Raport practică management

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1. Prezentarea organizatiei 1
1.1 Localizare/Istoric 1
1.2 Obiectul de activitate al firmei 1
1.3 Analiza mediului firmei 1
1.4 Analiza pietei firmei 2
1.5 Analiza mixului de marketing al firmei 2
1.6 Organigrama companiei 2
1.7 Analiza SWOT a organizatiei 3
Jurnal de bord 4
Capitolul 2. Analiza si interpretarea evolutiei pentru ultimii trei ani ai principalilor indicatori economico-financiari utilizand si reprezentari grafice adecvate 5
Capitolul 3. Prezentarea a doua probleme manageriale cu impact asupra performantei organizatiei, in curs de rezolvare in cadrul organizatiei 7
Bibliografie 8


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1. Prezentarea organizatiei
1.1 Localizare/Istoric
Firma SC Truck&Bus Assistance SRL este situata pe strada Sfantul Ioan, Iasi.
TruckZone este primul concept de service din Romania destinat vehiculelor comerciale. Lansat in anul 2015, conceptul este reprezentat de o retea de 20 de ateliere care ofera clientilor sai servicii complete in ceea ce priveste repararea si intretinerea camioanelor. 
Reteaua TruckZone este dezvoltata in mod activ de Autonet Import, liderul industriei auto in furnizarea de solutii integrate pentru societatile reinnoite, motorizate din Europa Centrala si de Est.
Echipamentele de service mereu actualizate completeaza lista beneficiilor de care se pot bucura clientii retelei TruckZone, membri acesteia oferind o gama completa de servicii de reparare si intretinere a camioanelor: ITP, mecanica, tinichigerie, sisteme electrice, etc. De asemenea, numeroase ateliere TruckZone sunt autorizate de mari producatori de sisteme pentru vehicule comerciale, cum ar fi Knorr-Bremse, Wabco, sau Webasto. Dezvoltarea retelei TruckZone va continua in mod accelerat si in anii care urmeaza, atat in Romania, cat mai ales in plan european. Este importanta constructia unei reputatii demne de calitatea serviciilor oferite, acesta fiind unul dintre obiectivele principale ale conceptului TruckZone pentru viitor.
Persoana coordonatoare a raportului de stagiu a fost Avacaritei Marius ce detine functia de inginer mecanic in cadrul firmei Truck &Bus Assistance SRL. 
Programul de lucru este de luni pana vineri, de la ora 08:30 pana la 17:30, cu o pauza de masa de o ora in intervalul de orar 13:00-14:00.
1.2 Obiectul de activitate al firmei
Obiectul de activitate al firmei este oferirea de servicii de reparare si intretinere a camioanelor: ITP, mecanica, tinichigerie, sisteme electrice, etc.
Firma functioneaza conform codului CAEN 4520 care reprezinta intretinerea si repararea autovehiculelor.
1.3 Analiza mediului firmei
Activitatea se desfasoara in incinta service-ului, care are adresa Strada Sfantul Ioan, Iasi. Service-ul este impartit pe trei mari rampe de urcare a tirurilor, iar langa acestea mai este o rampa pentru autovehiculele mai mici. Inainte de toate acestea se afla receptia. Acolo vei fi intampinat de 2 persoane care vor avea grija sa verifice actele tirului/masinii tale, asigurarea, firma pentru care lucrezi(daca este masina firmei) dupa care te vor pune in legatura cu unul dintre mecanici.
In firma se pot gasi ingineri mecanici, electricieni mecanici, manipulant marfa depozit si respectiv mecanici. De asemenea managerii care se ocupa de partea administrativa, de angajari, administrarea veniturilor cat si a cheltuielilor, informarea personalului, verificari, etc.
1.4 Analiza pietei firmei
Pentru a lucra la aceasta firma persoanele trebuiau sa indeplineasca cateva conditii de baza: 
-sa aiba varsta minima de 18 ani;
-sa aiba cunostinte in domeniul mecanic, electricii auto, pentru inginerii mecanici sa aiba cunostinte in Autocad, Office;
-permis de conducere categoria B, C;
-cunostinte tehnice de diagnoza auto, capacitate de constatare neconformitati mecanice, electrice;
-cunostinte tehnice de mecanica auto respectiv camioane/tiruri si abilitati specifice activitatii de mecanic.
Principalii concureti ai firmei Truck and Bus
Service MAN
Quick Auto Service
SC Sabo Trans SRL
Euromaster
ATP Automotive Iasi
1.5 Analiza mixului de marketing al firmei
Strategia de marketing a firmei se bazeaza pe publicitatea in retelele de socializare, avand feedback-uri si review-uri pozitive, insa de-a lungul perioadei de desfasurare si-a facut clienti fideli pe langa acestea, firmele care isi desfasoara domeniul de activitate pe zona Iasi-ului si care au in unitatea lor utilaje de tip camioane, autoturisme.
1.6 Organigrama companiei


Fisiere în arhivă (1):

  • Raport practica management.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Suport curs- Management
Suport curs- Comportamentul organizational
www.truckzonenet.ro
www.listefirme.ro


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!