Proiect Management Financiar - SC Electrocarbon SA

Extras din proiect Cum descarc?

Scurt istoric
Societatea Comerciala ELECTROCARBON S.A. a fost infiintata in anul 1968 prin Hotarirea Consiliului de Ministri nr.1340, ca intreprindere proprietate de stat sub denumirea de « INTREPRINDEREA DE PRODUSE CARBUNOASE ».
In anul 1991 prin Hotarirea Guvernului Romaniei numarul 29 Intreprinderea de Produse Carbunoase s-a transformat in « Societate comerciala pe actiuni » avind ca obiect de activitate initial « Producerea si comercializarea de produse carbunoase (electrozi si nipluri din grafit, blocuri si placi carbonice,mase si paste carbonice, cocs de petrol calcinat, microproduse din grafit), executarea de reparatii ».
Domeniu de activitate
Societatea Comerciala ELECTROCARBON S.A. Slatina, judetul Olt, este persoana juridica romana, inregistrata la Registrul Comertului Olt sub nr. J28/13/1991,Cod Unic de Inregistrare 1515382, atribut fiscal R si este inregistrata la Ministerul Finantelor Publice – Directia Generala a Finantelor Publice si Controlului Financiar de Stat Olt in baza adresei numarul 2/632/14.07.1992.
Sediul social : Slatina, str. Silozului nr.9, judetul Olt, cod : 0500
Functioneaza ca societate pe actiuni conform Legii nr. 31/1990, republicata, avand ca obiect principal de activitate “fabricarea altor produse din minerale nemetalice “ (cod CAEN 2682).
SC ELECTROCARBON SA este o societate detinuta public.
Principalele produse fabricate si comercializate de societate sunt :
- electrozi siderurgici grafitati HP si UHP ;
- cocs petrol calcinat ;
- blocuri si dale catodice ;
- antracit calcinat ;
- electrografit ;
- carbura de siliciu ;
- pasta Soderberg 
Produsele fabricate de S.C. ELECTROCARBON S.A. sunt folosite in principal in industria metalurgica.
Capitalul social al S.C. ELECTROCARBON S.A. Slatina este de 26.308.345 RON divizat intr-un numar de 10.523.338 actiuni cu valoarea nominala de 2,5 RON/ actiune. Actiunile societatii sunt inscrise si se tranzactioneaza pe bursa electronica RASDAQ, avand simbolul ELNG.
Registrul actionarilor este tinut de Registrul Roman al Actionarilor Bucuresti.
Structura actionariatului, la sfarsitul anului este urmatoarea :
S.C. METALEUROEST S.R.L. 31,40 %
S.I.F. OLTENIA 26,61 %
S.C. VIVAIO S.R.L. 23,58 %
PAS ELECTROCARBON 10,03 %
S.C EKOMIN S.R.L 4,06 %
Alti actionari 4,32 %
TOTAL 100,00%
Pozitia pe piata a intreprinderii
S.C.Electrocarbon S.A. Slatina acopera integral cererea de electrozi si nipluri a Romaniei, avind mari disponibilitati pentru export. 
Beneficiarii interni principali sunt: MECHEL TRADING ROMANIA Bucuresti; MITTAL STEEL Hunedoara; SMR Bals; MITTAL STEEL Galati; COMBINATUL SIDERURGIC Resita;CARBID- FOX Tirnaveni; ELSID Titu ;
Beneficiarii externi principali sunt : Franta , Austria, Turcia, Italia, Venezuela, Spania, Iordania ; Bulgaria, Albania ;Cehia, Serbia –Muntenegru ; Franta , Austria, Italia,Germania
Pe piata externa concurentii sunt : UNION CARBIDE (UCAR) ; SIGRI GREAT LAKES (GERMANIA) ; firme din China si India. Societatea a reusit sa reduca consumul de electrozi pe tona de otel electric de la 11,5 kg/to la 3,5 kg/to, in conditiile unui pret mediu mai mic cu 20% decit cel utilizat pe piata mondiala, prin impregnari succesive cu smoala, caracteristicile electrozilor si niplurilor UHP se apropie de cele obtinute de catre UCAR.


Fisiere în arhivă (1):

  • Proiect Management Financiar - SC Electrocarbon SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!