Procesul de Ameliorare a Obtinerii Permisului de Conducere

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Scurta prezentare a contextului 4
2. Diagrama procesului actual 5
3. Identificarea problemelor 7
4. Identificarea exigentelor 8
5. Casa calitatii 9
6. Jurnalul calitatii in T 0 11
7. Inregistrarea defectelor 14
8. Diagrama Pareto 15
9. Chestionar 16
10. Rezultatele chestionarului 20
11. Identificarea solutiilor 44
12. Descrierea solutiilor 45
13. Implementarea solutiilor in ordine cronologica 46
14. Desfasurarea procesului prin intermediul solutiei propuse 47
15. Graficul Gantt 48
16. Probleme care pot aparea si solutionarea lor 50
17. Implementarea solutiilor 51
18. Resursele necesare implementarii solutiilor 51
19. Diagrama Cauza- Efect 53
20. Metoda Toyota 55
21. Jurnalul calitatii in momentul T 1 57
22. Rezultate 59
23. Rezultatele chestionarului 61
24. Evaluarea efectelor economice ale solutiilor 56
25. Bilantul calitatii 66
26. Proceduri 66


Extras din proiect Cum descarc?

1. Scurta prezentare a contextului
Actualul proiect presupune analiza intregului proces de obtinere a permisului de conducere. Desi la prima vedere derularea acestui proces pare simpla acesta presupune un intreg demers din partea unui analizator. 
Studiul efectuat de noi s-a realizat in cadrului judetului Iasi, in randul oamenilor care aveau cunostinte legate de acest proces. Prin interventia noastra dorim sa aflam defectele acestui proces si sa realizam ameliorarea acestuia.
Se stie ca in ziua de astazi multe persoane opteaza pentru a obtine permisul de conducere deoarece este o necesitate, acest lucru se poate dobindi o data in viata si necesita anumite restrictii fata de individ dar si fata de cei din jur. 
In momentul actual examenele pentru obtinerea permisul de conducere constau intr-o proba practica si o proba teoretica sustinuta in format electronic, aceasta modalitate a fost considerata ca fiind una mai corecta decat cea de dinainte in varianta clasica atat pentru candidati cat si pentru cei care corecteaza 
Proba teoretica consta in rezolvarea unui chestionar de verificare a cunostintelor teoretice care contine 26 intrebari. Timpul afectat rezolvarii unui chestionar de verificare a cunostintelor teoretice este de 30 minute. Pentru a promova examenul sunt necesare minimum 22 intrebari rezolvate corect.
Proba practica consta in conducerea autoturismului pe traseu in una din cele doua zone de pregatire practica corespunzatoare variantei de examen cu politia.
2. Diagrama procesului actual
Derularea procesului de obtinere a permisului
Scoala de soferi Instructor Examen Politist Candidat
Nu
Da
Da
Nu
Da
Nu
Da
3. Identificarea problemelor
In urma cercetarii facute de noi am identificat mai multe probleme majore in acest sistem, lucru care nu este deloc favorabil pentru nici un factor exterior procesului. Carnetul de soferi este o responsabilitate in plus pentru persoana care il detine de aceea eliberarea acestuia trebuie sa fie facuta fara nici o urma de indoiala. Problemele pe care le-am identificat in procesul actual si care dauneaza intr-un fel sau altul factorilor exteriori sunt: existenta coruptiei, aglomeratia urbana cauzata de numarul mare de masini al scolilor de soferi, lipsa unor spatii amenajate, lipsa simulatoarelor etc.
Coruptia este cea mai importanta problema in procesul de obtinere a permisului de conducere.
Toata lumea cunoaste scandalul permiselor auto eliberate ilegal. DNA reusise in sfirsit sa descopere cum se fraudau examenele pentru obtinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule.
Examinatorii au fost acuzati ca ar fi primit mita diferite sume de bani ca sa elibereze fraudulos o serie de permise auto pentru cei care doreau sa devina soferi profesionisti.
Toate aceste fraude au dus la eliberarea carnetelor de conducere unor persoane nepregatite suficient. Din aceasta cauza rata accidentelor este intr-o continua crestere, in special in randul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 18-24 de ani.
O alta problema care dauneaza si factorilor exteriori este aglomeratia urbana cauzata de numarul mare de masini al scolilor de soferi intilnite in trafic dar si lipsei unor spatii special amenajate pentru desfasurarea primelor ore de conducere.


Fisiere in arhiva (1):

  • Procesul de Ameliorare a Obtinerii Permisului de Conducere.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!