Procesarea tomatelor - firma Arovit SA

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I. Concepte de baza ale managementului productiei alimentare
1.1. Locul si rolul in industria alimentara din Romania
1.2. Definirea, locul, rolul si atributiile intreprinderii moderne de productie
1.3. Structura industriei alimentare
1.3.1. Industria de prelucrare a tomatelor
CAPITOLUL II. Evolutia societatii comerciale si diagnosticul acesteia 
2.1. Obiectul de activitate
2.2 Obiectivele proiectate
2.3 Capacitatea de productie si productivitatea firmei 
2.4 Profilul de productie
2.4.1 Productia realizata
2.4.2 Productia prognozata
2.4.3 Proiectarea costului de productie si de livrare
2.5 Justificarea necesitatii si oportunitatii in realizarea produtiei realizate 
CAPITOLUL III. Stabilirea amplasamentului si dimensiunii unei intreprinderi agroalimentare
3.1. Stabilirea dimensiunii suprafetei de productie si depozitare
3.2. Metode de dimensionare a suprafetei necesare pentru productie
3.3. Etapele procesului de amplasare 
3.4. Metode de amplasare (metoda costului de transport)
3.5. Fundamentarea elaborarii planului general de organizare a firmei
CAPITOLUL IV. Alegerea si descrierea fluxului de productie si analiza factorilor de productie
4.1 Schema tehnologica
4.2 Descrierea procesului de fabricatie
4.3 Principalele caracteristici ale materiei prime auxiliare si a produsului finit
CAPITOLUL V. Optimizarea proceselor de munca si de productie 
5.1 Programare liniara
5.2 Metoda PERT
5.3 Metoda drumului critic
5.4 Arborele decizional 
5.5 Just in Time


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I.
Concepte de baza ale managementului productiei alimentare
1.1. Locul si rolul in industria alimentara din Romania
Bogatia resurselor agroalimentare a tarii noastre trebuie transformata intr-o sursa de profit pentru toti factorii implicati, printr-un management eficient. Intelegerea naturii complexe a domeniului alimentatiei se bazeaza pe cunoasterea intregii retele, mai mult decat pe lanturile simple care o alcatuiesc.
Lantul alimentar cuprinde, in general, toti participantii si procesele implicate in productia alimentara, de la producatorii primari (agricultori, fermieri), procesatori (companii ce fabrica alimente), comercianti (firme si lanturi de distributie) pana la consumatorul final.
Un management eficient al lantului alimentar necesita competente multidisciplinare si reprezinta o provocare pentru viitorul sectorului agroalimentar autohton. 
Un astfel de management presupune oameni bine pregatiti in diferite domenii, capabili sa implementeze cu succes tehnologii moderne de procesare, bune practici financiare, eficienta economica, marketing si practici privind protectia mediului. 
Directiile de actiune ale managementului eficient al lantului alimentar sunt: siguranta alimentara: cadrul legal general, managementul calitatii si al riscului, trasabilitatea, protectia marcii si responsabilitatea; calitatea: senzoriala (gust, miros, aspect, structura), igienica (lipsa reziduurilor etc.), nutritiva (caracteristici nutritionale), reputatie, recunoasterea marcii si productie durabila; eficienta: flexibilitate, oferta continua, volum mare si pret mic.
Obiectivul central al managementului productiei este reprezentat de gestionarea eficienta a intregului ansamblu de resurse in vederea obtinerii produsului final. Aceasta inseamna ca in sfera de responsabilitate a managementului productiei intra toate activitatile prin intermediul carora se planifica, organizeaza , coordoneaza, antreneaza si controleaza utilizarea resurselor necesare realizarii produselor si serviciilor.
In conditiile privatizarii, restructurarii si retehnologizarii, intreprinderea industriala, ca sistem economic si social trebuie sa fie dinamica, capabila sa se transforme continuu, sa tinda spre forme flexibile de organizare si conducere.
Managementul productiei se constituie ca o premisa pentru conditia manageriala, asigura punerea in opera a mijloacelor si metodelor necesare pentru armonizarea resurselor umane, materiale si financiare in scopul obtinerii unor bunuri materiale si servicii, cerute pe piata in conditii de eficienta maxima.
Scopul acestei lucrari este de a oferi o analiza a proceselor de productiei utilizate de compania Arovit S.A. , precum si analiza eficientei economice a proceselor de productie.
Punctul de pornire al acestei lucrari a fost baza de cunostinte teoretice despre procesul de productie.
Industria alimentara
Aceasta ramura este strans legata de agricultura si participa nemijlocit la ridicarea nivelului de trai al populatiei. 
Materiile prime ale industriei alimentare sunt de origine:
-  vegetala (grau, orz, orez, floarea-soarelui, sfecla de zahar, trestie de zahar etc.);
-  animala (carne, lapte, oua etc.);
-  minerala (sarea). 
Este foarte variata si prezenta pe aproape intreg globul. Are o pondere destul de mare in productia industriala globala (9,5%, locul III) (A.P. Gorkin, 2008). 
De regula, activitatea ei poarta, in mare masura, un caracter sezonier, deoarece este legata de recoltarea produselor agricole industrializabile.
Industria alimentara se imparte in doua grupe de subramuri:
I. industrii primare 
II. industrii secundare. 
Industriile primare fabrica semiproduse (faina, pudra de cacao, carne congelata, lapte praf, unt etc.), utilizate mai apoi de subramurile industriilor secundare la confectionarea produselor finite, adica a alimentelor de consum. 
In unele cazuri intreprin derile industriale alimentare pot fi mixte, adica fabrica atat produse primare, cat si finale.
In dependenta de materia prima prelucrata si de produsele fabricate industria ali-mentara se imparte in peste 20 de subramuri, din care mai principale sunt:
-  industria zaharului si produselor zaharoase, 
-  industria uleiurilor si grasimilor, 
-  industria carnii si produselor din carne, 
-  industria laptelui si produselor lactate, 
-  industria de prelucrare a pestelui, 
-  industria bauturilor alcoolice, 
-  industria bauturilor nealcoolice, 
-  industria de prelucrare a fructelor si legumelor, 
-  industria moraritului si panificatiei, 
-  industria produselor de tutungerie, 
-  industria produselor gustative, industria concentratelor alimentare, etc.


Fisiere în arhivă (1):

  • Procesarea tomatelor - firma Arovit SA.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

George Ungureanu- Managementul procesarii si conservarii productiei agricole, Editura Alfa Iasi 2017
http://www.arovit.ro/tomate
http://www.madr.ro/docs/ind-alimentara/retete_consacrate/documentatie-tehnica-tomate-in-bulion.pdf
https://ro.wikipedia.org/wiki/Industria_alimentara_in_Romania
http://www.biblioteca-digitala.ase.ro/biblioteca/carte2.asp?id=80&idb=7
https://www.pestre.ro/blog/tomate-particularitati-si-tehnologii-de-cultivare/
https://www.creeaza.com/referate/management/Organizarea-firmei-funcie-a-ma157.php


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!