Proiect de practică

Extras din proiect Cum descarc?

PREZENTAREA ORGANIZATIEI
Societatea comerciala CADAVI PRODCOM CLASS S.R.L., are sediul in localitatea Pitesti , Calea Bucuresti nr. 15, fiind specializata in fabricarea si comercializarea unei game variate de mobilier.
Datorita cresterii calitatii produselor, a diversificarii lor si printr-o politica coerenta in ceea ce priveste preturile practicate, societatea a reusit sa stabileasca relatii economice cu foarte multi clienti, ceea ce a condus la cresterea volumului vanzarilor.
Obiectivul strategic al societatii este cresterea productivitatii, tinta careia i se subordoneaza toate celelalte masuri , investitii, reducerea normelor de consum si de timp.
Tehnologia de ultima ora se imbina armonios cu maiestria personalului angajat in fabricarea mobilei, cu preocuparea pentru cresterea continua a nivelului calitatii.
Societatea aplica strategiile de producere pe stoc cat si la comanda, acordand o atentie sporita clientului.
SCURT ISTORIC
CADAVI PRODCOM CLASS S.R.L. este o societate constituita in anul 2005 de domnul Viorel LECA, cu capital integral romanesc, avand ca obiect principal de activitate fabricarea si comercializarea produselor de mobilier.
Pentru inceput activitatea s-a desfasurat intr-o cladire inchiriata, cu un numar de 2 angajati. Pe parcurs s-a inchiriat un alt spatiu comercial la care s-a facut imbunatatiri prin investitii, ulterior acest spatiu a fost cumparat devenind sectia de productie a firmei in prezent, numarul angajatilor crescand de la 2 la 30. De la infiintare, firma a achizitionat numeroase utilaje cum ar fi:
-  circular universal formatizat panouri;
-  masina de gaurit multipla;
-  masina de aplicat cant ABS, etc.
Prin cresterea calitatii produselor de mobilier a diversificarii lor si printr-o politica coerenta in ceea ce priveste preturile practicate, societatea a reusit sa stabileasca relatii economice cu foarte multi clienti atat persoane fizice cat si juridice, ceea ce a condus la cresterea volumului vanzarilor.
Obiectele de mobilier au fost, sunt si vor fi prezente mereu in viata omului. Ele scot in evidenta relatiile sociale, relatiile economice, obiceiurile si modul de viata al societatii omenesti dintr-o anumita perioada.
Procesul de realizare a obiectelor de mobilier a fost strans legat de arhitectura, in functie de aceasta obiectele de mobilier s-au si dezvoltat.
Mediul in care omul traieste si isi desfasoara activitatea este rezultatul actiunii combinate a mai multor factori, dintre care obiectele de mobilier joaca un rol foarte important in crearea micromediului inconjurator, deoarece marea majoritate a timpului petrecut de oameni are loc in cladiri.
Drumul parcurs de evolutia mobilei in decursul timpurilor este paralel cu cel al arhitecturii, amandoua fiind legate de aparitia de noi materiale, de progresul tehnic si de nevoile oamenilor mereu in schimbare.
Pana la mijlocul secolului al XIX-lea mobila s-a realizat de meseriasi in cadrul manufacturilor amplasate de regula pe langa curtile regilor. Odata cu aparitia masinilor de prelucrare a lemnului productia de mobila s-a realizat la nivel industrial facand astfel posibila satisfacerea nevoilor tuturor categoriilor de consumatori.
Productia pe scara industriala a incercat sa imite munca manuala, dar nu a reusit niciodata sa reproduca obiectele de mobilier realizate in cadrul manufacturilor.
Odata cu dezvoltarea industriei metalurgice, lemnul a inceput sa fie inlocuit de catre metal in realizarea unor obiecte de mobilier, primul pas in aceasta directie fiind facut de Anglia, astfel de obiecte de mobilier fiind destinate in special pentru dotarea institutiilor.
La realizarea obiectelor de mobilier s-au folosit sute de specii de lemn, multe dintre ele fiind caracteristice unei anumite perioade istorice, iar unele dintre ele printre care si stejarul s-a folosit dintotdeauna. Pana in secolul al XIX-lea la realizarea mobilei s-a folosit lemnul masiv sub forma de cherestea, locul acestuia fiind luat treptat de noile materiale descoperite spre sfarsitul secolului al XIX-lea, inceputul secolului XX, cum ar fi placajul, PAL-ul si PFL-ul.
Productia de mobila s-a dezvoltat abia dupa cel de-al doilea razboi mondial, intr-un ritm mai intens in toate tarile, fapt explicabil prin eforturile de refacere a zonelor afectate de razboi, dar si prin cresterea nivelului de trai in tarile socialiste, nivel de trai ce s-a concretizat si intr-o crestere demografica accentuata, ceea ce a condus si la cresterea cererii si bineinteles a ofertei de mobilier.


Fisiere în arhivă (1):

  • Proiect de practica.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Ion Petrescu -  Bazele practicii manageriale, Editura Fundatiei Romania de Maine;
Stelian Panzaru -  Sisteme de organizare a productiei, Editura Fundatiei Romania de Maine;
Roxana Stefanescu -  Management operational, Editura Fundatiei Romania de Maine;
Cicilia Ionescu -  Bazele contabilitatii, Editura Fundatiei Romania de Maine;
Cicilia Ionescu -  Contabilitate, baze si proceduri, Editura Fundatiei Romania de Maine;
Maria Gaf-Deac -  Management, Editura Fundatiei Romania de Maine.


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!