Raport de practică la SA Avicola Roso SL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 7219
Mărime: 7.29MB (arhivat)
Publicat de: Anabela Irimia
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Timbaliuc Natalia

Extras din proiect

Capitolul I. I N T R O D U C E R E

Antreprenoriatul de producţie reprezintă o activitate economică activă a subiecţilor economiei de piaţă, obiectul cărora este fabricarea produselor, prestarea serviciilor cu ulterioara lor vînzare consumatorilor. Activitatea de antreprenoriat este cel mai riscant tip de activitate. Acest lucru este legat de faptul că procesul de producţie include mai multe etape, în fiecare din care antreprenorul poate avea pierderi rezultate din activităţi greşite sau din influienţa negativă a factorilor din mediul extern. De aceea , înainte de a începe o activitate legată de domeniul productiv, este important de a stabili clar scopurile şi tipul de producţie care trebuie produs, evidenţiindu-se în continuare tipurile de lucrări ce vor asigura eficienţa producerii marfurilor alese.

Dezvoltarea unei economii competitive şi efective într-un stat depinde direct de asigurarea unor condiţii favorabile de activitate pentru producători , iar activitatea oricărei întreprinderi, în contextul reformei şi a economiei de piaţă se desfăşoară într-un mediu dinamic şi agresiv.

Problemele fundamentale cu care se confruntă fiecare întreprindere vizează în principal, stabilirea şi consolidarea locului pe care acesta îl ocupă în spaţiul economic concret în care activează, obiectivul major spre care se îndreaptă, costurile implicate şi şansele de izbîndă.

În acest context, oricare întreprindere este determinată să se raporteze permanent la cererea de piaţă, trebuie să anitcipeze mişcările concurenţei, să-şi autoevalueze resursele de care dispune şi să acţioneze în direcţia creşterii eficienţei utilizării acestora.

Capitolul II . Caracteristica de bază a Societăţii pe Acţiuni „Avicola Roso SL”

Societatea pe acţiuni „Avicola Roso SL” a fost înregistrată la 18 august a. 1995, pe baza fabricii avicole de stat din Floreni, creată în a.1964, care pînă la crearea societăţii pe acţiuni întreprinderea avea denumirea „Флоренская государственная птицефабрика”. În anul 1971 au fost date în exploatare primele hale de creştere a puilor broiler. După privatizarea întreprinderii, au fost create 50 noi locuri de muncă. Capitalul social al societăţii îl constituie 15452780 lei şi este împărţit în 1545278 acţiuni ordinare, plasate cu valoarea nominală de 10 lei fiecare, aflate în circulaţie liberă.

Structura acţionarilor SA „Avicola Roso SL” este dată în urmatorul tabel:

Nr. Denumirea Cota parte în capitalul statutar

1. Firma de producţie şi comerţ SRL „Minerva” 76,176 %

2. Compania fiduciară „Europa -Trust” 6,292 %

3. Persoane fizice 17,528 %

Tabelul 1.

Însă capitalul de rezervă al Societăţii va constitui 10% din capitalul social şi se creează din defalcări anuale din profitul net pînă la atingerea mărimii prevăzute de statutul Societăţii. Mărimea defalcărilor se stabileşte de adunarea generală a acţionarilor şi va constitui nu mai puţin de 5% din profitul net al Societăţii. Capitalul de rezervă poate fi folosit doar pentru acoperirea pierderilor Societăţii şi/sau la majorarea capitalului ei social şi este în drept să formeze fonduri speciale din profitul net, în scopul asigurării obligaţiunilor Societăţii, stimulării angajaţilor, dezvoltarii economice şi sociale.Regulamentele fondurilor speciale, precum şi mărimea defalcărilor anuale sunt aprobate de catre adunarea generală a acţionarilor.

Societatea are statut de persoană juridică de drept privat, cu scop lucrativ (comercial), iar dupa forma organizatorico-juridică este societate pe acţiuni şi dispune de bilanţ autonom, conturi în bănci , sigiliu, ştampile cu antet şi blanchete cu denumirea sa, marca comercială.

Are un patrimoniu distinct şi răspunde pentru obligaţiile sale cu acest patrimoniu, poate să asume obligaţii şi poate fi reclamant şi pîrît în instanţa de judecată. Societatea nu poartă raspundere pentru angajamentele acţionarilor, iar acţionarii nu răspund pentru obligaţiunile Societăţii şi suportă riscul pierderilor în limita valorii acţiunilor ce le aparţin. Poate să constituie filiale şi reprezentanţe în Republica Moldova şi în străinătate care nu sunt persoane juridice şi activează în numele Societăţii, în baza regulamentelor aprobate. Întreprinderea este în drept să emită valori mobiliare. Îşi desfăşoară activitatea în mod independent, din propria iniţiativă, din numele Societăţii, pe riscul propriu şi sub răspunderea sa patrimonială, de către organele ei de conducere cu scopul de a asigura o sursă permanentă de venituri.

Preview document

Raport de practică la SA Avicola Roso SL - Pagina 1
Raport de practică la SA Avicola Roso SL - Pagina 2
Raport de practică la SA Avicola Roso SL - Pagina 3
Raport de practică la SA Avicola Roso SL - Pagina 4
Raport de practică la SA Avicola Roso SL - Pagina 5
Raport de practică la SA Avicola Roso SL - Pagina 6
Raport de practică la SA Avicola Roso SL - Pagina 7
Raport de practică la SA Avicola Roso SL - Pagina 8
Raport de practică la SA Avicola Roso SL - Pagina 9
Raport de practică la SA Avicola Roso SL - Pagina 10
Raport de practică la SA Avicola Roso SL - Pagina 11
Raport de practică la SA Avicola Roso SL - Pagina 12
Raport de practică la SA Avicola Roso SL - Pagina 13
Raport de practică la SA Avicola Roso SL - Pagina 14
Raport de practică la SA Avicola Roso SL - Pagina 15
Raport de practică la SA Avicola Roso SL - Pagina 16
Raport de practică la SA Avicola Roso SL - Pagina 17
Raport de practică la SA Avicola Roso SL - Pagina 18
Raport de practică la SA Avicola Roso SL - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Raport de Practica la SA Avicola Roso SL.doc

Ai nevoie de altceva?