Studiu privind implicarea companiilor din Romania in activitati de Responsabilitate Sociala Corporatista

Extras din proiect Cum descarc?

Ce este responsabilitatea sociala?
CSR (Corporate Social Responsibility) este o conceptie referitoare la contributia pe care trebuie sa o aiba companiile la dezvoltarea societatii moderne. De-a lungul timpului, aceasta contributie a fost teoretizata diferit de mai multe curente de gandire. Initiativele "responsabile" ale companiilor au fost denumite printr-o varietate de termeni: corporate citizenship, corporate philantropy, corporate societal marketing, community affairs, community development etc.
Pe masura ce statele si institutiile internationale si-au dat seama ca adoptarea principiilor de CSR de catre companii serveste obiectivelor de dezvoltare durabila, a aparut si nevoia unor standarde internationale pentru a defini ce inseamna un "comportament corporativ dezirabil". 
Natiunile Unite, Uniunea Europeana si Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica sunt trei dintre cele mai importante institutii care s-au implicat in elaborarea unui cadru care sa defineasca CSR si sa stabileasca indicatorii prin care poate fi evaluat in mod transparent.
Acest cadru, a fost insotit de recomandari si principii care sa ghideze statele si autoritatile locale in formularea de politici publice care sa promoveze, sa asigure transparenta si sa sustina initiativele de CSR.
In consecinta, la ora actuala, pentru a demonstra ca este "responsabil social", o companie trebuie sa inteleaga care sunt principiile de CSR promovate la nivel international si sa raporteze periodic in privinta integrarii acestor principii in activitatile sale. 
Beneficiile responsabilitatii sociale corporatiste: 
1. Programele de CSR ajuta companiile sa-si diferentieze concurenta si sa obtina loialitate fata de brand
Sunt doi factori care fac din CSR, la ora actuala, o arma redutabila in constructia unui brand:
-  consumatorii au devenit mai informati, mai capabili sa-si exprime opiniile si mai preocupati de subiecte care tin de sanatate, de mediu sau de problemele sociale, 
-  piata a devenit din ce in ce mai aglomerata, iar brand-urile au fost fortate sa gaseasca metode noi si relevante pentru a construi legaturi emotionale cu publicul.
Pentru ca raspund tocmai unor astfel de nevoi emotionale, programele de CSR sunt o buna oportunitate de a comunica valorile brandului tau intr-un mod memorabil.
2. Programele de CSR ajuta companiile sa-si imbunatateasca reputatia companiei tale La ora actuala, succesul companiilor depinde in mod direct de increderea pe care le-o acorda comunitatea in care activeaza, autoritatile, mass-media sau partenerii. Fara aceasta incredere, compania se supune mai multor riscuri. Spre exemplu devine vulnerabila in fata unor gesturi de protest din partea unor grupuri sau organizatii de activisti. Isi pericliteaza relatia cu autoritatile sau cu partenerii, care nu vor dori sa-si puna in pericol imaginea publica asociindu-se cu o companie ale carei practici sunt discutabile. Nu in ultimul rand jurnalistii si liderii de opinie vor tinde sa fie mai virulenti si mai sensibili la atacurile (cateodata intentionate si false) la adresa companiei.
3. Programele de CSR ajuta companiile sa-si atraga si sa-si pastreze angajatii valorosi
Pentru orice companie care lucreaza intr-un mediu puternic concurential, atasamentul fata de brand al angajatilor este esential. Iar atasamentul nu se obtine doar prin salarii ci mai ales prin accentul pus pe valorile brandului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu privind implicarea companiilor din Romania in activitati de Responsabilitate Sociala Corporatista.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!