Proiect Managementul Resurselor Umane

Extras din proiect Cum descarc?

I 1. Ce aptitudini si trasaturi de caracter considerati ca ii sunt necesare unui economist sau unui practicant al altei meserii pe care o aveti ?
Consider ca cele mai importante trasaturi ale unui economist (marketer) sunt: capacitatea de a lucra in conditii de stres, inteligenta logica si numerica, dorinta de perfectionare continua, capacitatea de a lucra cu cifre, imaginatia, ingeniozitatea, capacitatea de a lucra in permanenta cu oamenii.
2. Ce inclinatii v-au fost utile si ce vi s-a parut nepotrivit sau ineficient in personalitatea proprie ?
In meseria pe care am ales-o cred ca cel mai util mi-a fost spiritul creativ, imaginatia si dorinta de invatare continua iar ceea ce mi s-a parut ineficient si am incercat sa schimb este capacitatea mai redusa de a lucra in permanenta cu oamenii. 
3. Cum credeti ca ar putea fi verificata existenta aptitudinilor utile unui economist sau unui practicant al altei meserii ?
Consider ca existenta aptitudinilor utile unui economist care lucreaza in domeniul marketingului ar putea fi verificata prin testarea persoanelor in vederea stabilirii nivelului de inteligenta, a capacitatii de a lucra cu cifre, a capacitatii de a rezista la stres si a nivelului de inovare, ingeniozitate.
II 1. Care considerati ca sunt principalele dificultati pentru ocuparea deplina si o utilizare eficienta a resurselor de munca din Romania ?
Principalele probleme se refera la:
- Lipsa unui sistem adecvat de orientare scolara si profesionala;
- Lipsa unei concordante intre sistemul de invatamant si nevolie concrete ale economiei;
- Existenta unei mentalitati nepotrivite fata de pregatirea profesionala si fata de eficienta procesului de instruire si educatie, fata de posibilitatie de utilizare practica a deprinderilor si cunostintelor dobandite;
- Discriminarea pe motive de sex, varsta, nationalitate, culoare politica;
- "Rezistenta" la recalificare si policalificare a unor categorii profesionale si "excesul" fara utilitate practica la alte categorii, cum ar fi tinerii care fac mai multe facultaati, masterat, doctorat etc. Si nu isi gasesc loc de munca din lipsa experientei sau vechimii;
- Migratia rural-urbana din cauza lipsei de asistenta medicala, a unei retele de invatamant, de sistem infrastructural adecvat unei vieti civilizate si din cauza imposibilitatii valorificarii resurselor materiale, mai ales a terenului agricol;
- Nivelul tehnic scazut al activitatii de productie, reteaua restransa de prestari de servici, care nu permite valorificarea pregatirii profesionale foarte inalte a unor tineri.
2. Ce remedii propuneti pentru impedimentele existente in momentul de fata ?
Remedii :
- Creditarea intreprinderilor mici si mijlocii in vederea crearii de locuri de munca pentru someri;
- Reducerea ontributiei agentilor economici la constituirea fondului pentru someri, in cazul crearii de noi locuri de munca sau chiar scutirea totala de contributie in schimbul incadrarii a cel putin 10% din totalul angajatilor din randul tinerilor, al persoanelor singure care au in intretinere precum si a persoanelor aflate in somaj de lunga durata;
- Trebuie stabilite sanctiuni drastice pentru patronii de firme, care, profitand de situatia de criza si de dificultatile in gasirea unui loc de munca, efectueaza presiuni asupra angajatilor: ii obliga sa accepte conditii de munca improprii sau chiar periculoase, le impun programe de lucru prelungit in week-end, de sarbatori sau noaptea, fara o remuneratie corespunzatoare sau ii obliga sa accepte relatii de intimitate nedorite de acestia;


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Managementul Resurselor Umane.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!