Proiect Management Strategic

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1: Scurta prezentare a firmei 
1.1. Prezentarea firmei
1.2. Prezentarea problemei
Capitolul 2: Analiza strategica a mediului extern
2.1. Analiza PEST
2.2. Analiza structurala a industriei din care face parte firma
2.3. Analiza grupurilor strategice si a concurentei
Capitolul 3: Analiza mediului intern 
Capitolul 4: Analiza SWOT
Capitolul 5: Analiza optiunilor strategice
5.1. Strategii corporative 
5.2. Strategii de afaceri
Capitolul 6: Recomandari pentru rezolvarea problemei. Concluzii.


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1: Scurta prezentare a firmei
1.1.Prezentarea firmei
Socieatea comerciala Azomures S.A. este cel mai mare producator roman de ingrasaminte chimice utilizate in agricultura, avand o cota de piata de 45% intre producatorii interni de profil. In cursul anului financiar 1998, societatea a fost privatizata de catre Guvernul roman. In prezent, actiunile societatii sunt inregistrate la Bursa de Valori din Bucuresti.
Actionarul majoritar al combinatului este Transworld Fertilizers Holding, inregistrat in Luxemburg insa cu actionariat turcesc. Majoritarul este o casa de comert care livreaza la extern cea mai mare parte a productiei Azomures. Alti actionari minoritari sunt: Broadhurst Investments si Lindsell Enterprises, Azomures Holding si A.V.A.S. Restul actionarilor detin 5.6% din societate, aceste actiuni liber transferabile valorand 3.8 milioane dolari. Scurt istoric. Azomures SA a fost fondata in anul 1962 sub denumirea de Combinatul de Ingrasaminte Azotoase Targu Mures. Societatea comerciala "AZOMURES" S.A. a fost infiintata in baza Legii nr.15/1990 si a H.G. nr.1200/12.11.1990 prin preluarea patrimoniului Combinatului de Ingrasaminte Chimice Targu Mures.
Concret, obiectul de activitate al societatii consta in :
- activitatea principala : productia ingrasamintelor chimice si melaminei
- activitati secundare:
- industria constructiilor metalice si a produselor din metal
- recuperarea deseurilor si resturilor de materiale reciclabile
- energia electrica, termica, gaze si apa
- constructii
- servicii
- comert
Toate unitatile de productie au la baza licente de mare prestigiu mondial cum ar fi: Stamicarbon, Kellogg, Kaltenbach-Thuring, Grande-Paroisse, Montedison, Norsk-Hydro, Konishiroku, etc. 
In cursul anului financiar 1998, societatea a fost privatizata de catre Guvernul roman. In prezent, actiunile societatii sunt Inregistrate la Bursa de Valori din Bucuresti. 
Capitalul social al AZOMURES S.A., Inregistrat la 31 decembrie 2002, a fost de 526.032.633.000 lei, constand intr-un numar total de 526.032.633 actiuni cu o valoare nominala de 1000 lei fiecare.
Gama de produse contine :
1. Ingrasaminte chimice ;
- Azotat de amoniu
- Nitrocalcar
- Uree
- Complexe tip NPK
- Ingrasaminte chimice lichide
- Azotat de calciu
2. Melamina
Melamina este obtinuta prin reactia de sinteza dintre topitura de uree si amoniacul gazos. Produsul este folosit la fabricarea rasinilor termoreactive melamino-formaldehidice, ca adeziv in industria lacurilor, a emailurilor si vopselelor, in industria farmaceutica, ca accelerator de vulcanizare, ca intaritor de fibre in industria textila si ca aditiv la pasta de hartie pentru sporirea rezistentei la umiditate. 
3. Gaze
- N gazos
Azotul gazos este folosit drept mediu inert la umplerea becurilor electrice, la suduri, in diverse procese chimice, la transvazarea lichidelor inflamabile etc.
- N lichefiat
Azotul lichid se foloseste ca agent criogenic in zootehnie, medicina veterinara, industria constructoare de masini, electronica, etc.
4. Alte produse
- Carbonat de calciu uscat
- Carbonat de calciu umed
1.2. Prezentarea problemei analizate
Principala problema a Azomures o reprezinta poluarea, aceasta fiind amendata cu 80.000 de lei de Garda de Mediu, dupa ce Agentia de Protectia Mediului a constatat depasiri ale concentratiei maxim admise pentru amoniac in aerul respirabil in perioada 21-23 noiembrie 2009. Este a treia amenda incasata de AZOMURES in 2009, primele doua amenzi fiind aplicate de catre Garda de Mediu Mures in lunile iulie si septembrie cu 50.000 de lei, respectv 20.000 de lei. Comisariatul Judetean Mures al Garzii Nationale de Mediu a fost informat asupra depasirilor constatate pentru a lua masurile ce se impun.
Agentia pentru Protectia Mediului Mures a solicitat SC AZOMURES SA sa ia de urgenta masuri pentru reducerea emisiilor de amoniac in atmosfera in aceasta perioada de ceata densa, pentru a limita influenta negativa a propriei activitati asupra calitatii aerului in municipiul Tirgu Mures. Agentia pentru Protectia Mediului Mures a solicitat SC AZOMURES SA sa informeze in cel mai scurt timp asupra masurilor ce vor fi intreprinse pentru diminuarea emisiilor de amoniac in atmosfera.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Management Strategic.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!