest an 2110 restaurante, cate unul la fiecare 4 ore, aproximativ 85% fiind deschise in afara Statelor Unite.


Fisiere în arhivă (1):

  • Prezentarea companiei McDonald`s.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. https://www.hierarchystructure.com/mcdonalds-company-hierarchy/
2. https://www.mcdonalds.com/us/en-us.html
3. https://www.ukessays.com/essays/marketing/understanding-mcdonalds-history-and-strategy-analysis-marketing-essay.php?fbclid=IwAR0O5WlBdJNuMc5GoUW3cx58ozix76iWotKd-x_gq0SxK6lpXREbmJ1WRfA
4. https://strategicmanagementinsight.com/swot-analyses/mcdonalds-swot-analysis.html?fbclid=IwAR2jxyF-mmyRMS1cgyPXys6ODZvbUmaSS69CLZpxcKrFpc0zGj1YyYbukB0
5. http://panmore.com/mcdonalds-generic-strategy-intensive-growth-strategies
6. https://dokumen.tips/documents/afacerea-mcdonalds.html
7. http://docshare04.docshare.tips/files/31744/317441886.pdf
8. https://www.slideshare.net/roxacris/mc-donald-sproject
9. https://www.mcdonalds.ro/
10. https://mcdonalds.ro/despre-noi/companie


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!