Proiect Practica - Telefonie Mobila

Cuprins proiect Cum descarc?

Scurt istoric al telefoniei mobile 2
(a) Aria pietei 4
(b) Structura pietei 5
(c) Capacitatea pietei 6
(d) Dinamica pietei 7
(e) Conjunctura pietei 7
(f) Cercetarea cererii si a ofertei 9
(g)Tarifele 14
(g) Surse de informatii si recomandari generale 15
Surse de referinta 18


Extras din proiect Cum descarc?

Studiul pietei serviciilor de telefonie mobila din Romania
Scurt istoric al telefoniei mobile. 
In anul 1946, in orasul St. Louis compania SouthWestern Bell introducea in premiera retelele radio clasice (2 way). In timp, serviciile oferite de acestea au aratat mai multe dezavantaje, pricipalul fiind spatiul mare dintre canale, necesar pentru a elimina interferentele. In 1947, Laboratoarele Bell au inceput explorarea conceptului potrivit caruia celule mobile de putere mica si administrate prin calculator permit folosirea frecventelor de catre un numar mai mare de abonati, marindu-se simultan si gradul de mobilitate al acestora (tehnologia informatica care sa poata sustine acest nou tip de comunicatii a fost lansata de abia la mijlocul anului 1960 o data cu descoperirea circuitelor electronice comutate). In ciuda faptului ca acest concept al telefoniei celulare a fost descoperit in USA, nu America a fost cea care a implementat prima retea celulara pentru servicii comerciale. Aceasta intarziere nu s-a datorat doar perioadei mari scurse intre descoperirea conceptului si posibilitatea aplicarii lui din punct de vedere tehnic, ci mai ales datorita procesului indelungat de realizare a cadrului legislativ de functionare a acestuia in USA (AT&T a realizat un studiu din care rezulta ca America a pierdut 86 de miliarde de dolari in aceasta perioada). 
Primul sistem celular comercial a aparut in Japonia in 1979, urmat in 1980 si 1981 de realizari in tarile scandinave. In anii '80 telefonia celulara analogica a inregistrat cresteri rapide in Europa, in special in Anglia, Scandinavia, Franta si Germania, fiecare tara dezvoltand alt sistem, ceea ce a condus la incompatibilitati privind echipamentele terminale folosite si modul de operare. 
Principalii operatori pe piata serviciilor de telefonie mobila din Romania sunt:
- MobiFon - Connex
- MobilRom - Orange
- Telemobil - Zapp
- Cosmorom
CONNEX
Connex este liderul pietei de telecomunicatii din Romania si una dintre cele mai puternice si apreciate companii din Romania. La data de 15 aprilie 2002, Connex a aniversat cinci ani de la lansare.
Connex este marca inregistrata a MobiFon S.A., compania care a lansat prima retea GSM din Romania. Toti clientii Connex sunt beneficiari directi ai misiunii pe care si-au asumat-o cei 1.600 de angajati, de a ajuta oamenii din Romania sa comunice mai usor si sa fie in legatura permanenta cu lumea. Actionarii principali ai Connex sunt doi lideri mondiali ai pietei serviciilor de comunicatii mobile: Telesystem International Wireless (TIW) si Vodafone.
Telesystem International Wireless Inc. este un operator de comunicatii mobile globale, parte a grupului de companii Telesystem. TIW este o companie publica din Canada, care detine si opereaza retele de telecomunicatii fara fir in Asia, Europa Centrala si de Est.
Vodafone este cea mai mare companie de retele de telecomunicatii mobile din lume, operand in 28 de tari din 5 continente. La sfarsitul lunii martie, 2004, grupul Vodafone avea peste 107 milioane de clienti in intreaga lume.
Connex este controlata de ClearWave N.V., o filiala a companiei canadiene Telesystem International Wireless Inc. (TIW).
ORANGE
Orange S.A. este una din principalele companii de comunicatii mobile din lume. Compania ofera o gama larga de servicii de comunicatii, incluzand servicii GSM si alte servicii de telefonie celulara digitala.
Orange are valori proprii solide. Ele se traduc in modul de abordare a relatiilor de afaceri, in solutiile pe care le ofera si in modul de a se adresa clientilor. Orange inseamna onestitate, incredere si o viziune limpede asupra relatiilor cu clientii, pe care le considera adevarate parteneriate de afaceri.
Povestea Orange a inceput in anul 1994, in Marea Britanie. Scopul companiei Orange nu era acela de a vinde cat mai multe dispozitive de comunicatie mobile, ci acela de a oferi solutii de comunicare simple si oneste. 
Prezenta lor pe plan international a crescut semnificativ in luna mai a anului 2000, cand compania Orange a fost achizitionata de catre France Telecom. Rand pe rand, activitatile de comunicatii mobile ale France Telecom au fost asociate cu cele ale companiei Orange. 
ZAPP
La inceputul lui decembrie 2001, serviciul Zapp a fost lansat pe piata romaneasca de catre compania Telemobil care a operat, anterior, serviciul Sun Tel. Zapp este o reflectare in practica a inovatiei tehnologice ce sta la baza sistemului si care permite oferirea unor servicii de o calitate exceptionala consumatorilor din Romania, chiar inaintea multor tari dezvoltate din Europa. Zapp este o marca cu personalitate care va oferi beneficii reale consumatorilor sai.
COSMOROM
Este primul operator al retelei GSM 1800 din Romania este membru al GSM Association din anul 1999. Data lansarii GSM COSMOROM in Romania este 11 aprilie 2000. COSMOROM a fost primul serviciu din Romania care a permis taxarea la secunda a convorbirilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Practica - Telefonie Mobila.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!