Proiect management - Casa Speranței

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2549
Mărime: 19.89KB (arhivat)
Publicat de: Emilian Grigoraș
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Silviu Tita

Cuprins

  1. POVESTEA TRISTA A UNUI INCEPUT FRUMOS 3
  2. MOMENTUL INFIINTARI, SERVICII OFERITE 4
  3. MISIUNEA 5
  4. OBIECTIVE 5
  5. DOMENIUL PRIVAT SAU PUBLIC 6
  6. STILUL DE CONDUCERE - STIL DE MANAGEMENT 6
  7. PUNCTE TARI – PUNCTE SLABE 7
  8. OPORTUNITATILE FUNDATIEI CASA SPERANTEI 7
  9. AMENINTARILE FUNDATIEI CASA SPERANTEI 7
  10. PROBLEMA EXISTENTA IN CADRUL FUNDATIEI 8
  11. SOLUTII PENTRU REZOLVAREA PROBLEMEI 9
  12. ORGANIGRAMA 9
  13. CONCLUZII 11
  14. BIBLIOGRAFIE 12

Extras din proiect

Povestea trista a unui inceput frumos

Acum 23 de ani, a venit pe lume un baiat pe nume Mugurel. S-a nascut intr-o famile mare si sanatoasa , dar cum in viata totul nu e roz, destinul a facut ca Mugurel sa se nasca cu handicap, ceia ce a facut ca bucuria aduceri pe lume a unui copil sa fie umbrita de acest „blestem”.

Pentru ca nu au vrut sa accepte acest destin tragic, parinti lui Mugurel au mers pana in panzele albe, incercand sa schimbe cruda soarta ( au mers la diferiti medici, au incercat multe tratamente si chiar si operati) dar nimic din toate astea nu l-au ajutat pe Mugurel,starea lui ramanad neschimbata.

Timpul trecea,iar baiatul crestea incepand sa constientizeze ca el nu este la fel ca ceilalti copii, ca nu se poate juca, alerga si dans, asa cum o faceau copii de varsta lui.

Intr-o zi Mugurel a venit suparat de afara a intrebat: „Mama eu de ce nu sunt ca ceilalti copii, de ce nimeni nu se joaca cu mine?”.

Cu lacrimi in ochii si cu sufletul sfasiat mama se ruga la Dumnezeu ca sa faca o minune si pentru baiatul ei, cand la un moment dat, parca ca o revelatie, ia trecut prin minte o intrebare:”Oare eu nu pot sa fac nimic ca sa imi pot ajuta baiatul si pe cei care sunt la fel ca ei?”.

Incepand din acest moment, mama a inceput sa faca diferite specializari in domeniul Asistentei Sociale, a luptat cu impedimentele care le punea societate, cu mentalitate oamenilor, si avand un singur gand in minte: sa faca o minune pentru copilul ei si pentru ceilalti ca el, si aslfel in 1995 minunea s-a realizat; mama lui Mugurel a reusit sa infinteze „ Casa Sperantei”.

Minunea care s-a infaptuit cu ajutorul lui Dumnezeu si a mamei exista si azi si ajuta multe suflete care au nevoie de un sprijin.

CASA SPERANTEI IASI

Date de indentificare:

Adresa: Stradela Alba nr.1

Numar de telefon:0232/ 268471

Adresa de email: csperantei@yahoo.com

MOMENTUL INFIINTARI, SERVICII OFERITE

Fundatia “ Casa Sperantei” Iasi este o organizatie neguvernamentala non-profit,cu caracter umanitar care sprijina integrarea in societate a persoanelor cu handicap grav.

Din anul infiintari Organizatiei, 1 martie 1995, si pana azi, membrii fundatiei si voluntarii lupta pentru respectarea drepturilor persoanelor cu disabilitati si integrarea lor in societate, pentru a nu fi abandonati intr-o sectie pentru incurabili , de asemenea Organizatia lupta impotriva discriminari si marginalizari persoanelor cu nevoi speciale.

Printre serviiile oferite de Organizatie se numara : Centrul de zi, la care participa zilnic la programul de instruire si integrare sociala, persoane peste 18 ani, in cadrul acestui serviciu se desfasoara activitati de socializare, integrare si terapie ocupationala in care sunt cuprinsi 8 tineri, care participa zilnic intre orele 10-14, la diferite programe de informare obligatori si terapie ocupationala.

Un alt program,aflat in derulare, este : Grupul Itinerant, infiintat pentru a oferi servicii si persoanelor greu transportabile. Pentru a se realize acest program a fost initat un grup de volunatri care viziteaza famila in cadrul careia exista aceste persoane, oferind consultanta si sprijin dupa nevoile cu care se confrunta membrii acesteia. Se incearca sensibilizarea comunitati pentru a rezolva problemele existente.

La cerere, persoanele implicate in acest proiect preia persoana cu nevoi speciale, 2- 3 ore, iar in acest timp familia, in special mama, sa-si poata rezolva anumite probleme(sa-si plateasca facturile, sa faca cumparaturile, etc).

Un proiect pe care il desfasoara Fundatia “ Casa Sperantei “, inca de la infiintarea acesteia este: Scoala Parintilor, scopul acestui proiect este de informare a familior cu diverse noutati legislative, medicale, culinare,de recuperare.

Familile inscrise in acest program beneficeaza si de consiliere din partea specialistilor. In fiecare sambata familile se intalnesc pentru a schimba diverse informatii sau pentru a impartasi uni altora din experienta proprie.

Un alt proiect pe care il desfasoara Organizatia este : Ajutorul Ocazional, in cadrul acestui program, sunt ajutate familiile inscrise in Organizatie, dupa posibilitati. Actiunile din cadrul acestui program sunt desfasurate cu ajutorul sponsorilor.

Ca un rezumat al tuturor activiatilor, vara se desfasoara un seminar denumit : „Scoala de Vara”, pe parcursul a trei-patru zile,la care participa o suta de persoane ( parinti, studenti, specialisti, persoane interesate de la alte O. N. G-uri ).

Preview document

Proiect management - Casa Speranței - Pagina 1
Proiect management - Casa Speranței - Pagina 2
Proiect management - Casa Speranței - Pagina 3
Proiect management - Casa Speranței - Pagina 4
Proiect management - Casa Speranței - Pagina 5
Proiect management - Casa Speranței - Pagina 6
Proiect management - Casa Speranței - Pagina 7
Proiect management - Casa Speranței - Pagina 8
Proiect management - Casa Speranței - Pagina 9
Proiect management - Casa Speranței - Pagina 10
Proiect management - Casa Speranței - Pagina 11
Proiect management - Casa Speranței - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Proiect Management - Casa Sperantei.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Organizația non-guvernamentală - Terra Mileniul III

1. DATE GENERALE PRIVIND ONG-UL DE MEDIU Fundatia TERRA Mileniul III este o organizatie apolitica, neguvernamentala si non-profit de protectie a...

Pepsi Co

Capitolul 1 1.1. INTRODUCERE Pepsi este o bautura carbogazoasa, produsa pentru prima oara in anii 1890 de catre Caleb Bradham, un farmacist din...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Adolescenții și importanța educației sociale și religios-morale în familie, școală și biserică

Cuvânt înainte „Muntele şi omul se aseamănă, dar cu deosebirea că de unde prin munte pământul tinde spre cer, prin om cerul a coborât pe pământ.’’...

Ai nevoie de altceva?