Proiect de practică - Conpet SA

Extras din proiect

I. PREZENTARE GENERALA
1.1. SCURT ISTORIC
Cu o experienta sub diverse denumiri si forme organizatorice de peste un secol, CONPET S.A., opereaza Sistemul National de Transport al Titeiului, Gazolinei si Etanului lichid prin conducte, continuand activitatea primului transportator de titei din Romania.
In 1901 - au fost puse bazele activitatii de transport titei prin conducte. Atunci a fost construita prima conducta de transport de titei din Romania. In 1934, sistemul de conducte avea o lungime de 2522 km, iar productia de petrol brut a fost de 8.473.355 tone.
Dupa 1948 - companiile petroliere au trecut in proprietatea statului , care a infiintat trei mari unitati: 
-SOVROMPETROL
-CENTRALA PETROLIFERA MUNTENIA 
-CENTALA PETROLIFERA MOLDOVA
In 1956 – s-a infiintat Intreprinderea de Tansport Titei prin Conducte Ploiesti (I.T.T.C.), care a preluat exploatarea tuturor conductelor de titei din tara.
Perioada 1960-1968 – s-a caracterizat prin extinderea retelei de conducte si construirea a noi rampe C.F. (Valcani , Biled , Pecica , Suplacu , Barcau , Ciresu ) , ca urmare a exploatarii de titei in vestul tarii. Tot in aceasta perioada s-a construit si prima conducta magistrala de gazolina, pe ruta Ticleni – Ploiesti.
Anul 1968 – a marcat inceputul transportului de titei din import pe ruta Constanta – Pitesti , initial cu cazane cisterna pe calea ferata. Un an mai tarziu a inceput transportul titeiului din import pe prima conducta magistrala Constanta – Pitesi , cu diametrul de 143/4 inch si o lungime de 325 km. In urmatorii ani au fost date in exploatare alte doua conducte magistrale de transport al titeiului din import, pe ruta Constanta – Pitesti si Constanta – Onesti – Ploiesti.
In 1979 – I.T.T.C. a preluat in exploatare conducta de 24 de inch Constanta – Midia.
In 22 ianuarie 1991 – CONPET S.A. s-a inregistrat la Registrul Comertului Rahova ca societate comerciala pe actiuni al carei principal actionar este statul roman. CONPET S.A. a fost prima companie constituita in sectorul petrolier, in baza H.G. 1213/1990.
In 1993 – statul roman si Banca Mondiala au incheiat un acord de imprumut pentru modernizarea si reabilitarea sectorului energetic, o parte din aceasta suma fiind destinata modernizarii Sistemului National de Transport Titei pentru Conducte.
Urmatorul deceniu - a fost dedicat modernizarii si reabilitarii Sistemului National de Transport Titei si derivate prin Conducte, in cadrul unui proiect cu o valoare totala de 143,66 milioane USD, din care 91,00 milioane USD din resurse proprii.
In cadrul anului 2007 – Sistemul de “Management Integrat Calitate-Mediu-Sanatate, Securitate ocupationala” a fost certificate de firma germana Germanischer Lloyd Hamburg.
Anul 2008 – A fost pus in functionare Dispeceratul Central al Sistemului National de Transport Titei, Gazolina si Etan prin conducte la noul sediu al companiei, in Ploiesti.
Anul 2010 – A fost emis Ordinul nr. 163/11.11.2010 privind aprobarea contractului cadru pentru transportul titeiului, gazolinei, condensatului si etanului lichid pentru anul 2011.


Fisiere în arhivă (1):

  • Proiect de Practica - Conpet SA.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!