Raport de practică - Spitalul Clinic de Recuperre Iași

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 2
1. PREZENTAREA GENERALA A ORAGINZATIEI SI INCADRAREA ACESTEIA IN SECTORUL DE ACTIVITATE 4
1.1. PREZENTAREA GENERALA A SPITALULUI CLINIC DE RECUPERARE IASI: 4
1.2. INCADRAREA SPITALULUI CLINIC DE RECUPERARE IASI IN SECTORUL DE ACTIVITATE: 5
2. PREZENTAREA DETALIATA A ACTIVITATILOR DESFASURATE DE CATRE ORGANIZATIE 6
3. MODUL DE ORGANIZARE SI CONDUCERE A ORGANIZATIEI 32
4. DESCRIEREA CIRCUITULUI DOCUMENTELOR SI RELIEFAREA IMPORTANTEI PRINCIPALELOR DOCUMENTE SI A CELOR PRIVIND EVIDENTA OPERATIVA DIN CADRUL ORGANIZATIEI 39
5. ANALIZA FURNIZORILOR SI A PIETELOR AMONTE 55
6. ANALIZA CLIENTILOR SI A ACTIVITATII DE PRESTARE A SERVICIILOR 65
7. INDICATORI DE EFICIENTA AI ACTIVITATII 74
8. CONCLUZII SI OPINII PERSONALE PRIVIND ANALIZA ORGANIZATIEI 80


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
,,Conducerea: arta de a determina pe altul 
sa faca ce doresti tu, dar din proprie initiativa."
- Dwight D. Eisenhover -
Proiectul de fata are la baza analiza in practica a activitatii Spitalului Clinic de Recuperare Iasi, dar si a modului de organizare si conducere a acestuia.
Indiferent de conceptia generala, modul de gandire si metodele folosite, managerul trebuie sa tina seama de unele exigente care sa asigure obtinerea unor succese manageriale ridicate si durabile. Dintre acestea mai semnificative sunt urmatoarele:
-  ridicarea nivelului profesional si al competentei si crearea pe aceasta cale a unui cadru propice pentru formarea si cultivarea elitelor, din randul carora sa se recruteze si promoveze viitorii manageri performeri;
-  asigurarea stabilitatii fortei de munca si cointeresarea materiala si morala a personalului, ca modalitati de dezvoltare a interesului salariatilor de a participa la procesul de crestere a performantei;
-  mentinerea si dezvoltarea unui climat de colaborare intre managerul general, echipa manageriala si salariati, a unei atmosfere participative la performanta;
-  asezarea succesului managerial in conditiile progresului stiintific, tehnic si economic, dinamic, capabil sa incurajeze creativitatea, inovatia, schimbarea si pe aceasta cale si performanta manageriala.
Privita din punct de vedere al exigentelor expuse mai sus, performanta reprezinta diferenta dintre insusirile existente in starea initiala si in cea finala. Trebuie avut in vedere ca performanta apare ca mijloc in toate procesele de crestere a valorii, cel mai important criteriu in realizarea acesteia constand in productivitatea grupului de angajati subordonati managerului. Consider ca managerii pot influenta direct productivitatea muncii indivizilor si grupurilor pe care ie supravegheaza si pot ajuta la integrarea acestor contributii in vederea cresterii performantei. 
Spitalele au trecut de la o perioada de glorie la o perioada de criza:
-  organizationala (activtatea medicala organizata pe sectii; normarea pe pat);
-  economica (cresterea costurilor serviciilor medicale; adresabilitatea crescuta: comportamentul populatiei, ineficienta serviciilor ambulatorii, neconcordanta ofertei publice de servicii spitalicesti si nevoia normativa);
-  culturala - etica (schimbarea atitudinii pacientilor);
-  de incredere a societatii si de respect fata de medici si de sistemul de ingrijiri.
Criza organizationala si relationala a spitalelor este exprimata prin:
-  Insatisfactia populatiei
-  Conditiile inadecvate pentru ingrijiri de calitate
-  Structuri inadecvate
-  Modul de organizare traditional, fragmentat vs. necesitatea unei flexibilitati si capacitati rapide de adaptare la preluarea multidisciplinara a pacientului, determinata de:
- Intensificarea si diversificarea acitivitatii
- Cresterea complexitatii actului medical
- Divizarea abordarii diagnostice si terapeutice
- Dependenta reciproca dintre diferiti actori
- Imperativele economice.
1. PREZENTAREA GENERALA A ORAGINZATIEI SI INCADRAREA ACESTEIA IN SECTORUL DE ACTIVITATE
1.1. PREZENTAREA GENERALA A SPITALULUI CLINIC DE RECUPERARE IASI:
Spitalul Clinic de Recuperare Iasi este un spital clinic cu sectii universitare definite in Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii cu modificarile si completarile ulterioare, dupa cum urmeaza: ,,Spitalul clinic este spitalul care are in competenta sectii clinice universitare care asigura asistenta medicala, desfasoara activitate de invatamant, cercetare stiintifica -  medicala si de educatie continua", avand relatii contractuale cu o institutie de invatamant medical superior acreditata si anume, UMF Iasi. 
Spitalul are personalitate juridica, acreditat CONAS din anul 2014, clasificat II M si este organizat ca entitate de drept public cu activitate de cercetare-dezvoltare in sectiile universitare.
Finalitatea tratamentului recuperator in bolile dizabilitante o constituie redarea unor membri activi societatii capabili sa se autointretina si sa fie productivi pentru societate si implicit in reducerea costurilor sociale si medicale de invaliditate.
Beneficiul este, deopotriva pentru individ care are satisfactia independentei fizice, cat si pentru societate care nu mai este constransa sa plateasca pensii de boala sau de invaliditate, deopotriva, sa beneficieze de pe urma prestatiei celor recuperati.
Constructia spitalului a inceput in anul 1974 in urma adresei M.S. nr. 367/1974, si a fost finalizata in noiembrie 1977. Spitalul a fost construit pentru a asigura fiecarui pacient posibilitatea de a reveni la o viata activa, avand o baza materiala, resurse naturale unice, un personal calificat si antrenat in realizarea activitatilor specifice reabilitarii. 
Baza de tratament a spitalului este unica prin diversitatea de proceduri pe care o ofera. Este singurul spital din tara care are sauna proprie de apa minerala sulfuroasa cu o concentratie de sulf mai mare decat Izvoarele de la Baile Herculane. Se adauga piscinele recent modernizate cu apa sulfuroasa, piscina pentru inot terapeutic, sectorul de hidrotermoterapie cu bai de plante, bai galvanice, dusuri subacvale, jacuzzi, sauna, sectorul de fizioterapie, electroterapie, aerosoli si masaj, salile de kinetoterapie. Sectorul de tratament a fost incadrat la toate nivelele cu personal de specialitate: profesori de cultura fizica medicala, asistenti kinetoterapeuti, maseuri, iar in sectorul de electrofizioterapie si explorari functionale, au fost incadrate personal sanitar mediu, care a fost specializat in unitati de profil (Bucuresti, litoral si Herculane).
In acelasi timp, in cadrul sectiilor universitare ale spitalului isi desfasoara activitate de cercetare dezvoltare cadre didactice, doctoranzi, studenti ai UMF Iasi si Universitatea Al. I. Cuza Iasi.


Fisiere în arhivă (1):

  • Raport de practica - Spitalul Clinic de Recuperre Iasi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!