Studiu de caz - SC Electrica SA

Proiect
7.3/10 (8 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 67 în total
Cuvinte : 29022
Mărime: 2.32MB (arhivat)
Publicat de: Marin Mitu
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: daniel gheorghe

Extras din proiect

MOTO :

,,Unde este energie este si performanta. Unde este energie este si dezvoltare. Unde este energie este si comunicare. Unde este energie este si deschidere. Unde este energie este si economie. Unde este energie este si virtute. Unde este energie este si viata. Unde este energie este si calitate.

Armonie. Performanta

ELECTRICA SA functioneaza pe o piata a energiei electrice în care distributia este considerata monopol natural, în timp ce furnizarea este deschisa concurentei. Pentru ambele dimensiuni ale activitatii sale, ELECTRICA SA detine licente de functionare emise de ANRE. Fiind situata pe lantul energetic în proximitatea consumatorilor finali, ELECTRICA SA colaboreaza cu toti partenerii de afaceri din sector pentru a satisface exigentele clientilor sai.

Suntem oriunde este viata

S.C. Electrica S.A. este o societate cu capital integral de stat, aflata în subordinea AVAS.

Obiectul de activitate îl constituie distributia si furnizarea energiei electrice si asigurarea infrastructurii de comunicatii si informatica, care sa permita utilizarea unui management performant in conditiile deschiderii pietei si prezentei competitiei in aceste domenii. Activitatile importante sunt cele de exploatare si dezvoltare a sistemelor de distributie, comunicatii si tehnologia informatiei, precum si cele aferente furnizarii de energie electrica catre clientii nostrii. Prin Electrica Serv, domeniul de activitate s-a dezvoltat considerabil, largindu-se gama de servicii oferite clientilor, acestea constand in servicii de intretinere-mentenanta a instalatiilor electrice, proiectare si consultanta, reparatii echipamente energetice, transporturi auto, comercial, activitati conexe. SC Electrica SA participa la la implementarea unor proiecte in domeniul generarii energiei electrice care utilizeaza combustibili fosili, resurse regenerabile si din domeniul energiei nucleare. S.C. Electrica S.A. poate desfasura si alte activitati pentru sustinerea obiectului de activitate, în conformitate cu legislatia în vigoare si cu statutul propriu.

1. Viziune

- Electrica SA este cel mai puternic si mai performant prestator de servicii energetice din Romania, propunându-si totodata sa devina un concurent important pe piata externa.

- Serviciile ELECTRICA SA vor fi în topul preferintelor clientilor.

- Vom fi compania cu capital public cu cea mai mare cifra de afaceri din ROMANIA.

2 Misiune

ELECTRICA SA are misiunea de a distribui si furniza energie electrica si de a asigura servicii energetice de înalta calitate, în conditii de siguranta, ratiunea care pune în miscare toate actiunile companiei fiind aceea de a asigura clientilor, casnici sau industriali, servicii calitative, menite a le asigura baza confortului si progresului economic, raspunzând întru totul exigentelor acestora. În aceasta directie, personalul companiei, care are o înalta calificare, actioneaza cu profesionalism si daruire.

3 Valorile noastre

Progres prin calitate si competenta: fiecare angajat al societatii ELECTRICA SA este constient de necesitatea de a se perfectiona continuu si de a face performanta pentru a atinge cele mai exigente standarde în domeniul calitatii si competentei. Acestea sunt premisele progresului, forta cu care contribuim, zi de zi, la îmbunatatirea calitatii vietii oamenilor, prin apelul la cele mai performante tehnologii si metode de lucru.

Angajament si grija fata de clienti: fiecare dintre noi, angajatii ELECTRICA SA, lucram pentru a oferi cele mai bune servicii si conditii clientilor nostri. Noi stim ca nici un efort nu este prea mare pentru îndeplinirea misiunii companiei a carei întreaga activitate este guvernata de motto-ul: ELECTRICA exista pentru a oferi clientilor confort si energie pentru dezvoltare.

Responsabilitate fata de comunitatea locala: am raspuns si vom raspunde de fiecare data prezent atunci când va fi nevoie de sprijinul nostru pentru a asigura unul din cele mai importante aspecte ale firescului cotidian: energia electrica. Fiind constienti de importanta vitala a serviciului pe care îl furnizam, ne implicam activ în viata comunitatii pentru a preveni si înlatura orice factor de risc care ameninta buna derulare a activitatii cotidiene.

În acelasi timp, angajatii ELECTRICA SA actioneaza cu respect si responsabilitate fata de mediul înconjurator, fiind preocupati de asigurarea unei dezvoltari durabile prin protejarea resurselor pentru viitor.

Conservarea traditiei tehnice românesti: Pentru ca suntem una din cele mai mari companii românesti am înteles sa ne asumam activ responsabilitati de ordin social. Astfel, ne implicam în pastrarea si promovarea tezaurului inventicii românesti în cadrul

Muzeului Tehnic Dimitrie Leonida, aflat în administrarea companiei. Iar una din cele mai importante modalitati de valorificare a acestui inestimabil patrimoniu este atragerea tinerei generatii înspre domeniul tehnic, prin organizarea de evenimente si manifestari Educative.

Ne-am concentrat atentia asupra gradului de satisfactie a clientului, asupra îmbunatatirii permanente a serviciilor oferite.

4.ANGAJAMENTUL PRESEDINTELUI CATRE ACTIONARI

De cativa ani buni ELECTRICA a pasit pe calea transformarii intr-o companie moderna si dinamica. Experienta, puterea si increderea in noi insine, le castigasem deja. De aceea, suntem mandri ca rezultatele obtinute in 2005 au confirmat directia pozitiva in care ne-am inscris.

Noi,cei care facem parte din echipa Electrica S.A. avem o pasiune: munca bine facuta. Fie ca este vorba de dezvoltarea afacerii, de implementarea unor sisteme noi si performantesau de relatia cu clientii, partenerii si colaboratorii- in fiecare an ne propunem mai mult, ridicam stachetasi ne impunem sa fim la inaltime.

Din acest punct de vedere, anul 2004 nu este o exceptie. La moment de bilant, suntem mandrii sa afirmam ca ne-am indeplinit cu prisosinta datoria, dovedind o data in plus ca Electrica este o companie moderna si puternica, avand ca centru de forta al valorilor calitatea si performanta. Progresele facute la nivelul intregii societati, modul in care am stiut sa urmarim indeplinirea unor obiective ambitioase, demonstreaza ca avem o echipa puternica si un management profesionist si riguros.

Preview document

Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 1
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 2
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 3
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 4
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 5
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 6
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 7
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 8
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 9
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 10
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 11
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 12
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 13
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 14
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 15
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 16
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 17
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 18
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 19
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 20
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 21
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 22
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 23
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 24
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 25
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 26
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 27
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 28
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 29
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 30
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 31
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 32
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 33
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 34
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 35
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 36
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 37
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 38
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 39
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 40
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 41
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 42
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 43
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 44
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 45
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 46
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 47
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 48
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 49
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 50
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 51
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 52
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 53
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 54
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 55
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 56
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 57
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 58
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 59
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 60
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 61
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 62
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 63
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 64
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 65
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 66
Studiu de caz - SC Electrica SA - Pagina 67

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Caz - SC Electrica SA.doc

Alții au mai descărcat și

Studiu de evaluare la SC Electrica SRL

1.1 Obiectul, scopul, data evaluarii Obiectul lucrarii îl constituie evaluarea firmei ELECTRICA S.R.L., cu activitate în domeniul proiectarii...

Analiza diagnostic - SC Electrica SA Giurgiu

CAPITOLUL 1 “INVESTITIILE IN ROMANIA CONTEMPORANA” 1.1. ROLUL INVESTITIILOR IN CONTEXTUL ECONOMIEI DE PIATA DIN ROMANIA In orice domeniu:...

Politica energetică în România

Datorită unor particularităţi ale industriei energetice, toate guvernele naţionale au considerat implicarea lor totală în sectorul de energie ca o...

Managementul Calității Totale

CAPITOLUL I : Prezentare generală Nume firmă : ELBA S.A. Sediul : Str. Gării, nr. 1, 300166, Timişoara Telefon : 0256 190 446 / 0256 190 041...

Proiect la management - studiu de caz - Electrica SA

1.ISTORIC Bucurestiul a fost prima capitala din lume iluminata cu petrol lampant, in anul 1857. Putem spune ca din acel moment au inceput...

Management studiu caz - electrică

I.REZUMAT Firma S.C. Electrica S.A. are ca domeniu principal de activitate distribuţia şi comercializarea energiei electrice şi asigurarea...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Te-ar putea interesa și

Sistem de monitorizare și control al intrărilor pe autostradă

Introducere Transportul reprezintă una dintre cele mai importante industrii ce joacă un rol esențial în economia întregii lumi. Fie că este vorba...

Senzori de gaz pe bază de ZnO

Rezumat Detecția gazelor este o necesitate curentă pentru multe aplicații de uz casnic sau industrial. Există o plajă destul de variată de soluții...

Studiul Sistemelor Fotovoltaice Utilizate în Alimentarea Consumatorilor Rezidențiali Izolati

Introducere În lucrarea de faţă îmi propun să fac o analiză teoretică a unui concept foarte des întâlnit în zilele noastre, sistemul fotovoltaic....

Locul și rolul motivării în managementul firmelor private

Din punct de vedere etimologic,motivaţia provine din latinescul “movere”şi înseamna deplasare.Motivaţia este suma forţelor,energiilor interne si...

Vehicule Autonome – Sisteme de asistență de menținere a benzii

Capitolul 1. Introducere 1.1 Introducere în proiect Titlul lucrării este „Vehicule Autonome - Sisteme de asisten.ă de menținere a benzii de...

Particularități privind condiții și reguli de acces și de raportare financiară la Bursa de Valori din Londra

1. Particularităţi privind condiţii şi reguli de acces 1.1. Istoricul Bursei de valori din Londra Prima societate pe acţiuni a lumii a fost...

Energia geotermală

1. Introducere Energia geotermala e o categorie particulara a energiei termice pe care o contine scoarta terestra. Cu cat se coboara mai adanc in...

Proiect la management - studiu de caz - Electrica SA

1.ISTORIC Bucurestiul a fost prima capitala din lume iluminata cu petrol lampant, in anul 1857. Putem spune ca din acel moment au inceput...

Ai nevoie de altceva?