Probleme in Recrutarea si Selectia Personalului din Administratia Publica

Cuprins proiect Cum descarc?

I. Capitolul I pag.3
1.1. Consideratii generale pag.3
II. Capitolul II pag.3
2.1. Conceptul de recrutare si selectie a personalului pag.3
2.2. Recrutarea si selectia personalului din Administratia Publica.....pag.9
III. Capitolul III. Studiu aplicativ privind problemele selectei si ale recrutarii la Primaria Comunei Rauseni pag.10 
IV. Concluzii si propuneri pag.15
Anexe pag.16
Nr. 1 Chestionar pentru selectia personalului
Nr.2 Scrisoare de respingere a unui candidat
Nr. 3 Anunt de angajare


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul I.
1.1.Consideratii generale:
Evolutia practicii si gandirii manageriale a determinat deplasarea atentiei de la factorul material catre resursa umana. Astfel s-a ajuns la concluzia ca individul este o organizatie, mai mult decat o simpla componenta a factorilor productivi, iar gestiunea resursei umane depaseste principiile rigide ale gestionarii activelor firmei, tinand cont de o seama de caracteristici ce scapa calculului economic.
Scopul activitatilor de recrutare si selectie este de a obtine necesarul numeric si calitativ de angajati pentru satisfacerea nevoilor de forta de munca ale institutiilor, concomitent cu minimalizarea costurilor aferente. Asigurarea acestui necesar de personal este un proces deosebit de important care trebuie sa tina cont nu numai de faptul ca resursa umana este o resursa cheie a institutiei, ci si de efectele unor posibile greseli initiale facute in recrutarea personalului. Acest lucru poate afecta atat climatul de munca al institiei, cat si nivelul de eficienta, date fiind costurile ridicate si consumul mare de timp necesar pentru realizarea recrutarii si selectiei (publicitate, testare, etc.).
In ceea ce priveste responsabilitatea de recrutare si selectie, aceasta este impartita intre managerul resurselor umane si compartimentul personal. In privinta continutului de recrutare si selectie, acestea cuprind actiuni complementare. Activitatea de recrutare este foarte apropiata de cea a selectiei, tragand concluzia ca nu putem angaja potential uman valoros daca acesta nu a fost ales in urma unei recrutari reusite.
Capitolul II.
2.1. Conceptul de recrutare si selectie a personalului
A. Recrutarea personalului 
Prin recrutare se intelege atragerea si descoperirea unui personal calificat pentru ocuparea posturilor vacante. In mod traditional se acorda o importanta deosebita mai mult selectiei decat recrutarii. Recrutarea trebuie sa aiba prioritate, mai ales daca se inregistreaza o lista de oferte de forta de munca avand o anumita calificare sau atunci cand schimbarile demografice transforma piata fortei de munca intr-o piata a vanzatorilor. Pentru ca o institutie sa aiba posibilitatea de a alege persoanele cele mai potrivite pentru ocuparea unui post si pentru a participa la procesul de selectie, trebuie sa aiba in vedere sursele din care urmeaza sa faca recrutarea.
Formarea, recrutarea, promovarea si perfectionarea personalului din administratia publica au o absoluta importanta in asigurarea unei calitati corespunzatoare a tuturor celor care sunt salariati ai autoritatii administratiei publice. Este de subliniat faptul ca eficienta administratiei depinde in egala masura de modul cum acest personal este gestionat si in consecinta de managementul resurselor umane din administratia publica. Functionarul public este persoana numita intr-o functie publica. Activitatea de recrutare contine un program alcatuit din patru etape :
a). analiza cerintelor postului vacant;
b). intocmirea specificatiilor aferente activitatii in postul liber;
c). cercetarea tuturor posibilitatilor privind locurile unde pot fi gasiti posibilii candidati;
d). atragerea candidatilor pentru posturile care urmeaza a fi ocupate.
Recrutarea functionarilor publici nu poate ramane o simpla operatie administrativa de atragere pur si simplu a unor resurse de munca disponibile, ci necesita derularea unor activitati ce vizeaza o selectie corespunzatoare a persoanelor interesate de ocuparea posturilor respective in stransa corelare cu starea actuala a administratiei publice si obiectivele ei de perspectiva.


Fisiere in arhiva (1):

  • Probleme in Recrutarea si Selectia Personalului din Administratia Publica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!