Societatea Nationala a Petrolului Petrom

Extras din proiect Cum descarc?

Prezentarea societatii
Societatea Nationala a Petrolului PETROM S.A. Bucuresti a luat fiinta prin Ordonanta de Urgenta nr 49/15.09.1997 a Guvernului Romaniei, aprobata prin Legea nr. 70/1998 si a inceput sa opereze din punct de vedere comercial la data de 01.11.1997.
Are ca scop principal explorarea si exploatarea zacamintelor de petrol si gaze naturale de pe uscat si de pe platforma continentala al Marii Negre, aflate in administrarea fostei Regii Autonome a Petrolului "Petrom" Bucuresti, conform prevederilor legale.
Alte obiecte de activitate:
o Forajul sondelor;
o Rafinarea titeiului;
o Distributie, transport, depozitare, comercializare, bunkeraj nave si aprovizionare aeronave cu produse petrolire; 
o Cercetare-proiectare;
o Lucrari de constructii-montaj, intretinere si reparatii sonde;
o Investigatii geologice si geofizice;
o Lucrari si tehnologii specifice;
o Colaborarea economica, tehnico-stiintifica si executare de lucrari in strainatate in domeniul de activitate;
o Aprovizionarea tehnico-materiala, transport propriu auto, naval si aerian de persoane si materiale pentru operatiuni tehnologice si lucrari specifice;
o Activitatea medicala si sociala pentru salariatii proprii si terte persoane.
Petrom este o companie in plina ascensiune, cu un potential evident de succes, care deja aduce beneficii pentru actionari, comunitate si mediu si pentru economia Romaniei, in general. Unul dintre obiectivele principale ale Petrom este de a deveni nu doar cea mai mare dar si cea mai de succes companie din Romania, un adevarat model pentru societatea noastra.
Misiunea PETROM 
"Descoperim, producem si procesam titei si gaze si distribuim combustibili si alte produse petroliere in vederea asigurarii energiei si mobilitatii in Romania si in regiunile invecinate. Cresterea profitabila si sustenabila a companiei noastre este benefica pentru actionari, clienti angajati si economia Romaniei in general si de aceea este centrul tuturor activitatilor noastre."
Valorile PETROM
o De succes: - etalonul de succes al companiilor din Romania si din regiune. 
o Responsabil: - responsabilitati pe termen lung, economice, sociale si de protectia mediului. 
o European: -promovarea valorilor universale si toleranta atat in gandire cat si in actiune. Rolul companiei Petrom in sustinerea dezvoltarii Romaniei intr-o Europa extinsa. 
o Calitate:- "Suntem hotarati sa obtinem calitate prin tot ceea ce facem." Calitatea face parte din atitudinea si modul in care facem afaceri si se regaseste in toate produsele si serviciile noastre, in toate procedurile de business, in tehnicile de management si in felul in care ne gestionam relatiile. 
Elemente vizibile:
Emblema societatii este un cap de lup dacic de culoare rosie, pe fond galben, in conturul literei ,,P" sub care este scris cu albastru denumirea ,,Petrom". 
Sloganul:
"Capul de lup" si sloganul "esenta miscarii" semnifica energia, dinamismul, grija pentru mediul inconjurator 
Structura actionariatului PETROM
Petrom este in prezent detinut in proportie de 51,01% de catre OMV, 20,64%- AVAS, 20,11% - Fondul Proprietatea S.A., 2,026% - Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare si 6,214% - actionarii minoritari. 
Cu OMV in calitate de actionar majoritar, Petrom face parte din cel mai mare grup de petrol si gaze din Europa Centrala, care are rezerve dovedite de petrol si gaze de circa 1,3 miliarde de barili echivalent petrol (bep), o productie zilnica de aproximativ 324.000 bep si o capacitate de rafinare de 26,4 milioane tone pe an. In prezent, OMV detine peste 2.540 de statii de distributie in 13 tari. Cota de piata a grupului in segmentul de Rafinare si Marketing in regiunea Dunarii este acum de aproximativ 20%.
Petrom detine in Romania o retea de distributie extinsa, deservind clienti cu amanuntul cat si en gros prin intermediul a 41 de sucursale de distributie care inglobeaza statiile de distributie Peco in fiecare judet al tarii cat si Competrol in Bucuresti (vezi Anexa1, 2).


Fisiere in arhiva (1):

  • Societatea Nationala a Petrolului Petrom.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!