Proiect THR

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Structura (Fisa de prezentare tip unitate, amplasare, categorie, profil, capacitate, structura camerelor, nr unitati de alimentatie, capacitate) 3
2.Cerinte legale de clasificare 6
3. Structura de organizare 12
4. Structura de personal si atributii 14
5. Servicii oferite 17
6. Organizarea activitatii de cazare, receptie, etaj 19
7. Tarife de cazare 21
8. Politica de vanzare 22
9. Organizarea activitatii de alimentare, compartimente, flux, asigurarea calitatii, liste de preparate si bauturi 23
10. Structura personal si atributii 26
11. Masuri de protectia mediului in pensiune 28
12. Regulament de ordine interioara 29
Covid 19 31
BIBLIOGRAFIE 35


Extras din proiect Cum descarc?

Despre abundenta resurselor turistice care salasluieste pe intinderea frumoasei noastre patrii stim inca de la primele ore de Geografia Romaniei. Nu lipsiti de mandrie patriotica in fragedele noastre minti am invatat ca avem munti cu duiumul, plaje, istorie si traditii cat sa umplem biblioteci intregi, ape termale, castele si cetati de faima internationala, flora luxurianta, fauna pe cat cuprinde. Prea mici fiind, nu ne era chiar la indemana sa urcam in primul tren pentru a ne convinge de acuratetea spuselor dascalilor nostri, dar, pe masura trecerii anilor si a inaintarii in varsta, am inceput sa bifam tot mai multe dintre aceste locuri.
Unul dintre locurile dintre cele descrise mai sus este Delta Dunarii. Delta Dunarii este una dintre minunile Romaniei, inscrisa din 1991 pe lista patrimoniului mondial UNESCO. A treia ca marime pe continent, Delta noastra are 5760 km patrati, in care se intalnesc 30 de habitate protejate la nivel european, o parte dintre acestea regasindu-se doar pe teritoriul tarii noastre. Flora si fauna Deltei sunt spectaculoase. 54 de specii de mamifere pot gasite aici si peste 300 de specii de pasari, dintre care unele chiar rare.
1. Structura (Fisa de prezentare tip unitate, amplasare, categorie, profil, capacitate, structura camerelor, nr unitati de alimentatie, capacitate)
In acest paradis, aflata chiar in inima Deltei Dunarii, pregatita oricand pentru a va satisface nevoia de relaxare prin cele mai frumoase activitati si imprejurimi de vis, impreuna cu un peisaj unicat, va asteapta sa va petreceti concediile, excursiile, escapadele intr-un mediu natural nemaivazut pana acum, Pensiunea Colt de Rai.
Tinand cont ca fiecare persoana are nevoie de odihna si recreere, cererea in turism nu va disparea niciodata si tot mai multi turisti vor prefera sa-si petreaca timpul liber in mijlocul naturii, alegand pensiunile turistice in locul altor posibilitati de cazare.
Avand in vedere ca pensiunile turistice rurale reprezinta doar 7,45% din totalul structurilor de primire existente, putem afirma ca piata pensiunilor turistice rurale este relativ noua si in plina dezvoltare.
Cum locatia trebuie sa fie intr-o zona care sa ofere atractii turistice pentru vizitatori si o experienta de neuitat, am ales aceasta zona pentru crearea unei pensiuni agroturistice.
Pensiune agroturistica este o structura de primire turistica, avand o capacitate de cazare de pana la 8 camere, functionand in locuintele cetatenilor sau in cladire independenta, care asigura in spatii special amenajate cazarea turistilor si conditiile de pregatire si servire a mesei, precum si posibilitatea participarii la activitati gospodaresti sau mestesugaresti. In cadrul pensiunilor agroturistice se desfasoara cel putin o activitate legata de agricultura, cresterea animalelor, cultivarea diferitelor tipuri de plante, livezi de pomi fructiferi sau se desfasoara o activitate mestesugareasca, cu un atelier de lucru, din care rezulta diferite articole de artizanat. Activitatile in cauza trebuie sa se desfasoare in mod continuu sau in functie de specific si sezonalitate, sa aiba caracter de repetabilitate. Suprafetele destinate activitatilor agricole sau mestesugaresti pot fi amplasate si intr-o alta locatie proprie fata de amplasamentul pensiunii agroturistice, cu conditia ca aceasta suprafata sa fie cuprinsa pe raza administrativ-teritoriala a aceleiasi localitati.
In pensiunile agroturistice, turistilor li se poate oferii masa preparata din produse majoritar naturale din gospodaria proprie (inclusiv produse piscicole) sau de la producatori/pescari autorizati de pe plan local, in regim de circuit inchis, in cazul in care aceste servicii se intentioneaza a fi destinate si consumatorilor din afara, este obligatorie detinerea unei structuri de primire turistice cu functiuni de alimentatie publica ( restaurant clasificat conform Anexei 2 din Ordinul nr.65/2013).
Pensiunea Colt de Rai - o oaza de lux traditional, amplasata in cea mai populata asezare rurala din Delta Dunarii, Chilia Veche. Chiar daca multe sate pescaresti s-au pustiit, aici inca mai locuiesc aprox. 3000 de suflete.
Spre deosebire de alte locatii aflate in zona, aici puteti ajunge doar cu barca, strabatand cel mai mare ecosistem umed al Europei, de-a lungul bratului Chilia.
Cladirea are o arhitectura aparte, insa nu se indeparteaza prea mult de tiparele lipovenesti. Aceleasi culori fermecatoare, acelasi acoperis de stuf si acelasi sentiment de ,,acasa" va vor intampina aici.


Fisiere în arhivă (1):

  • Proiect THR.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. ,,Tehnologia Activitatilor De Turism" - Conf.Univ.Dr. : Cristea Anca
2.https://www.academia.edu/36466954/ORGANIZAREA_ACTIVITATII_PENSIUNILOR_TURISTICE
3. https://www.startupcafe.ro/coronavirus-covid-19/restrictii-recomandari-hotel-pensiune-hostel-stare-alerta-2020.htm
4. https://yozi.ro/limanu-resort-delta-dunarii/


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!