Sistemul Fiscal in Irlanda

Extras din proiect Cum descarc?

Impozitele directe:1. Impozitul pe venitul personal Platitorii acestui impozit sunt toate persoanele fizice rezidente in Irlanda, dar si persoanele nerezidente care realizeaza venituri din surse irlandeze. Cotele de impunere sunt de doua feluri: o rata standard de 20% si o rata inalta de 41%. Baza de calculare este venitul total; se pot aplica deduceri sau scutiri. Venitul total include pensii, venitul castigat de un angajat impreuna cu beneficii de acelasi tip date de angajator (exista unele scutiri) si venitul intreprinzatorilor particulari. 
Una dintre cele mai importante trasaturi ale impozitului pe venitul Irlandez o reprezinta gradul mare de individualizare, cum ar fi statutul marital, varsta si numar de copii dependenti. Acest lucru este adevarat nu numai pentru facilitatile fiscale sau pentru scutiri, dar si pentru transele de impozitare. in privinta degrevarilor fiscale, trebuie mentionat si ca cea mai mare parte mai degraba sunt sub forma de credite fiscale decat sub forma de deduceri fiscale in acest fel, economia fiscala este egala pentru toti platitorii de impozite. 
2.Impozitul pe profitul societatilor Irlandeze Este reglementat, la fel ca impozitul pe venitul personal Acest impozit direct se aplica tuturor societatilor Irlandeze pentru toate profiturile realizate (inclusiv castigurilor de capital), dar si societatilor straine pentru fractia de profituri atribuita filialelor localizate in Irlanda. Exceptii de la acesta regula sunt atribuite: -societatilor de credit; -loteriilor si Corpului de Control; - societatile care promoveaza sportul sau pentru societatile mutuale; (exceptia se acorda pentru toate profiturile care sunt realizate in conformitate cu obiectul lor principal de activitate din statutul societatii). 
Cotele de impunere 
Cotele de impunere sunt de asemenea demne de mentionat, exista trei feluri de cote:
rata standard de 28%
rata redusa de 25%
rata temporara de 10%. 
Rata standart se aplica veniturilor comerciale, dar si societatilor de transport. Cota de 25% este aplicata pentru alte activitati venitul strain, venitul provenit din activitati miniere si petrolifere, si activitatii funciare
Rata redusa de 10% care reprezinta facilitatile principale acordate pentru mai multi ani de catre sistemul de impozitare Irlandeze companiilor de productie. Sub presiunea UE si a reducerii fiscale pentru rata standard, cota de 10% va fi eliminata pana in 2010, in functie de tipul de activitate indeplinita.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul Fiscal in Irlanda.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!