Relatii Publice in ONG

Extras din proiect Cum descarc?

I. ORGANIZATIA
I. 1. PREZENTAREA GENERALA A ORGANIZATIEI
Domeniul mass media isi face loc din ce in ce mai mult pe agenda publica, anumite publicatii promovand, ca element al politicii editoriale, reflectarea evenimentelor si fenomenelor care afecteaza comunitatea jurnalistica si piata de mass media. Tendinta este mai pronuntata in presa scrisa, care isi concentreaza, insa, atentia mai mult pe domeniul audiovizualului, dat fiind impactul mare pe care televiziunea (in special) o are asupra publicului. Patronatul poate influenta politicile editoriale si poate deturna agenda canalelor mediatice, in detrimentul interesului public.Cu toate acestea, profesionalismul presei lasa inca de dorit si comunitatea jurnalistica nu este inca pe deplin capabila sa-si apere propriile interese si credibilitatea.
1) Profilul institutional.
Centrul pentru Jurnalism Independent este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, care ofera instruire si asistenta profesionala jurnalistilor si organizatiilor de presa din Romania. Centrul organizeaza cursuri, seminarii, dezbateri, mese rotunde, vizite si asistenta profesionala, pentru probleme specifice mass-media. 
Din 1994, sute de cursanti au beneficiat de pregatirea profesionala oferita de centru, care ofera o gama larga de cursuri: redactare de stiri, tehnici de interviu, reportaj specializat (investigatii, economic, politic), de comunicare, de utilizare a internetului, jurnalism online, jurnalism de radio si televiziune, legislatie media, etc. Trainerii sunt profesionisti de renume din toate sectoarele presei si din domeniile conexe. 
CJI ofera jurnalistilor posibilitatea de a se intalni cu jurnalisti americani care au impartasit din experienta lor organizatiilor de presa din Romania. Zeci de traneri straini, majoritatea participanti la programul Knight Fellowships, au vizitat Romania in ultimii ani. Numeroase publicatii, posturi de radio si televiziune au beneficiat de asistenta individualizata din partea unor profesionisti americani cu vasta experienta, reprezentand institutii de renume precum: The New York Times Group, ABC, CNN, NBC, NPR, Philadelphia Inquirer, Press Entreprises sau Columbia University, New York, University of Illinois at Urbana/Champaign, Penn State University, University of Colorado at Boulder). Acestia au petrecut perioade de pana la doua saptamani in organizatiile de presa lucrand alaturi de jurnalistii romani si identificand modalitati de imbunatatire a activitatii. 
Misiunea organizatiei este aceea de a oferi instruire si asistenta profesionala pentru probleme specifice mass-media jurnalistilor si organizatiilor de presa din Romania organizand cursuri, seminarii, mese rotunde, dezbateri sau vizite ale unor profesionisti americani cu vasta experienta. 
Organizatia analizeaza media ca serviciu public prin programe de advocacy pentru promovarea transparentei proprietatii si surselor de finantare ca si a responsabilitatii presei. CJI urmareste sa creasca responsabilitatea presei (a jurnalistilor, a editorilor si patronilor deopotriva) in ceea ce priveste propria libertate si credibilitate si sa consolideze sprijinul public pentru libertatea de exprimare, ca valoare sociala fundamentala a oricarei societati democratice.
2) Alte ONG-uri de aceeasi orientare
In Romania:
Agentia de monitorizare a presei
Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie
In strainatate:
Albanian Media Institute- Tirana, Albania
Center for Independent Journalism - Budapest, Hungary
International Center for Education of Journalists - Opatija, Croatia
Macedonian Institute for Media - Skopje, Macedonia
3) Istoricul organizatiei
CJI este un proiect initiat de Independent Journalism Foundation cu sediul la New York si a fost inaugurat in 1994, ca parte a unui program mai larg ce include un centru similar la Budapesta si un pachet de programe ce se desfasoara in Asia de sud-est. 
La inceput se ocupa cu organizarea de cursuri pentru studentii jurnalisti cu scopul perfectionarii profesionale. Ulterior s-a depasit trainingul, fara a se renunta la el, organizatia orientandu-se si asupra altor modalitati de profesionalizare. De-a lungul evolutiei organizatiei a avut loc o extindere la tot ceea ce inseamna libertate de expresie si respectare a legii liberului acces la informatie, la tot ceea ce tine de problemele de organizare ale presei.
Din 2000 a devenit membra a retelei SEENPM - South Eastern European Network for the Professionalization of the Media. SEENPM este o retea ce reuneste 18 centre sau institute de media din sud-estul Europei. Reteaua ofera cursuri de pregatire pentru jurnalisti si pentru trainerii de media si deruleaza programe de schimburi de materiale jurnalistice fiind sustinuta financiar de guvernul danez (prin programul FRESTA), de catre Open Society Institute (OSI) precum si de Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC).
CJI este membra a Conventiei Organizatiilor de Media (COM) care a fost creata in 2001 sub forma unei coalitii informale de 35 de asociatii profesionale. In cadrul acesteia, organizatia sustine organizarea jurnalistilor in asociatii profesionale si autoreglementarea. In acest scop, impreuna cu Asociatia pentru Promovarea si Protejarea Libertatii de Expresie (APPLE) si Agentia de Monitorizare a Presei, a organizat mai multe intalniri ale asociatiilor de media din toata tara.


Fisiere in arhiva (1):

  • Relatii Publice in ONG.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!