Procesul de Ameliorare a Obținerii Permisului de Conducere

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Scurtă prezentare a contextului 4
2. Diagrama procesului actual 5
3. Identificarea problemelor 7
4. Identificarea exigenţelor 8
5. Casa calităţii 9
6. Jurnalul calităţii in T 0 11
7. Înregistrarea defectelor 14
8. Diagrama Pareto 15
9. Chestionar 16
10. Rezultatele chestionarului 20
11. Identificarea soluţiilor 44
12. Descrierea soluţiilor 45
13. Implementarea soluţiilor în ordine cronologică 46
14. Desfăşurarea procesului prin intermediul soluţiei propuse 47
15. Graficul Gantt 48
16. Probleme care pot apărea şi soluţionarea lor 50
17. Implementarea soluţiilor 51
18. Resursele necesare implementării soluţiilor 51
19. Diagrama Cauză- Efect 53
20. Metoda Toyota 55
21. Jurnalul calităţii în momentul T 1 57
22. Rezultate 59
23. Rezultatele chestionarului 61
24. Evaluarea efectelor economice ale soluţiilor 56
25. Bilanţul calităţii 66
26. Proceduri 66


Extras din proiect Cum descarc?

1. Scurtă prezentare a contextului
Actualul proiect presupune analiza întregului proces de obținere a permisului de conducere. Deşi la prima vedere derularea acestui proces pare simplă acesta presupune un întreg demers din partea unui analizator. 
Studiul efectuat de noi s-a realizat în cadrului judeţului Iaşi, în rândul oamenilor care aveau cunoştinţe legate de acest proces. Prin intervenţia noastră dorim să aflăm defectele acestui proces şi să realizăm ameliorarea acestuia.
Se ştie că în ziua de astăzi multe persoane optează pentru a obţine permisul de conducere deoarece este o necesitate, acest lucru se poate dobîndi o data în viaţă şi necesită anumite restricţii faţă de individ dar şi faţă de cei din jur. 
În momentul actual examenele pentru obţinerea permisul de conducere constau într-o probă practică şi o probă teoretică susţinută în format electronic, această modalitate a fost considerată ca fiind una mai corectă decât cea de dinainte în varianta clasică atât pentru candidaţi cât şi pentru cei care corectează 
Proba teoretică constă în rezolvarea unui chestionar de verificare a cunoştintelor teoretice care conţine 26 întrebări. Timpul afectat rezolvării unui chestionar de verificare a cunoştinţelor teoretice este de 30 minute. Pentru a promova examenul sunt necesare minimum 22 întrebări rezolvate corect.
Proba practică constă în conducerea autoturismului pe traseu în una din cele doua zone de pregătire practică corespunzătoare variantei de examen cu poliţia.
2. Diagrama procesului actual
Derularea procesului de obţinere a permisului
Şcoala de șoferi Instructor Examen Poliţist Candidat
Nu
Da
Da
Nu
Da
Nu
Da
3. Identificarea problemelor
În urma cercetării făcute de noi am identificat mai multe probleme majore în acest sistem, lucru care nu este deloc favorabil pentru nici un factor exterior procesului. Carnetul de şoferi este o responsabilitate în plus pentru persoana care îl deţine de aceea eliberarea acestuia trebuie să fie făcută fără nici o urmă de îndoială. Problemele pe care le-am identificat în procesul actual şi care dăunează într-un fel sau altul factorilor exteriori sunt: existenţa corupţiei, aglomeraţia urbană cauzată de numărul mare de maşini al şcolilor de șoferi, lipsa unor spaţii amenajate, lipsa simulatoarelor etc.
Corupţia este cea mai importantă problema în procesul de obţinere a permisului de conducere.
Toata lumea cunoaşte scandalul permiselor auto eliberate ilegal. DNA reuşise în sfîrşit să descopere cum se fraudau examenele pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule.
Examinatorii au fost acuzaţi că ar fi primit mită diferite sume de bani ca să elibereze fraudulos o serie de permise auto pentru cei care doreau să devină şoferi profesionişti.
Toate aceste fraude au dus la eliberarea carnetelor de conducere unor persoane nepregătite suficient. Din această cauză rata accidentelor este într-o continuă creştere, în special în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani.
O altă problemă care dăunează şi factorilor exteriori este aglomeraţia urbană cauzată de numărul mare de maşini al şcolilor de şoferi întîlnite în trafic dar şi lipsei unor spaţii special amenajate pentru desfăşurarea primelor ore de conducere.


Fisiere în arhivă (1):

  • Procesul de Ameliorare a Obtinerii Permisului de Conducere.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!