Situatia Manageriala in Cadrul unei Firme

Extras din proiect Cum descarc?

1. Descrierea organizatiei
FORTUS isi are sediul in municipiul Iasi, care este situat in nord-estul Romaniei, la o distanta de 420 km de Bucuresti si 450 km de portul Constanta.
Fosta capitala a Principatului Moldova pana in anul 1859, orasul Iasi detine in prezent un aeroport international si infrastuctura necesara conexarii inclusiv la reteaua feroviara cu ecartament mare din tarile membre ale CSI.
Platforma industriala FORTUS, structurata in doua mari capacitati productive - fabrica metalurgica si cea constructoare de masini, ocupa o suprafata de 157,6 ha, detine dotari complete pentru asigurarea fluidelor energetice, capacitati pentru intretinere si reparatii, ateliere pentru scule si dispozitive speciale.
Intreprindere cu flux tehnologic de fabricatie integrat, FORTUS este un producator de utilaj tehnologic greu cu o structura metalurgic-mecanica integrata care dispune de urmatoarele sectoare de fabricatie:
- sectorul primar care include: otelaria electrica, modelaria, turnatoriile de otel si fonta si sectiile de forja;
- sectorul de mecano-sudura dotat complet pentru executia ansamblelor sudate din otel;
- sectorul prelucrari mecanice care cuprinde trei sectii dotate cu masini-unelte si utilaje ce pot asigura prelucrarea, asamblarea si testarea celor mai complexe echipamente;
- sectorul de tratamente termice si acoperiri galvanice.
Misiunea FORTUS S.A. este de a fabrica componente pentru centrale eoliene, piese de schimb pentru fabrici de ciment (contracte cu firma LAFARGE) si industria siderurgica. Intr-un articol www.newsiasi.ro patronul rus, Mogamed Albarov, spunea: ,,Asiguram pe toti care au mai ramas aici ca vrem sa dezvoltam combinatul, sa deschidem noi linii de productie si sa rezolvam problema datoriilor istorice."
2. Problema manageriala si cauzele acesteia
Avand in vedere ca intreprinderea FORTUS S.A. are per total in jur de 3000 de angajati, ne-am axat pe Departamentul Productie, principalul serviciu din cadrul firmei. Aflandu-ne la fata locului si discutand cu seful de departament, domnul Agache Ion, am ajuns la concluzia ca principala problema a intreprinderii este nevoia de finantare.
Problema manageriala identificata este o problema destul de veche si are radacinile dinainte de anul 1989, avand ca principala cauza existenta unor datorii istorice. Aceasta, insa, nu este singura cauza a problemei, ea fiind determinata si de alti factori: intreprinderea se afla in prezent in litigiu cu Guvernul si Ministerul Finantelor, are de platit un credit luat in 2002 BCR-ului si pe langa toate astea nu are constituit nici un capital de productie (rezista numai prin ceea ce produce).
O alta problema importanta, aflata in legatura directa cu problema finantarii, este trecerea intreprinderii de la firma de stat la una privata in anul 2003. Privatizarea constituie o problema datorita neimplicarii in nici un fel al noului investitor, acesta dorind doar sa obtina beneficii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Situatia Manageriala in Cadrul unei Firme.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!