Probleme manageriale în cadrul organizațiilor determinate de criza Covid-19

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE .3
CAPITOLUL I PRINCIPALELE COORDONATE ALE CRIZEI PANDEMICE IN CADRUL ORGANIZATIILOR .4
1.1. Conceptualizarea crizei ..4
1.2. Impactul izolarii sociale .5
1.3.Managementul crizei la nivel organizational ..6
CAPITOLUL II SOLUTII DE GESTIONARE A CRIZEI ORGANIZATIONALEPENTRU ANTREPRENORI SI MANAGERI ...7
2.1. Planul de segmentare geografica a functiilor si activitatilor ..7 
2.2. Planificarea modului de recuperare dupa criza ..7
CONCLUZIE ..9
BIBLIOGRAFIE ...10


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Amenintarea din ce in ce mai mare a virusului COVID-19, cunoscut sub denumirea de coronavirus, afecteaza companiile si comunitatile de investitori din intreaga lume. Natura globala si interconectata a mediului de afaceri din ziua de astazi prezinta un risc important de intrerupere a lanturilor de aprovizionare globale, care poate produce pierderi importante de venituri si poate afecta negativ economia globala. Impactul asupra economiei globale poate creste in functie de amploarea raspandirii geografice a virusului. Dar pandemia a afectat deja negativ intreaga economie globala.
In sens metaforic, criza ne arata, din cand in cand, cel mai adesea impotriva vointei noastre, ca viata este periculoasa, dar si ca viata are prioritate. Si chiar daca nu ne place deloc confruntarea cu ea, pentru ca ne forteaza dintr-o data, asa cum se intampla si acum, schimbarea radicala a status-quo-ului, criza face parte integranta din viata noastra. Existenta noastra individuala si sociala n-ar putea fi conceputa in lipsa crizelor, care joaca rolul unor variabile extrem de valoroase din tot ceea ce suntem astazi si din ceea ce vom deveni maine. Din acest motiv, putem caracteriza crizele ca fiind naturale si normale in desfasurarea existentei noastre avand un rol extrem de important in evolutia si maturizarea noastra ca indivizi.
Dar rolul pe care il are criza in viata noastra se reflecta, asa cum este si firesc, si in viata organizationala. Criza si conflictul (fratele mai mic al crizei) in mediul organizational stau la baza dezvoltarii si cresterii. Dar asta nu inseamna ca trecerea prin criza nu este lipsita de pericole si nici ca nu va lasa urme adanci multa vreme. Dimpotriva, trecerea printr-o criza are ca prim obiectiv sa te inarmeze si sa te faca mai puternic, dar in acelasi timp poate sa te epuizeze si sa te anihileze, sa lase in urma ei rani profunde si multa durere.
CAPITOLUL I PRINCIPALELE COORDONATE ALE CRIZEI PANDEMICE IN CADRUL ORGANIZATIILOR
Criza Coronavirusului este un test pentru conducerea multor corporatii. Cei mai multi dintre liderii de azi nu s-au confruntat niciodata cu o asemenea provocare. Pandemia COVID-19 isi face drum prin lumea afacerilor, iar companiile pierd miliarde de dolari. Dar coronavirusul provoaca mult mai mult decat daune financiare. Liderilor le este dificil sa-si motiveze angajatii si sa mentina planuri strategice indraznete.
Folosind o definitie succinta, criza se refera la un moment decisiv, de pericol si de maxima incercare a existentei noastre. In acest fel, criza poate fi privita ca o boala care poate avea cel putin doua scenarii de evolutie: vindecarea bolii sau agravarea bolii. Un rol esential in stabilirea interventiei (a tratamentului) il are estimarea timpului necesar depasirii crizei.
Daca folosim aceste coordonate in analiza crizei actuale provocata de epidemia COVID-19, avem deja cateva informatii care ne pot ajuta sa ne clarificam starea de incertitudine si sa ne gandim si la ceea ce am putea face acum.
Criza generata de noul coronavirus a avut ca prim impact relocarea"unor angajati de la birou la propria locuinta. Daca pana la aceasta criza munca de acasa era vazuta ca un beneficiu acordat anumitor angajati care isi pot desfasura activitatea si in alte spa-tii, spre exemplu, acasa, ,,work from home" va deveni un obicei in randul salariatilor cand pandemia datorata coronavirusului va lua sfarsit.


Fisiere în arhivă (1):

  • Probleme manageriale in cadrul organizatiilor determinate de criza Covid-19.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Ion Chiciudean, Valeriu Tones, Gestionarea crizelor de imagine, Comunicare.ro, Bucuresti, 2002
2. Matthew Wayne Seeger, Timothy Lester Sellnow, Robert R. Ulmer, Communication and Organizational Crisis, Greenwood Publishing Group, 2003
3. Professor Lina M Svedin, Organizational Cooperation in Crises, Ashgate Publishing, Ltd., 2013
4. Jude Larkin, Michael Regester, Managementul crizelor si al situatiilor de risc, Comunicare.ro, 2003, Bucuresti
5. Paul Olajire Kazeem, Organizational Crisis Management: A Crisis Monitoring and Impact Assessment Framework, 2009


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!