Raport de Practica la Banca de Economii

Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Fiind una din cele mai performante banci moldovenesti, dotata cu un sistem informatic integrat, Banca de Economii deserveste in timp real o structura diversificata de clientela prin cele peste 500 de unitati amplasate in toate raioanele tarii. Banca de Economii este prima banca din tara, dupa dimensiunea retelei.
In centrul strategiei Bancii de Economii se afla parteneriatul strins cu clientul. Filosofia bancii se intemeiaza pe oferirea unor servicii si produse complete, moderne si eficiente care vin in intimpinarea solicitarilor clientilor intr-o maniera promta, prietenoasa si personalizata.
Calitatea serviciilor bancare oferite reprezinta tinta principala a Bancii de Economii, atentia fiind permanent orientata spre gasirea celor mai eficiente si moderne solutii financiare pentru proiectele clientilor. Banca in permanenta se adapteaza in organizarea metodelor pentru care poarta raspundere.
Intr-adevar, modernizarea informaticii, a retelei, simpificarea procedurilor, investitile importante dedicate pregatirii profesionale au ca scop marirea eficacitatii si a calitatii ofertei comerciale.
Rezultatele obtinute datorita increderii clientilor confirma pozitia de banaca de referinta in R.M. prin profesionalism, inovatie, calitatea dezvoltarii sale si rentabilitate.
Valorile care ghizeaza in tot ce ceea ce intreprinde banca sunt:
- Atentia fata de clienti;
- Cresterea capitalului actionarilor;
- Respectarea eticii profesionale;
- Motivarea, delegare de componenta si asumare de responsabilitate.
Valorile fixeaza coordanatele principale ale conduitei zilnice a fiecarui membru ale echipei Bancii de Economii, fie ca se raporteaza la colegi, la clienti, la actionari sau la competitori.
Respectarea acestor valori a contibuit la faptul ca la finele anului 2003 banca de Economii reprezinta:
- Una din cale mai puternice banci din R.M.. active totale - 1,592 mil.lei, capital actionar - 206.7 mil.lei.
- Unul dintre lideri pe piata serviciilor bancare, in anul 2003 reusind sa-si intareasca pozitiile pe piata financiara din republica si constituind ponderea de:
- active - 15.5% din total pe sistem bancar (plasindu-se pe locul III in anul 2002 pe locul II in anul 2003);
- depozite- 19.45 din total; pe sistem bancar (plasindu-se pe locul III in anul 2002 pe locul II in anul 2003);
- depozite ale persoanelor fizice- 15.3% di total pe sistem bancar (plasindu-si pozitia pe locul III);
- credite- 13.6% din total pe sistem bancar (plasindu-se pe locul V in anul 2002 pe locul II in anul 2003);
- capital - 10% din total pe sistem bancar (plasindu-se pe locul V in anul 2002 pe locul III in anul 2003);
- O retea bancara diversificata ce include 37de filiale si peste 435 de agentii, amplasate pe intreg teritoriul republicii, reprezentind cca 65% din prezenta bancara in teritoriu.
- Unul dintre principalii creditori a economiei nationale. Peste 1.8mlr lei credite eliberate intreprinderilor din diferite sectoare ale economiei si cu diferite forme de proprietate, precum si persoanelor fizice.
- Banca emitenta a 32 mii carduri bancare, diversitate de 15 mii bancomate, 118 puncte de eliberare a numerarului si 27 post-terminale insalate in centre comerciale pe tot teritoriul republicii.
- Unul dintre cei mai mari contribuabili in bugetul de stat, in anul 2003 achitind impozite in suma de peste 28 mil.lei, inclusiv, impozit pe venit in suma de peste 16 mil.lei.
- Profitul obtinit de banca in anul 2003 a constituit 73.45 mil.lei, de 1.9 ori mai mare decit profitul anului precedent si peste nivelul rezultatului financiar sumar pentru ultimii doi ani precedenti.
- Institutie bancara cu indici inalti de rentabilitate, ROE- 42.65%, ROA- 5.58%.
- Banca unde se deservesc peste 1.7mil.clienti persoane fizice si juridice, plus 409mii conturi de indexare.
- Unul dintre promotorii tehnologiilor on-line pe piata financiara din republica, oferind clientilor cele mai moderne si inalt tehnologizate produse si servicii bancare.
- Banca unde activeaza peste 1950 de angajati, cca 25% din total colaboratorii sistemului bancar local.


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport de Practica la Banca de Economii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!