Rolul ONG - urilor in Prestarea de Servicii Publce

Cuprins proiect Cum descarc?

I.Organizarea si functionarea organizatiei Crucea Rosie Romane-filiala Iasi 2
1.Scurt istoric al Crucii Rosii Romane 2
2.Cadrul legal 4
3.Obiect de activitate 5
4.Relatii functionale interne si externe 5
??.Rolul sectorului nonguvernamental in prestatia de servicii publice-Crucea Rosie Romana-filiala Iasi 6
1.Resurse umane 6
2.Principalele atributii ale Societatii Nationale de Cruce Rosie Romana-filiala Iasi 6
3.Principii fundamentale 7
4.Proiecte 10
4.1.Asistenta sociala a persoanelor vulnerabile 10
4.2.Promovarea sanatatii in comunitate 10
6.Activitati intreprinse de CRUCEA ROSIE-filiala Iasi 11
6.1Spectacol Caritabil - 18.12.2009 11
Crucea Rosie Iasi-organizatia anului 2009 12
6.2Prezentarea Bancii de Alimente 12
III. Concluzii si propuneri 15


Extras din proiect Cum descarc?

I.Organizarea si functionarea organizatiei Crucea Rosie Romane-filiala Iasi
1.Scurt istoric al Crucii Rosii Romane
Ca urmare a aderarii, la 30 noiembrie 1874, a Romaniei la Conventia de la Geneva din anul 1864, la 4 iulie 1876, ia fiinta, in actualul local al Spitalului Coltea din Bucuresti, Societatea de Cruce Rosie din Romania. Abia creata, Crucea Rosie Romana a primit botezul focului prin trimiterea, la 20 iulie 1876, a unei ambulante cu tineri voluntari pentru a acorda ajutor ranitilor din razboiul sarbo-turc. Chiar in anul crearii sale, Crucea Rosie Romana este recunoscuta, la 23 august 1876, de Comitetul International al Crucii Rosii, conditie obligatorie a functionarii sale.
Ce a insemnat interventia CRR in primul razboi mondial:
- ingrijirea in spitalele proprii a 150.000 raniti si bolnavi; acordarea, in cantinele sale, a peste 10 milioane de pranzuri militarilor in trecere, refugiatilor si populatiei nevoiase; 
- sprijinirea a 64.000 de prizonieri cu hrana, imbracaminte sau bani, in teritoriile ocupate de puterile centrale; 
- adapostirea in Bucuresti a 3.000 de refugiati; 
- expedierea a 350.000 de scrisori si informatii, transmise pentru prizonieri si civili prin birourile sale din Bucuresti si Iasi; 
- distribuirea a 58.000 colete cu hrana si imbracaminte prizonierilor romani din lagarele inamice; 
1877-1878: Razboiul de Independenta. Crucea Rosie colecteaza fonduri pentru asigurarea bazei sale operationale; se organizeaza formatiuni sanitare, cursuri de bandaje si pansamente. - se constituie ambulante care insotesc trupele de campanie; se asigura personal sanitar auxiliar pentru unele trenuri sanitare. 
1916-1918: Primul razboi mondial - femei apartinand celor mai diferite categorii sociale, animate de profunde sentimente umanitare si patriotice, muncesc ca voluntare ale Crucii Rosii in spitale, infirmerii, cantine. Insasi Regina Maria, Inalta patroana a Crucii Rosii Romane, viziteaza spitalele si punctele de adunare a ranitilor, constatand ca voluntarii Crucii Rosii ii ingrijesc cu devotament. 
Se acorda ajutor ranitilor sarbi in Romania (12.000 persoane), dupa ocuparea Serbiei de catre armatele austro-ungare. 
Crucea Rosie faciliteaza schimbul de corespondenta al prizonierilor din taberele beligerante, precum si primirea coletelor de catre acestia. 
In 1956 ia fiinta prima caravana cinematografica a Crucii Rosii Romane pentru educatia sanitara a populatiei.
In 1962, din initiativa organizatiei teritoriale Bacau a Crucii Rosii Romane, se organizeaza, pentru prima data, concursul pentru acordarea primului ajutor ,,Sanitarii priceputi", care, de-a lungul anilor, va deveni una dintre activitatile fanion ale Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.
Primavara 1991: Campanie nationala a Crucii Rosii Romane pentru protectia victimelor de razboi, sub deviza: ,,Luminati intunericul!".
Iunie 1991: Crucea Rosie Romana organizeaza primul simpozion national pentru punerea in aplicare a Dreptului International Umanitar in Romania.
Iunie 1991: Primul ajutor umanitar al Crucii Rosii Romane in Republica Moldova, in urma inundatiilor care au afectat raioanele Soldanesti, Orhei, Sangerei, Drochia.
Sprijinirea materiala (corturi, alimente, imbracaminte, medicamente) a 7.000 de locuitori din zona Banloc si Voiteg, judetul Timis, afectati de seism.
Structura teritoriala
Crucea Rosie Romana este singura organizatie umanitara cu o retea functionala pe intreg teritoriul tarii. Avand 47 de filiale, 1.996 subfiliale si 1.307 comisii, Crucea Rosie beneficiaza de o structura unica, construita in peste 130 de ani activitate umanitara. Astfel, organizatia este prezenta la fiecare nivel teritorial: judet, municipiu, oras, comuna si sat. 
Filialele judetene - au in subordine subfiliale si comisii. Subfilialele functioneaza la nivel de oras, comuna si sat, iar comisiile sunt instituite la nivel de institutii.
Filialele sectoarelor Mun. Bucuresti - au in subordine doar comisii, ce functioneaza la nivel de intreprindere, unitati de invatamant si unitati economice.
Coordonarea activitatii este realizata de Sediul Central al Crucii Rosii Romane
Organele teritoriale de conducere ale Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romani sunt:
- adunarea generala
- comitetele si birourile filialelor judetene si ale secoarelor din Municipiul Bucuresti 
- comitetele si birourile subfilialelor municipale si orasenesti
- comitetele subfilialelor comunale
Organizarea si functionarea organelor teritoriale de conducere se stabilesc prin regulamentul de aplicare al Statutului si sunt similare cu cele ale conducerii centrale. 
Crucea Rosie Iasi
Filiala de Cruce Rosie din Iasi a fost prezenta la derularea tuturor activitatilor de amploare ce s-au desfasurat atat in Municipiul Iasi cat si pe teritoriul judetului, fiind prezenta atat din punct de vedere material cat si participativ. A fost implicata in distribuirea ajutoarelor pe linie de dezastre cat si in cele pe domeniul socio-umanitar.
La filiala judeteana Iasi, activitatea executiva este condusa de un Director.Adunarea generala are loc in fiecare an, iar odata la 4 ani se alege un Presedinte, un comitet executiv, din acest comitete se alege un birou executiv.


Fisiere in arhiva (1):

  • Rolul ONG - urilor in Prestarea de Servicii Publce.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!