Proiect Managementul Intreprinderii. Restaurantul Alaverdy

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Pentru efectuarea planului de afaceri,mi-am ales ca unitate de alimentatie publica restauran-tul care: reprezinta o unitate de alimentatie publica care ofera consumatorilor un larg sortiment de produse culinare si de cofetarie-patiserie de calitate inalta,precum si diverse bauturi si tigari.
Restaurantele sint dotate cu pliante de reclama, coperte de firma pentru meniuri si invitatii prezentate artistic.Iin foaier poate fi organizata desfacerea suvenirelor si florilor.
Restaurantul poate fi dotat cu formatie muzical-artistica, care functioneaza in orele de seara pentru crearea unei atmosfere distractive. Ofera servicii suplimentare: deservirea banchetelor, diferite receptii, alte festivitati.
Mi-am ales restaurant cu profil national georgian deoarece are o bucatarie cu un larg sortiment de bucate necunoscute consumatorilor autohtoni si ar putea reprezenta o sursa de interes, un numar mare de consumatori zilnic.
Restaurantul national georgian ofera servicii traditionale, specifice tarii respective. Aici se pune la dispozitie o gama larga de produse culinare, bauturi alcoolice si nealcoolice traditionale tarii respective. Ambianta interioara a restaurantului, mobilierul, vesela, programul muzical, uniforma personalului de deservire trebuie sa corespunda coloritului national.
In scopul excluderii dificultatilor care ar stopa activitatea eficienta a intreprinderii e necesara intocmirea corecta a compartimentelor planului de activitate care ne-ar asigura ulterior o calitate inalta a veniturilor intreprinderii necesitand mai putine resurse.
In urma analizei activitatii intreprinderilor de Alimentatie Publica ce au un rezultat sporit, un plan de dezvoltare economica cuprinde urmatoarele sectiuni:
- calcularea cifrei de afacere
- calcularea cheltuielilor
- calcularea venitului brut
- calcularea profitului
- calcularea rentabilitatii
- calcularea costului materiei prime
Calcularea cifrei de afacere se va efectua in baza pretului mediu al unei cumparaturi si numarul de consumatori.
1. ARGUMENTAREA TEHNICO-ECONOMICA
Proiectarea unei intreprinderi de Alimentatie Publica se incepe prin a argumenta utilitatea economica si posibilitatea tehnica a construirii intreprinderii. Argumentarea tehnico-economica contine mai multe elemente si incepe cu argumentarea necesitatii construirii intreprinderii in regiunea data, argumentarea capacitatii de productie si trafic data.
1.1. Argumentarea necesitatii construirii intreprinderii cu capacitatea de productie si trafic dat:
Alegandu-mi proiectarea unui restaurant cu bucatarie cu specific national georgian de categorie superioara Alaverdy, propun arenda localului acestuia in sectorul Riscani al capitalei pe bulevardul Moscovei la intersectie cu Alecu Russo si Bogdan Voievod. Dupa parerea mea acesta este un sector destul de aglomerat in imprejurime se afla o institutie de invatamant liceul Alecu Russo, Banca de Economii, Moldova - Agroindbank, piata Bogdan Voievod, Palatul Republican al muncitorilor,centrul "????".centrul comercial Pan-Com,magazin de firma Adidas ,fapt ce ne vorbeste ca este bine venit constructia unui asemenea restaurant.
Conform datelor statistice in aceasta regiune locuiesc 9 mii locuitori. 
In regiunea data se afla urmatoarele unitati de Alimentatie Publica: Pizzerie '' Andy's Pizza, Cafenea ''La Placinte'', restaurant Mc'Donalds, restaurant ''Plovdiv'' si citeva mici cafenele.
Tabela 1.
Nr. de
ordine Denumirea intreprinderilor,
tipul Nr. de locuri Regim de lucru Adaos comercial %
1. Fast food Mc'Donalds 95 11.00-23.00 100
2. Pizzerie '' Andy's Pizza'' 110 10.00-23.00 150
3. Cafenea''La Placinte'' 80 10.00-23.00 120
4. Restaurant "Plovdiv'' 70 7.00-23.00 100
In baza acestor date calculam necesitatea de locuri in acest sector dupa normativ.
N = = locuri
Unde: N - numarul necesar de locuri dupa normativ; 
n - normativul la 1000 de oameni, 70 ;
P - numarul populatiei din microraionul dat 9000,
Necesitatea de locuri se calculeaza dupa formula:
Np=N -N 
Np=630 - 355=275 locuri libere


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Managementul Intreprinderii. Restaurantul Alaverdy.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!