SC Excelent SA Bucuresti

Extras din proiect Cum descarc?

urt istoric al firmei
S.C. EXCELENT S.A. cu sediul in Bucuresti, Sos. Viilor nr. 20, este una dintre cele mai mari societati de produse zaharoase din Romania. S.C. EXCELENT S.A. s-a constituit la 19 februarie 1991 prin transformarea intreprinderii de produse zaharoase Bucuresti, intreprindere ce a fost fondata in anul 1948 prin nationalizarea urmatoarelor fabrici:
- Intreprinderea "Frank" infiintata la 01.10.1888 ca filiala a concernului "K. Frank Sahne" din Lintz - Austria, care producea surogate de cafea (pudra de cicoare). 
- Fabrica "Zamfirescu S.A." infiintata in 1912, care fabrica produse de ciocolata. 
- Firma individuala "Pavel Helioty", care producea ciocolata, produse zaharoase, paste fainoase si gheata artificiala. 
- Fabrica SAR "Corso", care se ocupa cu industrializarea de produse zaharoase: ciocolata, bomboane, tahan, halva, marmelada. 
- Fabrica "Regina Maria" infiintata in 1923, care fabrica produse de patiserie. 
- Firma individuala "Niculae Anghelescu" infiintata in 1920, care fabrica produse de cofetarie.
Profilul de activitate
Obiectul de activitate este structurat in cinci directii principale: Productie: prelucrarea materiilor prime agroindustriale, fabricarea produselor zaharoase, ciocolata, produse din boabe de cacao, produse glazurate, rahat, inghetata, sucuri si bauturi racoritoare; Comert en-gros si en-detail cu produse alimentare, zaharoase; Prestari servicii in domeniul prelucrarii materiilor prime agroindustriale pentru produse zaharoase, analize de laborator; Operatiuni de import export; Constructii si instalatii efectuate in regie proprie.
Tehnologiile folosite sunt cele clasice de fabricare a produselor zaharoase, iar utilajele folosite la fabricarea dulciurilor sunt atit din import cit si indigene.
Activitatea firmei se desfasoara in 4 unitati de productie. Fiecare unitate de productie cuprinde pe langa activitatea de productie si pe cea de intretinere si reparatii.
Cauza:
Principala cauza a firmei S.C EXCELENT S.A Bucuresti o constituie existenta unui impozit ridicat la materiile prime importate.
Problema:
Problema o reprezinta lipsa unui investitor strain in cadrul firmei ceea ce a generat urmatoarele efecte: 
- Scaderea vanzarilor
- Taxe de import mari cu 5.606.274 lei
- Cheltuieli mari privind cresterea eficientei
- Sistemul de distrubutie scazut
- Cresterea preturilor ceea ce au redus la jumatate puterea de cumparare
- Situtia financiara scazuta
- Cost scazut pe tara si reducerea calitati materialelor
- Costul privind achizitionarea materiilor prime mare
- Se lucreza mult sub capacitatea de productie
Misiunea
Scopul principal al firmei este sa-si consolideze pozitia pe piata de produse zaharoase, actionand continuu pentru cresterea calitatii produselor pe care le ofera clientilor si, implicit, pentru obtinerea unor profituri sigure pe termen lung. Domeniul principal de activitate al intreprinderii este producerea unei game largi de dulciuri (atat produse zaharoase cat si produse pe baza de indulcitori destinate persoanelor diabetice). In viitor, firma doreste sa isi diversifice activitatea, prin atragerea in fabricatie a unor noi produse. Firma intentioneaza sa satisfaca dorintele clientilor in ceea ce priveste achizitionarea de dulciuri de calitate superioara la preturi relativ scazute. Produsele firmei vor fi vandute prin intermediul altor firme de comert din Bucuresti si din tara, precum si prin magazinele proprii de desfacere din Bucuresti.
Intreprinderea, in demersul sau de a se dezvolta, se bazeaza pe principalele sale atuuri - tehnologia avansata utilizata in procesul de productie, personalul calificat din activitatea de management, calitatea buna a produselor, experienta indelungata in domeniu etc. si se angajeaza sa faca fata urmatoarelor constrangeri din mediul sau - scaderea puterii de cumparare a clientilor, modificarea gusturilor cumparatorilor, obiceiurile de consum ale consumatorilor, existenta concurentilor indirecti care fabrica produse zaharoase de calitate proasta dar foarte ieftine etc.
In comparative cu misiunea firmei S.C EXCELENT S.A ,misiunea firmei Kraft Jacobs Suchard este aceea de a le oferi consumatorilor sai produse delicioase si sanatoase,potrivite stilului lor de viata; transformand marcile cu care consumatori traiesc de ani de zile in marci fara de acre nu pot trai.De asemenea firma continua sa dezvolte marcile locale existente pentru a putea avea o baza de productie puternica.
Organizarea intreprinderii
Intreprinderea este condusa de un manager general care are in subordine 5 directori executivi: de productie, tehnic, economic, de aprovizionare si de marketing- vanzari.


Fisiere in arhiva (1):

  • SC Excelent SA Bucuresti.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!